نجات یک جوان از چنگ آدم ربایان در کرمانشاه با تیزهوشی اپراتور ۱۱۰ گاز مونوکسید کربن جان نوجوان ۱۱ ساله در کلات خراسان رضوی را گرفت (۳ آذر ۱۴۰۳) به هر کتاب درسی یک کتاب غیردرسی پیوند می‌شود | آیا اجرای طرح جدید، سرانه مطالعه را افزایش می‌دهد؟ مصدومیت استاندار مرکزی در پی سانحه خودرو (۳ آذر ۱۴۰۳) اضافه‌کار پرستاران افزایش یافت؟ کشف محموله ۲۲۶ میلیارد تومانی کالای قاچاق در کشور اجرای همسان‌سازی ۴۰ درصدی حقوق برای همه بازنشستگان از آذرماه ۱۴۰۳ + جزئیات پرداخت حق‌الثبت برای مهریه الزامی می‌شود | مهریه بالای ۲۰۰ سکه شامل ۱۵ درصد حق‌الثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش نسبی دما از دوشنبه آغاز طرح جدید توان‌بخشی از راه دور برای هزار و ۶۱۸ کودک در سراسر کشور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری چه‌زمانی صادر می‌شود؟ به طور میانگین، روزی ۱۴۵ نفر به علت نزاع به پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه می‌کنند | رتبه دوم در دعوا ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در تهران طی هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) نحوه محاسبه و فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح سازمان تأمین اجتماعی + جدول پشه‌ها، ابزار جدید واکسیناسیون برای انسان دستگیری پسر ۲۸ ساله در مشهد که با صدای زنانه اخاذی می‌کرد مه‌گرفتگی در برخی جاده‌های خراسان رضوی (۳ آذر ۱۴۰۳) بیمه تکمیلی بازنشستگان با سرانه جدید، امروز (۳ آذر ۱۴۰۳) تعیین تکلیف می‌شود آخرین وضعیت سلامت آب روستا‌ها و شهر‌های کشور اعلام شد (۳ آذر ۱۴۰۳) راهکارهایی برای درمان خارش ناشی از بیماری‌های کبدی توصیه‌هایی برای مادران شیرده از عوارض مصرف الکل، کمبود ویتامین B است برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چه تغذیه‌ای داشته باشیم تا کرونا نگیریم؟

  • کد خبر: ۱۹۶۹۴
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
چه تغذیه‌ای داشته باشیم تا کرونا نگیریم؟
منابع معتبر را برای کسب اطلاعات علمی برگزینید. توجه به منابع غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی مثل حذف لبنیات و حذف منابع ویتامین ث و... به منظور پیشگیری از بیماری کرونا ، جز گمراهی و دور شدن از روند پیشگیری ، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، می‌دانیم پیشگیری مقدم بر درمان است و مهمترین اصل برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن است و تغذیه مناسب یکی از فاکتور‌های مهم در تقویت سیستم ایمنی است. نکات زیر را جدی بگیریم و آن را به دوستان و نزدیکان خود آموزش دهیم تا از این بحران جهانی به سلامت بگذریم:

-از رژیم‌های سخت و رژیم‌های تک غذایی که در ایام پیش از نوروز متداول است، پرهیز کنید.

-هر روز از انواع میوه‌ها و سبزیجات  که از منابع ویتامین ث هستند، بصورت متعادل استفاده کنید. از منابع ویتامین ث می‌توان به پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی، انواع کلم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی اشاره نمود. از خوردن ویتامین ث بصورت مکمل پرهیز شود.

- سعی گردد روزانه ۵ واحد از گروه میوه جات و سبزیجات در برنامه روزانه استفاده شود.

-روزانه سبزیجات تازه و سالاد همراه غذا مصرف گردد.

-مصرف هویج و کدو حلوایی را در رژیم روزانه فراموش نکنید.

-از پرتقال خونی یا توسرخ، به و انار قرمز استفاده نمایید.

-مصرف روزانه خانواده کلم را فراموش نکنید. بخصوص از کلم قرمز میل نمایید.

-موادغذایی شیرین با قند ساده مثل انواع شیرینی، گز، شکلات و... را محدود نمایید. از شکلات تلخ می‌توانید استفاده کنید.

-از روغن جامد استفاده نکنید. غذا‌ها بصورت کم چرب و سرخ نشده تهیه گردد.

-از بین انواع روغن ها، از روغن زیتون استفاده کنید.

