نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران
سرخط خبرها

امیرعبداللهیان: به حمایت‌های سیاسی خود از مقاومت ادامه می‌دهیم

  • کد خبر: ۱۹۵۶۷۳
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۰
امیرعبداللهیان: به حمایت‌های سیاسی خود از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر امور خارجه با بیان اینکه در جریان عملیات حماس نبودیم و این یک تصمیم کاملاً فلسطینی بود، تاکید کرد: ما به حمایت‌های سیاسی خود از مقاومت برابر اشغالگری ادامه می‌دهیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در ژنو با شبکه سی بی اس نیوز مصاحبه‌ای انجام داد که در ادامه مشروح آنرا می‌خوانید:

پرسش: امروز مقامات کشور آمریکا اعلام کردند که یکی از ناوهای جنگی شان در دریای سرخ توسط یکی از پهپادهای یمنی به صورت مستقیم هدف قرار گرفته است. همان طور که می دانیم شورشیان حوثی از حمایت ایران برخوردارند. البته ایران همواره تأکید کرده است که نمی‌خواهد جنگ بین حماس و اسرائیل در منطقه گسترش یابد. این مسأله می تواند نشانه چه باشد؟ ضمن این که حوثی ها وعده داده اند که از طریق دریای سرخ اهداف آمریکایی را هدف قرار خواهند داد. به نظر شما این مسأله - آن هم در حالی که ایران ادعا می کند به دنبال گسترش جنگ نیست - برای مردم دنیا چه پیامی دارد؟

پاسخ: از ابتدای این بحران ما گفتیم که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم. البته آمریکا هم بارها اعلام کرده که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیست. اما برخلاف این اظهارات، ما شاهد هستیم که آمریکا شدت جنگ را از طریق کمک‌های گسترده خود به رژیم اسرائیل افزایش داده است. حوثی‌ها شورشی نیستند بلکه یک بخش مهم از جامعه و نظام سیاسی کنونی کشور یمن هستند. یمن سیاست های خاص خود را دارد. آن ها در چارچوب مصالح خود تصمیم گیری و اقدام می کنند. البته آن ها به صراحت اعلام کردند که نسبت به نسل کشی در غزه بی تفاوت نخواهند بود.

پرسش: پس شما می فرمایید که ایران از حوثی ها حمایت می کند ولی مسئولیت اقدامات آن ها را نمی پذیرید؟

پاسخ: ما با همه گروه ها، احزاب و بخش ها در یمن روابط نزدیکی داریم؛ از جمله با حوثی ها و انصار الله رابطه متوازنی داریم، ولی مسئولیت تصمیماتی که حوثی‌ها و انصار الله در یمن می‌گیرند و تصمیماتی که صنعا می‌گیرد و با شفافیت اعلام می‌کند متوجه خودشان است. البته ما قبلاً هشدار داده بودیم که در صورت تداوم جنایات جنگی علیه غزه و کرانه باختری گسترش دامنه جنگ اجتناب ناپذیر است.

پرسش: در مورد گروه‌هایی که در عراق و سوریه به منافع آمریکا حمله می‌کنند چطور؟ آیا ایران مسئولیتی در قبال این حملات دارد؟

پاسخ: ما شفاف هستیم. زمانی که در دوره ترامپ ژنرال سلیمانی به دستور ترامپ ترور شد، ایران پایگاه آمریکایی عین الاسد را با ۱۳ موشک بالستیک نقطه زن مورد هدف قرار داد و ما آن را رسماً اعلام کرده و مسئولیت آن را پذیرفتیم. در شرایط کنونی نسل کشی و جنایت جنگی در غزه، جریان هایی در کشورهای عربی مثل سوریه و عراق در حمایت از همنوعان عرب خود تصمیماتی را می‌گیرند و اقدام می‌کنند.

پرسش: به نظر می‌رسد که شما می‌فرمایید ایران از گروه‌هایی نظیر حوثی‌ها یا گروه‌هایی در عراق و سوریه حمایت می‌کند ولی مسئولیت اقدامات آنها را به گردن نمی گیرد؟

پاسخ: گروه‌هایی که در عراق و سوریه علیه منافع آمریکا اقدام کرده‌اند، خود تصمیم گرفته‌اند و بر اساس جمع‌بندی و تصمیمات خود اقدام کرده‌اند. طرف آمریکایی در روزهای گذشته پیام‌هایی را در این رابطه به ما داده است و ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که ایران هیچ گروه نیابتی در منطقه ندارد. اما در مورد این که چرا این گروه‌ها علیه آمریکا عمل می‌کنند، مثلاً در عراق این کشور سال ها تحت اشغال نظامیان آمریکا بود. در دوره اشغال آمریکا بیش از یک میلیون و صد هزار عراقی کشته شدند. گروه‌هایی برای مبارزه با داعش در عراق بسیج شدند. همین طور در سوریه برای مبارزه با داعش بسیج شدند. خوب آنها اکنون خود تصمیماتی را می‌گیرند و عمل می‌کنند.

