سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

همه چیز درباره شیوع بیماری تنفسی در چین

  • کد خبر: ۱۹۶۷۰۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲
همه چیز درباره شیوع بیماری تنفسی در چین
موارد ابتلا به بیماری‌های تنفسی در شمال چین، به ویژه در میان کودکان، در حال افزایش است و این امر موجب شایعه‌پراکنی آنلاین در مورد تهدید یک پاندمی جدید چهار سال پس از ظهور کروناویروس جدید عامل کووید-۱۹ در این کشور شده است.

به گزارش شهرآرانیوز بااین‌حال مقامات بهداشتی چین گفته‌اند که افزایش عفونت‌ها ترکیبی از ویروس‌هایی است که از قبل شناخته‌شده‌اند و به اولین فصل سرما در این کشور پس از لغو محدودیت‌های سخت‌گیرانه کووید در دسامبر گذشته مرتبط هستند.

کارشناسان با اینکه بر ابهام موقعیت فعلی تاکید می‌کنند، می‌گویند شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد شیوع فعلی با یک ویروس جدید رخ داده است.

در کمیسیون ملی بهداشت چین در ۱۳ نوامبر (۲۲ آبان) از افزایش بیماری‌های تنفسی، بیشتر در کودکان، خبر داد.

مقامات چینی افزایش موارد عفونت‌های تنفسی را به پایان محدودیت‌های مربوط به شیوع کرونا یا کووید، آغاز فصل سرما و گردش عوامل بیماری‌زای شناخته‌شده ازجمله آنفلوآنزا، ذات‌الریه مایکوپلاسمایی، ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) و کروناویروس عامل پاندمی کووید-۱۹ - نسبت دادند.

«برنامه نظارت بر بیماری‌های نوظهور» ProMED) - (یک سرویس اینترنتی پایش رویداد‌های بهداشتی در سطح جهان) که در گذشته هشدار زودهنگامی درباره شیوع ذات‌الریه اسرارآمیزی را در چین صادر کرد که بعداً مشخص شد ناشی از کروناویروس جدید است - گزارش کرد که برخی بیمارستان‌های چین به دلیل شیوع ذات‌الریه، «مملو از کودکان بیمار» شده‌اند.

گفته می‌شود این افزایش شیوع در شهر پکن، پایتخت چین، اما همچنین در استان شمال شرقی لیائونینگ و سایر مناطق این کشور اتفاق افتاده است.

علائم بیماران شامل تب، التهاب ریه بدون سرفه و گره‌های ریوی - توده‌هایی درون ریه‌ها که معمولاً نتیجه عفونت گذشته هستند – بوده‌اند. هیچ مرگی گزارش نشده است.

چندین نفر از والدین در یک بیمارستان کودکان در پکن گفتند که فرزندانشان ذات‌الریه مایکوپلاسمایی دارند که یک علت شایع ذات‌الریه در کودکان است و به راحتی با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان می‌شود.

مایکوپلاسما یک باکتری فاقد دیواره سلولی است.

چین و سازمان جهانی بهداشت چه می‌گویند

این گزارش خاطرات پاندمی کرونا را زنده کرده است و کاربران رسانه‌های اجتماعی با پست‌هایی با عناوین «ویروس جدیدی از چین» یا «کووید جدید» نگرانی خود را ابراز کردند.

سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه از چین درخواست کرد تا اطلاعات بیشتری در مورد کودکانی که در این کشور دچار «ذات‌الریه با عامل تشخیص‌داده نشده» شده‌اند، در اختیار بگذارد.

پکن در روز پنجشنبه در پاسخ به این درخواست اعلام کرد: «هیچ عامل بیماری‌زای غیرمعمول یا جدیدی شناسایی نشده است.»

سازمان بهداشت جهانی اطلاعات بیشتری درخواست کرده و یادآور شده است که چین به طور مرتب روند انتشار ویروس‌هایی مانند آنفلوآنزا، ویروس سنسیشیال تنفسی و کروناویروس را رصد می‌کند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، چین همچنین از میانه اکتبر (مهر) نظارت بر شیوع ذات‌الریه مایکوپلاسمایی را آغاز کرده و با اطلاعات محدود فعلی در دسترس نمی‌توان خطر کلی موارد گزارش‌شده بیماری تنفسی در کودکان در چین را به طور کامل مشخص کرد.

بااین‌حال به گفته این سازمان، از قبل انتظار می‌رفت که با رسیدن زمستان چنین بیماری‌هایی افزایش یابد.

علل احتمالی افزایش شیوع بیماری‌های تنفسی در چین

کارشناسان به رسیدن فصل زمستان، پایان محدودیت‌های کووید و فقدان ایمنی قبلی در کودکان را به عنوان علل احتمالی زمینه‌ساز افزایش عفونت‌های تنفسی در چین اشاره کردند.

کارشناسان می‌گویند با توجه به اینکه چین دوران قرنطینه‌های عمومی طولانی‌تر و سخت‌تری را نسبت به تقریباً هر کشور دیگر جهان تجربه کرده است، انتظار می‌رفت که «موج‌های خروج از قرنطینه» (شیوع بیماری‌های ویروسی معمول پس از برقراری تماس دوباره مردم با یکدیگر) بروز کنند.

به گفته آن‌ها تا زمانی که شواهد جدیدی به دست آید که خلاف آن را نشان دهد، دلیلی برای مشکوک شدن به ظهور یک عامل بیماری‌زای جدید وجود ندارد.

کارشناسان می‌گویند گرچه در حال حاضر اطلاعات کافی برای تشخیص قطعی وجود ندارد، به نظر نمی‌رسد شیوع فعلی ناشی از همه‌گیری یک ویروس جدید باشد، چراکه موارد چندانی از عفونت در بزرگ‌سالان گزارش نشده است و به نظر می‌رسد آن‌ها نسبت به این عامل بیماری‌زا ایمن باشند.

به گفته کارشناسان، با توجه به اینکه کودکان دبستانی در چین با توجه به قرنطینه‌های طولانی در این کشور تا نیمی از عمرشان را بدون قرار گرفتن در معرض عوامل بیماری‌زای رایج سپری کرده‌اند، بنابراین دارای سطح ایمنی مشابه بزرگ‌سالان نیستند.

توصیه فعلی سازمان جهانی بهداشت به افرادی که در مناطق دچار شیوع زندگی می‌کنند این است که اقدامات معمول برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر تنفسی را انجام دهند. این اقدامات شامل واکسیناسیون، قرنطینه در صورت بروز علائم و انجام آزمایش یا استفاده از ماسک در صورت لزوم است.

سازمان جهانی بهداشت با توجه به اطلاعات فعلی توصیه‌ای درباره محدود کردن سفر‌های مرتبط با چین نکرده است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->