-کنجد و ارده و نیز عسل طبیعی در برنامه غذایی خود بگنجانید.

-به مصرف لبنیات کم چرب و تخم مرغ توجه شود. در طول هفته از تخم مرغ استفاده نمایید. بجای یک عدد تخم مرغ کامل می‌توانید از دو عدد سفیده استفاده کنید.

-غذا‌های کنسرو شده، سوسیس و کالباس را از برنامه غذایی خود حذف نمایید.

-به مصرف پروتئین مانند گوشت کم چرب، ماکیان و ماهی در ایام شیوع بیماری‌های ویروسی بیشتر توجه کنید. افرادی که پروتئین کمی مصرف می‌کنند، اغلب دچار کم‌خونی می‌شوند و کم‌خونی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند. بهتر است از گوشت‌های سفید مانند ماهی و مرغ بیشتر استفاده گردد.

-روزانه از عدسی، انواع لوبیا مانند لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید و هنگام سرو، لیمو ترش تازه و روغن زیتون حتما مصرف نمایید.

-بهتر است میزان آهن بدن خود را با دادن آزمایش کنترل نماییم تا درصورت کم‌خونی، زیرنظر پزشک و کارشناسان تغذیه از مکمل‌های لازم استفاده نماییم.

-از شیر و سایر لبنیات بصورت پروبیوتیک استفاده کنید.

-از مغز‌ها بصورت خام استفاده شود. مغز‌هایی مانند: گردو، بادام درختی، بادام هندی. یادمان باشد تنها مغزی که نباید آنرا بصورت خام استفاده کنیم، بادام زمینی است.

-از ادویه جاتی مانند زردچوبه، زعفران، دارچین و نیز زنجبیل بصورت تازه، در این ایام حتما استفاده گردد.

-از آب و مایعات فراوان استفاده شود. مصرف قهوه وسایر منابع کافیین دار را کاهش دهید.

-به مصرف آنتی اکسیدان‌ها توجه لازم معطوف گردد، زیرا علاوه بر خاصیت ضد سرطان، باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماریزا می‌شوند. بعنوان مثال، پیش ساز ویتامین A آنتی اکسیدانی است که در هویج و اسفناج و انواع سبزیجات رنگی وجود دارد. همانطور که اشاره شد، ویتامین C در مرکبات مانند پرتقال، لیمو، نارنگی و نیز کیوی و... به مقدار فراوان یافت می‌شود. ویتامین E دیگر آنتی اکسیدانی است که در جوانه‌ها مانند جوانه ماش، جوانه گندم، جوانه شبدر و نیز سبزیجات برگ سبز وجود دارد. سلنیوم عنصری است که نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. " سلنیوم "در ماهی، بادام هندی، تخمه آفتابگردان و سبوس گندم یافت می‌شود. مصرف روزانه " روی " در برنامه غذایی فراموش نگردد. از منابع روی می‌توان به گوشت قرمز، ماکیان، زرده تخم مرغ، حبوبات، نان کامل، شکلات تلخ، آجیل و مغز‌ها و... اشاره نمود. در صورت کمبود ویتامین D حتما با استفاده از مکمل جبران گردد.

-خواب کافی فراموش نشود. کم خوابی منجر به ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری زا می‌گردد. همچنین استرس، فشار‌های جسمی و روحی، سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

-هیچ ماده غذایی باعث از بین رفتن ویروس کرونا نمی‌شود و توصیه‌های تغذیه منجر به بهبود و ارتقا عملکرد و قدرت سیستم ایمنی می‌شود.

*** منابع معتبر را برای کسب اطلاعات علمی برگزینید. توجه به منابع غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی مثل حذف لبنیات و حذف منابع ویتامین ث  و... به منظور پیشگیری از بیماری کرونا، جز گمراهی  و دور شدن از روند پیشگیری، نتیجه دیگری نخواهد داشت.

*** کودکان، سالمندان، خانم‌های باردار، افراد دچار بیماری‌های سرطانی و دارای نقص سیستم ایمنی و نیز افراد چاق و مصرف کننده‌های کورتون و آن‌هایی که دچار بیماری‌های مزمن مانند دیابت و... هستند، بیشتر در معرض خطرند. رعایت نکات ذکر شده برای همه افراد جامعه خصوصا افراد قید شده، بسیار ضروریست. امید است با رعایت نکات پیشگیرانه در مبحث بهداشت و تغذیه، به سلامت، این بحران جهانی را طی کنیم.

منبع: دفتر امور نظارت بر تغذیه بهزیستی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->