تمایل کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گفت‌وگو با طالبان ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان نماینده دائم ایران در سازمان ملل: به توانایی طالبان برای مقابله با تهدیدات تروریستی تردید داریم سازمان ملل: ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان آواره هستند آلمان مذاکرات محرمانه خود را با کشورهای مختلف برای اخراج مهاجران افغانستانی مجرم آغاز کرد تأکید دبیرکل سازمان ملل بر همبستگی با پناهجویان در روز جهانی «پناهنده» استاندار خراسان‌رضوی خواستار تسریع در پاسخگویی دستگاه‌های امنیتی به استعلام‌های فرزندان مادرایرانی شد رئیس سازمان ملی مهاجرت: اتباع خارجی می‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند روسیه از طالبان خواست در رابطه با تشکیل دولت فراگیر متعهد باشد شورای امنیت سازمان ملل وضعیت افغانستان را بررسی می‌کند سازمان ملل متحد: در نشست دوحه، با طالبان به عنوان یک دولت رسمی رفتار نخواهد شد سخنگوی پیشین کاخ سفید برای پاسخ‌گویی درباره خروج از افغانستان به سنا می‌رود پزشکیان: درباره مهاجران باید کار کاشناسی کنیم + فیلم رهبر طالبان: حاضرم برکنار شوم، اما اختلاف نباشد طالبان می‌گویند که در نشست دوحه ۳ شرکت می‌کنند افغانستان ناایمن‌ترین کشور در جنوب آسیا با موافقت AFC قهرمان فوتبال باشگاهی افغانستان به رقابت‌های چلنج لیگ آسیا می‌رود هزار روز محرومیت از تحصیل دختران افغانستانی ترافیک در مسیر تردد کامیون‌های ایرانی در مرز افغانستان نظر کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری درباره مهاجران افغانستانی چیست؟
سرخط خبرها

هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل گزارش خود درباره افغانستان را به شورای امنیت ارائه می‌کند

  • کد خبر: ۱۹۴۸۵۱
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳
هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل گزارش خود درباره افغانستان را به شورای امنیت ارائه می‌کند
هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای افغانستان قرار است امروز گزارش ارزیابی خود در مورد افغانستان را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کند.

به گزارش شهرآرانیوز، «فریدون سینیرلی اوغلو» هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای افغانستان امروز گزارش ارزیابی خود از وضعیت افغانستان و پیشنهادات خود دراین‌باره را به شورای امنیت این سازمان ارائه خواهد کرد.

براساس پیش‌نویس منتشر شده از این ارزیابی، اوغلو به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان را به پایبندی کابل به تعهدات و وظایف بین‌المللی افغانستان مرتبط دانسته و از طالبان خواسته است تا فوراً محدودیت‌های کاری و تحصیلی زنان و دختران افغانستان را لغو کند.

«صدای آمریکا» که می‌گوید پیش‌نویس این ارزیابی را دریافت کرده است، گزارش می‌دهد در این ارزیابی آمده است: هر گونه ادغام رسمی مجدد افغانستان در نهاد‌ها و سیستم‌های جهانی، مستلزم مشارکت و رهبری زنان در جامعه افغانستان است.

در ماه مارس سال جاری قطعنامه شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت سازمان ملل از «آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان خواست تا ارزیابی مستقلی را از وضعیت افغانستان انجام دهد تا توصیه خود را در مورد رویکرد یک‌پارچه و منسجم بین‌المللی برای رسیدگی به چالش‌های کنونی این کشور تحت حاکمیت طالبان تا ۱۷ نوامبر (فردا) ارائه کند.

پس از آن دفتر دبیرکل سازمان ملل در تاریخ ۵ اردیبهشت فریدون سینیرلی اوغلو، دیپلمات ترک را به عنوان هماهنگ‌کننده ویژه و بازرس مستقل در امور افغانستان گماشت.

اوغلو با سفر به افغانستان و ملاقات با سران طالبان، افغان‌های سرشناس مقیم خارج و کشور‌های ذی‌نفع منطقه و جهان، وضعیت را ارزیابی کرد.

در این ارزیابی آمده است که وضعیت زنان و دختران، به‌ویژه محدودیت‌های تحصیل دختران، گسترده‌ترین موضوعی بود که در این رایزنی‌ها مطرح شد. ارزیابی می‌افزاید زنان و دختران افغان، جامعه تجاری، چهره‌های مذهبی، بزرگان قبایل، جامعه مدنی، متخصصان بهداشت و آموزش و بسیاری از نمایندگان مقامات بالفعل طالبان بر این موضوع تأکید کردند.

این ارزیابی توصیه می‌کند گفتمان ملی باید برای ایجاد حکومت فراگیر و تضمین صلح پایدار و توسعه اقتصادی در افغانستان آغاز شود. براساس ارزیابی، این امر اجازه حرکت به‌سوی عادی‌سازی و ادغام کامل افغانستان در سیستم بین‌المللی را می‌دهد.

در ارزیابی همچنین آمده است جامعه بین‌المللی باید به سرعت راه حلی را برای آزادسازی دارایی‌های مسدود شده افغانستان که بالغ به میلیارد‌ها دلار می‌شود، پیدا کند.

در حالی که این سند از تلاش‌های طالبان در مبارزه با مواد مخدر و بهبود شرایط امنیتی در سراسر کشور استقبال می‌کند، عزم مبارزه با تروریسم و نگرانی‌های امنیتی منطقه‌ای ناشی از آن را مورد تردید قرار می‌دهد.

سینیرلی اوغلو گفت: از توصیه‌های من مشخص است که ما به طور جهانی در دیدگاه خود در قبال افغانستان متحد هستیم و آن اینکه (طالبان) باید با مردم، همسایگان و جامعه جهانی در صلح باشد. همه ذینفعان در ساختن آینده‌ای صلح آمیزتر، مرفه‌تر و قابل پیش بینی‌تر برای افغانستان که به نفع همه افغان‌ها باشد، نقش دارند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->