۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

زایمان سزارین؛ چرا نه؟

  • کد خبر: ۱۹۳۹۹۶
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۳
زایمان سزارین؛ چرا نه؟
یک متخصص زنان و فلوشیپ پریناتولوژی در مشهد درخصوص عوارض زایمان سزارین توضیحاتی ارائه کرد و علت تأکید بر زایمان طبیعی را تشریح کرد.

حورا موسوی‌واحد، در خصوص تأکید بر زایمان طبیعی توسط سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، اظهار کرد: توصیه‌ها مبنی بر کاهش سزارین از جانب وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت است که تا حد امکان و در صورتی که مادر و جنین آسیب نبینند زایمان به صورت طبیعی باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که علت ترویج زایمان طبیعی چیست و سزارین چه عوارضی دارد، بیان کرد: زایمان طبیعی یک پاسخ طبیعی و فیزیولوژیک بدن به اتمام دوران بارداری است. همان‌گونه که حاملگی بدون دخالت مادر سپری می‌شود و صرفاً باید اقدامات درمانی، مصرف مکمل و... داشته باشد، حاملگی به طور خودکار ادامه پیدا می‌کند؛ زمانی که دوران بارداری به پایان رسید فرایند شروع انقباضات رحمی و شروع زایمان اتفاق می‌افتد.

مغایرت آمار سزارین کشور با آمار سازمان جهانی بهداشت

این متخصص زنان و فلوشیپ پریناتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تشریح آمار‌های جهانی پرداخت و گفت: طبق آمار و بررسی‌های علمی دنیا حدود ۱۵درصد بانوانی که حاملگی اول  خود را تجربه می‌کنند، نیاز به زایمان سزارین دارند که مادر و نوزاد هردو سالم باشند و میزان نرمال سزارین در حاملگی اول ۱۵درصد است، اما در کشور ما میزان سزارین بیش از این آمار است و طبق آخرین آمار کشور، نزدیک به ۵۶درصد زایمان‌ها در سطح کشور به صورت سزارین انجام می‌شود در حالی که با میزان نرمالی که سازمان جهانی بهداشت اعلام می‌کند، مغایرت دارد؛ بنابراین میزان سزارین در کشور ما نسبت به آمار جهانی افزایش یافته است و ۳ برابر نرمال آمار جهانی است.

موسوی‌واحد در ادامه تأکید کرد: باید اصلاح روند‌های فرهنگی و اصلاح تفکر مادران باردار صورت بگیرد، همچنین اصلاح فرایند بهداشتی و آموزشی مادران انجام شود کما اینکه باید در زمینه خدمات بیمه‌ای نیز تغییراتی صورت بگیرد که همه این عوامل در کنار یکدیگر آمار سزارین را به میزان مطلوب سازمان جهانی و وزارت بهداشت برساند. وزارت بهداشت تاکنون اقدامات مناسبی در این زمینه داشته است.

زایمان سزارین؛ چرا نه؟

وی درخصوص عوارض زایمان سزارین، اظهار کرد: مهم‌ترین علت تأکید بر کاهش زایمان سزارین عوارض آن است، زمانی که سزارین صورت گرفته و شکم باز می‌شود، ارگان‌های دیگری مانند مثانه، روده، عروق خونی و اعصاب اطراف رحم وجود دارند که امکان آسیب‌دیدگی آنان هنگام سزارین وجود دارد.

متخصص زنان و فلوشیپ پریناتولوژی ادامه داد: یکی دیگر از عوارض سزارین عوارض مرتبط با بی‌هوشی است به ویژه اگر بی‌هوشی به صورت عمومی صورت بگیرد دارو‌ها می‌تواند از جفت عبور کرده و قبل از اینکه نوزاد متولد شود دارو به نوزاد رسیده و با مشکلات تنفسی متولد شود که نیاز به چند روز مراقبت ویژه در بخش نوزادان داشته باشد.

موسوی‌واحد درخصوص تأثیر عوارض زایمان سزارین در آینده مادر، بیان کرد: زمانی که مادری تحت عمل سزارین قرار می‌گیرد برای جراحی‌های بعدی شکمی که به هر دلیلی صورت بگیرد ممکن است دچار مشکلاتی از جمله چسبندگی داخل شکمی شود که اثر جراحی قبلی و ترمیم بافتی است و ممکن است جراحی‌های بعدی مشکل‌ساز باشد.

وی افزود: بانوانی که تمایل دارند فرزندان بیشتری داشته باشند در صورتی که زایمان آنان طبیعی باشد می‌توانند تعداد فرزندان بیشتری داشته باشند، اما کسی که زایمان سزارین دارد، هرچقدر تعداد سزارین بیشتر شود ریسک عوارض، خون‌ریزی، عفونت و چسبندگی بیشتر خواهد بود و سزارین‌های بعدی با عوارض بیشتری همراه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: زمان بهبودی و نقاهت مادری که تحت عمل سزارین قرار می‌گیرد نسبت به مادری که زایمان طبیعی داشته بیشتر خواهد بود و طی مدت یک تا دو هفته به مراقبت‌های بیشتری نیاز دارد، کما اینکه کسانی که به طور طبیعی زایمان می‌‎کنند در شرایط مطلوبی به زندگی و کار عادی خود برمی‌گردند.

موسوی‌واحد با بیان اینکه شانس عفونت‌های بعدی در فردی که سزارین کرده بیشتر از طبیعی است، گفت: تأکید مراجع علمی، سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت بر زایمان طبیعی تا حدی است که به مادر و جنین آسیبی نرسد  و در صورت ضرورت مادر باید تحت عمل سزارین قرار بگیرد، علاوه بر اینکه باید ترس از زایمان طبیعی در مادران کاهش یابد و سیاستگذاری بیمارستان‌ها، استفاده از روش‌های پیشرفته و بی‌حسی موضعی برای کاهش درد زایمان به کار گرفته شود که مادران تمایل بیشتری برای زایمان طبیعی داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->