ما به صراحت به طرف آمریکایی گفتیم؛ کاخ سفید اکنون به طور علنی و آشکار در کنار رژیم اشغالگر اسرائیل قرار دارد. اکنون از تمام پایگاه‌های آمریکا در منطقه تسلیحات جنگی و از جمله سلاح‌های ممنوعه در اختیار رژیم اسرائیل قرار می‌گیرد. یعنی آمریکا به طور آشکارا در جنگ علیه غزه و نسل کشی در غزه نقش دارد. البته کاخ سفید به ما پیام می‌دهد و می‌گوید که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیست و برای ارسال کمک‌های انسان دوستانه و توقف انسان دوستانه جنگ تلاش می‌کند اما تا این لحظه هیچ گاه آمریکا اراده خود را برای توقف جنگ نشان نداده بلکه شدت جنگ را افزایش داده است. آمریکا باید مسئولیت این امر را بپذیرد.

پرسش: آیا ایران در آماده‌سازی حماس برای اجرای عملیات ۷ اکتبر نقشی داشت و از آن با خبر بود؟

پاسخ: ما در جریان این تصمیم و اقدام حماس نبودیم. این یک تصمیم کاملاً فلسطینی بود.

پرسش: آیا این درست است که رهبر جمهوری اسلامی ایران به حماس گفته است که چون حماس قبل از این اقدام ایران را مطلع نکرده است، پس ایران هم وارد جنگ نمی‌شود؟

پاسخ: ما حماس را یک جریان آزادی بخش در مقابل اشغالگری می‌دانیم. در چارچوب حقوق بین‌الملل وضعیتی که در رابطه با رژیم اسرائیل وجود دارد، وضعیت قدرت اشغالگر و کشور اشغال شده فلسطین است.

سرزمین‌های اشغال شده قوانین خاص خود را در منطق حقوق بین‌الملل دارند و مردمان کشور اشغال شده طبق حقوق بین‌الملل می‌توانند برای دفاع از خود حتی وارد جنگ مسلحانه شوند. ما مخالف کشتن زنان و کودکان در هر جای دنیا هستیم، اما اقدام حماس به عنوان یک گروه آزادی‌بخش فلسطینی در مقابل اشغالگری را کاملاً در چارچوب حقوق بین‌الملل می‌دانیم.

پرسش: پس می‌خواهید بگویید کاری که حماس انجام داد توجیه پذیر است؛ کشتن غیرنظامیان، زنان و کودکان و به گروگان گرفتن آنها؟

پاسخ: ما مخالف کشتن زنان و کودکان در هر جای دنیا هستیم. ولی فرض کنید ۱۴۰۰ نفر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین کشته شدند. متعاقباً نتانیاهو اعلام کرد که انتقام خواهیم گرفت. تا الان ۱۴۵۰۰ زن و کودک و غیرنظامی فلسطینی را در غزه و کرانه باختری کشتند. چه تناسبی در اینجا وجود دارد؟

پرسش: آیا این توجیه اقدام حماس در روز ۷ اکتبر است؟

پاسخ: حماس به عنوان یک جنبش آزادی‌بخش فلسطینی در مقابل اشغالگر حق دفاع مشروع دارد. حماس ده‌ها نظامی اسرائیلی را اسیر کرده است. اما رژیم اسرائیل تا الان ۴۴۰۰ کودک را در غزه و کرانه باختری کشته است. چرا شما در مورد زنان و کودکان فلسطینی نمی پرسید و حرفی نمی زنید؟ رژیم اسرائیل ۵۰ همکار خبرنگار شما را در بمباران‌ها کشته است. دو طرف سکه را ببینید.

پرسش: در مورد تجاوز چطور؟ آیا تجاوز حماس به غیرنظامیان اسرائیلی توجیه پذیر است؟

پاسخ: تجاوز صورت نگرفته است. دفاع در مقابل پدیده اشغالگریست. تجاوزی که الان توسط اسرائیل در حال انجام است، چه نام دارد؟ ویران کردن ۴۰ درصد از غزه چه نام دارد؟ آیا تجاوز است یا دوستی؟ آیا آواره کردن بیش از یک میلیون نفر در شمال غزه تجاوز نامیده می شود یا خیر؟ اسرائیل یک قدرت اشغالگر است. حقوق بین الملل که اتفاقاً در خود آمریکا و غرب هم نوشته شده است، این حق را برای اتباع کشور اشغال شده قائل است که سلاح حمل کنند و از خود دفاع کنند. آنها برای جنگ با نظامیان و به اسارت درآوردن آنان رفته‌اند. ما کشتن زنان و کودکان را در هیچ جا تایید نمی‌کنیم، ولی شما هم کشتار بیش از ۸ هزار زن و کودک فلسطینی ظرف کمتر از ۴۰ روز در غزه و کرانه را محکوم کنید.

