توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

مشاور عالی شهردار مشهد: کارخانه نوآوری به قطب علمی مدیریت شهری تبدیل شود

  • کد خبر: ۱۹۷۸۵۲
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۳
مشاور عالی شهردار مشهد: کارخانه نوآوری به قطب علمی مدیریت شهری تبدیل شود
مشاور عالی شهردار مشهدمقدس گفت: شهرداری مشهد به‌عنوان بهره‌بردار کارخانه نوآوری، نیاز‌هایی دارد که این کارخانه با بهره‌گیری از ارتباطات علمی و پژوهشی می‌تواند به آن پاسخ دهد و به یک قطب علمی در زمینه مدیریت شهری تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در نشست تخصصی ایده گفت‌وگو که در حاشیه برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش در مشهد برگزار شد، محمد سهیلی، مشاور عالی شهردار مشهد در حوزه‌های برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی، مالی و پشتیبانی با اشاره به اینکه کارخانه نوآوری یک دستاورد ارزشمند و قابل توجه است، خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت که این کارخانه، ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد که باید به‌درستی از آن بهره‌برداری کرد و نباید خدمت اصلی این کارخانه به استقرار شرکت‌ها در آن منتهی شود.

وی افزود: شوای اسلامی شهر مشهد در سال ۱۳۹۶ مصوبه‌ای برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داشت که بر اساس آن، می‌بایست ضمن ایجاد برخی ظرفیت‌ها، حمایت‌های مالی لازم از آن‌ها صورت گرفته و تضمین‌های لازم نیز برای آن‌ها ایجاد شود. ضمن اینکه کمک به گسترش بازار و اختصاص بخشی از ظرفیت تبلیغاتی شهری به این موضوع نیز در دستورکار قرار داشته باشد. شورای پنجم نیز مصوبات دیگری داشت که در نتیجه آن، این امکان فراهم می‌شود که مجموعه‌های دانش‌بنیان، نیازمند یک مکان تجاری نباشند و حتی بتوانند در محلی مانند منزل خود نیز فعالیت دانش‌بنیان انجام دهند و از امتیازات یک مکان کسب و کار نیز برخوردار شوند.

سهیلی تأکید کرد: واگذاری فضای استقرار به فعالان زیست‌بوم نوآوری، شاید تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد ظرفیت کارخانه نوآوری باشد. اما باید شرایطی فراهم شود که به جای اینکه صرفاً ۲۰ شرکت در کارخانه مستقر شوند و از خدمات آن استفاده کنند، تعداد شرکت‌ها به صورت نامحدود با این کارخانه مرتبط باشند و هر شرکت و مجموعه‌ای که بتواند در حوزه مأموریت کارخانه قرار بگیرد، با آن مرتبط باشد.

وی افزود: شهرداری در واقع بهره‌بردار کارخانه نوآوری است. شهرداری نیاز‌هایی دارد که کارخانه نوآوری با بهره‌گیری از ارتباطات علمی و پژوهشی می‌تواند به این نیاز‌ها پاسخ دهد و به عبارت دیگر، به قطب علمی مدیریت شهری تبدیل شود.

مشاور عالی شهردار مشهدمقدس خاطرنشان کرد: البته این پرسش نیز مطرح می‌شود که چه میزان از اعتبارات شهرداری از طریق حوزه نوآوری هزینه می‌شود؟ اگر بتوانیم به یک ظرفیت ۵ تا ۱۰ درصدی استفاده از این اعتبارات برسیم، به رشد بیش از ۱۰ برابری خواهیم رسید.

وی در ادامه گفت: البته در شیوه اداره کارخانه نیز می‌تواند تغییراتی صورت بگیرد. از یک سو معاونت علمی اصرار به این دارد که بهره‌بردار کارخانه نوآوری، بخش خصوصی باشد. اما این نکته اهمیت دارد که بخش خصوصی، چگونه انتخاب می‌شود. با وجود اینکه در حال حاضر سازوکاری برای اداره کارخانه مشخص شده است، پیشنهاد می‌شود یک مجمع متشکل از خلاقان و نوآوران و شرکت‌های مرتبط با کارخانه تشکیل شود تا هیئت عامل و بهره‌بردار کارخانه را معین کنند.

سهیلی تأکید کرد: البته باید سهم نوآوری و خلاقیت در اقتصاد شهری نیز مشخص شود و همچنین مطالبه مستمر در این زمینه‌ها نیز از مدیریت شهری صورت بگیرد و مدیران شهری نیز پاسخگو باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->