پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است سئول، توکیو و واشنگتن بر حفظ قدرت بازدارندگی برابر کره‌شمالی هم‌پیمان شدند لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود فیدان بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد ترامپ دوباره مدعی شد: توانایی هسته‌ای ایران را نابود کرده‌ایم سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است
سرخط خبرها

اسرائیل برای تبادل اسرا کوتاه آمد؟

  • کد خبر: ۱۹۴۲۶۹
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
اسرائیل برای تبادل اسرا کوتاه آمد؟
منابع مصری از توافقی درباره تبادل اسرا میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی با نظارت قطر و آمریکا طی روزهای آینده خبر دادند.

به گزارش شهرآرانیوز روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع مصری اعلام کرد، توافقی درباره تبادل اسرا میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی با نظارت قطر و آمریکا وجود دارد که احتمالا طی روز‌های آینده اعلام شود.

این منابع با توجه به اختلافات مربوط به شرط فلسطین برای تحقق این معامله یعنی لزوم برقراری آتش بس انسانی به مدت پنج روز و مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست توقف کامل حملات خیلی وارد جزئیات آن نشدند.

منابع مصری اعلام کردند، مذاکرات کنونی که با مشارکت هیئت اطلاعات رژیم صهیونیستی در قاهره و با تماس‌های فشرده قطر انجام می‌شود، درباره دو مساله است. اول مربوط به وضعیت غیرنظامیان موجود در غزه است که توسط حماس بازداشت شده‌اند و دوم درباره نظامیان صهیونیستی است که با اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی مبادله خواهند شد. اسرای غیرنظامی دو تابعیتی احتمالا آزاد خواهند شد، اما گروه‌های فلسطینی می‌گویند تحقق این معامله بدون توقف کامل درگیری‌ها توسط رژیم صهیونیستی محقق نخواهد شد.

رژیم صهیونیستی از طریق میانجیگران امکان تمدید ساعت‌های آتش‌بس به صورت روزانه برای تحقق این معامله را پیشنهاد داده‌است، اما گروه‌های فلسطینی آن را کافی نمی‌دانند.

بخشی از اختلافات در مذاکرات درباره عدم توافق در خصوص بهای مطلوب برای آزادی اسرای غیرنظامی است. از جمله شروط گروه‌های فلسطینی فراهم کردن نیاز‌های زندگی ملت فلسطین در غزه و ورود فوری کمک‌های بشردوستانه و حل بحران انسانی ولو به شکل جزئی است تا فلسطینی‌ها حداقل بتوانند شهدای خود را که زیر آوار‌ها هستند، دفن کنند.

منابع مصری اعلام کردند که در حال حاضر همه چیز به دست واشنگتن است به ویژه اینکه فشار‌هایی که بر رژیم صهیونیستی وارد کرده، هنوز کافی نیست. با این حال اروپا نیز می‌تواند ولو به صورت غیر مستقیم مثل موضع فرانسه نقشی را ایفا کند. این فشار‌ها و فشار‌های موجود بر رژیم صهیونیستی از جبهه لبنان تأثیری بر موضع دولت بنیامین نتانیاهو خواهد داشت. نتانیاهو خود به دلیل کشمکش‌های داخل و تظاهراتی که علیه او برگزار می‌شود، تحت فشار است.

به نظر می‌رسد قاهره با درخواست مقاومت فلسطین برای آتش‌بس چند روزه در ازای آزادی اسرای صهیونیست موافق است، اما تل‌آویو تاکنون با ارائه تعهدات واضح در ازای آزادی اسرا که از طریق صلیب سرخ از گذرگاه رفح انجام خواهد شد، مخالف است.

بر اساس محتوای تماس‌های مصر و آمریکا موضع قاهره به دلیل وجود اسرا در چندین منطقه پراکنده در داخل نوار غزه است و در نتیجه گردهم آوردن آن‌ها در یک مکان واحد نیاز به زمان بیشتری دارد. به ویژه اینکه آن‌ها دست یک گروه نیستند، بلکه دست چندین گروه هستند.

مصر معتقد است که صحبت درباره پایان جنگ و توقف دائم درگیری یا حتی آتش‌بس طولانی مدت در زمان کنونی به چند دلیل ممکن نیست که از جمله این دلایل ادامه حمایت آمریکا و اروپا به ویژه آلمان از رژیم صهیونیستی و اظهارات تند کابینه این رژیم است که هنوز هیچ کدام از اهداف جنگ را محقق نکرده‌است.

قاهره نگران این است که تل‌آویو در تخلیه کامل منطقه شمال غزه از ساکنان آن موفق شود و این مساله خطرات در مرز‌های مصر با نوار غزه را افزایش دهد. مصر کاملا به صورت واضح با درخواست‌های رژیم صهیونیستی برای تبادل اطلاعات درباره گروه‌های فلسطینی در نوار غزه مخالفت کرده‌است.

مصر در حال حاضر برای آماده کردن کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای تسهیل ورود آن به محض توافق چند ساعته آتش‌بس تلاش می‌کند.

قاهره طی دیدار‌هایی که در حاشیه نشست سران کشور‌های عربی و اسلامی در ریاض برگزار شد، نسبت به وجود کمبود شدید کمک‌های انسانی در نوار غزه هشدار داده‌است.

مصر علاوه بر تماس با طرف‌های عربی با پاریس نیز برای بررسی کمک‌های دریایی فرانسه که وارد غزه خواهد شد، صحبت کرده است.

مصر از فرانسه خواست این اقدام را برای حمایت از جان غیرنظامیان و فشار بر واشنگتن برای تسهیل این روند سرعت ببخشد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->