پرسش: آیا تلویحاً اشاره می‌کنید که حماس با کشتن غیرنظامیان مرتکب یک اشتباه راهبردی یا اخلاقی شد؟

پاسخ: حماس از حق دفاع مشروع خود استفاده کرده تا به ۷۵ سال تجاوز و کشتار زنان و کودکان توسط رژیم اسرائیل پاسخ دهد. مثلاً وقتی آلمان به فرانسه تجاوز کرد، برداشت غرب چه بود؟ آیا برای آلمان حق دفاع مشروع قائل شدند؟ حماس حق دفاع مشروع داشته و از این حق بر اساس حقوق بین‌الملل استفاده کرده است. اکنون من از شما می پرسم؛ کشتن ۱۴۵۰۰ غیرنظامی ظرف مدت ۴۰ روز با چه منطقی سازگار است؟ آیا اصل تناسب در حقوق بین‌الملل توسط آمریکا و رژیم اسرائیل رعایت شده است؟ اصلاً آمریکا در کنار اسرائیل چه می‌کند!؟ چرا همه پایگاه های... (خبرنگار: کار من این نیست که چیزی را توجیه کنم. من یک خبرنگار هستم. کار من پرسیدن سؤال است.

پرسش: بگذارید به سؤالی که قبلا پرسیدم، برگردم. آیا این حقیقت دارد که رهبر معظم انقلاب اسلامی به حماس گفته است که چون (در مورد عملیات ۷ اکتبر) قبلا به ما اطلاع و هشدار نداده بودید، بنابراین ما وارد جنگ نمی‌شویم؟

پاسخ: چنین چیزی صحت ندارد.

پرسش: آیا هنوز این امکان وجود دارد که وارد جنگ شوید؟

پاسخ: ما چهار هفته قبل هشدار دادیم که اگر جنگ و نسل کشی در غزه ادامه پیدا کند، گسترش دامنه جنگ اجتناب ناپذیر است. این اتفاق اکنون در منطقه رخ داده است. این طور که شما می‌گویید لبنان، عراق، سوریه و یمن وارد جنگ شده‌اند. این نشان می‌دهد که جنگ گسترش یافته است، اما این که ایران چگونه عمل خواهد کرد، ما راجع به هر موضوعی در زمان مناسب خود تصمیم گیری خواهیم کرد. ارزیابی ما این است که نیروهای مقاومت در فلسطین و در منطقه می‌توانند سرنوشت این جنگ را رقم بزنند. البته ما به حمایت‌های سیاسی خود از مقاومت در برابر اشغالگری ادامه می‌دهیم.

پرسش: آقای وزیر، ایران چه قدر تا ساخت بمب اتمی فاصله دارد؛ سال ها، ماه ها یا هفته‌ها؟

پاسخ: الآن به نظرم وضعیت تفاوت کرده است. الان سؤال اصلی جامعه جهانی این است که چرا وزیر رژیم اسرائیل درخواست کرد که اسرائیل از بمب هسته‌ای علیه ساکنان غزه استفاده کند؟ در نشست اخیر سران کشورهای اسلامی و عربی در قطعنامه پایانی بندی آمده است مبنی بر این که اسرائیل تهدیدی جدی برای صلح و امنیت است، چون هم سلاح هسته‌ای در اختیار دارد و هم به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه غزه تمایل دارد. لذا اکنون در جامعه جهانی این سؤال مطرح است که چه زمانی اسرائیل باید خلع سلاح هسته‌ای شود. تهدید اصلی آنجاست. اما برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است. ما هیچ نیت و برنامه‌ای برای رسیدن به بمب هسته‌ای نداریم.

پرسش: می‌خواهم در مورد دوست نزدیک شما (ژنرال) قاسم سلیمانی سؤال کنم. می دانم که شما دوست بسیار نزدیک (ژنرال) قاسم سلیمانی بودید. ترور وی توسط آمریکا چه تأثیری بر روی شما داشت؟

پاسخ: سردار سلیمانی قهرمان ملی ماست. او در مبارزه با تروریسم در منطقه اقدامات فوق العاده‌ای انجام داد. نقش بسیار بزرگی در برقراری صلح و امنیت در منطقه داشت. من باور دارم اگر تلاش‌های ژنرال سلیمانی نبود و اگر تلاش‌های مردم و نیروهای مسلح عراق و سوریه در مبارزه با تروریسم نبود، امروز اروپا و حتی آمریکا امنیت نداشت. او مرد بزرگ صلح و امنیت در جهان بود. ترامپ حماقت بزرگی کرد.

پرسش: حتما هنوز هم بابت کشته شدن او خیلی عصبانی هستید؟

پاسخ: احساس تأسف می‌کنم. او برای صلح و امنیت در جهان تلاش زیادی کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->