طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

برنامه جهانی غذا: بیش از ۳ میلیون کودک در افغانستان سوءتغذیه حاد دارند

  • کد خبر: ۱۹۵۷۶۶
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۱
برنامه جهانی غذا: بیش از ۳ میلیون کودک در افغانستان سوءتغذیه حاد دارند
براساس گزارش جدید برنامه جهانی غذای سازمان ملل بیش از ۱۵ میلیون نفر در افغانستان در شرایط ناامنی غذایی شدید قرار دارند و بیش از سه میلیون کودک زیر پنج سال نیز از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند.

به گزارش شهرآرانیوز، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود که به مناسبت روزجهانی کودک در روز دوشنبه ۲۹ آبان منتشر کرده، اعلام کرد که چهار میلیون نفر در افغانستان از جمله ۳.۲ میلیون کودک زیر پنج سال سوءتغذیه حاد دارند.

در گزارش این سازمان آمده است که بین ماه مه تا اکتبر، ۱۵.۳ میلیون نفر در افغانستان در شرایط ناامنی غذایی شدید قرار داشتند که حدود ۲.۸ میلیون نفرشان در مرحله ناامنی اضطراری غذایی بوده‌اند. بیشتر آنان نان‌آور خانواده بودند، از کار منع کردند. مردانی هم که قبلا در ادارات دولتی و نهاد‌های خارجی کار می‌کردند، اکنون شغلشان را از دست داده‌اند.

در گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد آمده است که ۲۹.۲ میلیون نفرــ دو سوم جمعیت افغانستان‌ــ در سال ۲۰۲۳ به کمک‌های بشردوستانه چندبعدی نیاز دارند.

در دو سال گذشته، هم‌زمان با تسلط طالبان بر افغانستان و کاهش کمک‌های خارجی به آن کشور، سطح فقر و بیکاری به اوج رسید و هر روز به شمار جمعیت بدون پشتوانه غذایی افزوده می‌شود. بیکاری یکی از دلایل اصلی افزایش سطح فقر در افغانستان است.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفت که این سازمان در ماه اکتبر با کمک‌های غذایی و نقدی اضطراری، حمایت‌های تغذیه‌ای، وعده‌های غذایی مدارس و فعالیت‌های معیشتی به ۴.۴ میلیون نفر در افغانستان کمک رسانده است.

به گفته سازمان‌های امدادی سازمان ملل متحد، در کنار افزایش سطح بیکاری و فقر، زمین‌لرزه‌های اخیر در غرب افغانستان و بازگشت هزاران مهاجر افغان از کشور‌هایی مانند پاکستان، ایران و ترکیه وضعیت انسانی در افغانستان را بیشتر از هر زمانی وخیم کرده است.

در گزارش این سازمان آمده است: «تقریبا تمام آن‌هایی که به افغانستان بازگشته‌اند (۹۸ درصد) آسیب‌پذیر تلقی می‌شوند و در بدو ورود به کمک فوری نیاز دارند.»

براساس این گزارش، برنامه جهانی غذا به ۱۲۹ هزار نفر از آسیب‌دیدگان زلزله‌های استان هرات در غرب افغانستان کمک کرده است. این کمک‌ها شامل: توزیع غذای تقویتی بین ۱۰۳ هزار نفر و توزیع بیسکویت‌های غنی‌شده و مغذی بین ۲۶ هزار و ۲۰۰ نفر بوده است.

زلزله هرات و اخراج گروهی مهاجران افغان از پاکستان و برخی کشور‌های دیگر از جمله ایران و ترکیه در حالی صورت می‌گیرد که برنامه جهانی غذا در سال جاری به دلیل کمبود بودجه شدید، مجبور شد کمک به ۱۰ میلیون نفر را قطع کند.

در چنین وضعیت بحرانی در افغانستان نیاز‌ها به کمک‌های بشردوستانه هر روز افزایش می‌یابد. با این حال فعالیت نهاد‌های امدادی در افغانستان به دلیل تحریم‌های بین‌المللی طالبان محدود است و بیشتر این نهاد‌ها کمک‌هایشان را به حداقل رسانده‌اند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->