به گزارش شهرآرانیوز گران بودن خدمات تشخیصی، دارویی و درمانی مهمترین دلیل برای حمایت سازمانهای بیمه گر از شهروندان است. در این بین، بیمههای پایه با توجه به منابع اعتباری که در اختیار دارند و البته به دلایل کاملا غیرموجه، از پوشش کامل برخی خدمات درمانی طفره میروند. از سوی دیگر، بیمههای تجاری که آنها را به عنوان بیمههای تکمیلی میشناسیم، وارد حوزه سلامت شده و برخی خدمات را با دریافت هزینه، پوشش میدهند تا بیمه شدگان، فشار کمتری بابت پرداخت از جیب داشته باشند. اما همین بیمههای تکمیلی نیز بعضا سر ناسازگاری گذاشته و آن طور که باید، هزینههای درمان را پوشش نمیدهند.
نارکارآمدی بیمههای پایه به حدی افزایش یافته که این مسئله در همایش نخبگان صنعت بیمه خراسان رضوی هم مورد توجه قرار گرفت.
در همین رابطه قائم مقام بیمه مرکزی در این مراسم درباره ناکارآمدی بیمههای درمانی گفت: در صنعت بیمه هر چقدر سازمانهای بیمه پایه ناکارآمد و کم اثرتر میشوند، بار درمان به دوش بیمههای تکمیلی میافتد. در قانون این موضوع وجود دارد که ۳۰درصد هزینه سرپایی و ۱۰ درصد هزینه بستری را باید بیمههای پایه پرداخت کنند، اما این موضوع در عمل انجام نمیشود.
مجید مشعل چی افزود: برخی بیمههای پایهای بسیار ناکارآمد هستند و از تعهدات خود شانه خالی میکنند و این امر سبب افزایش بار مالی بر بیمههای تکمیلی شده است، به طوری که هم اکنون ۴۰درصد از منابع بیمه، صرف هزینههای درمان سرپایی و بستری میشود.
همچنین در این مراسم عضو هیئت مدیره بیمه ایران گفت: در کشور ۲۵درصد مردم زیرپوشش بیمه درمان تکمیلی قرار دارند که بیشتر آنها هم همان کارمندان دولت هستند.
سید ناصر مبرقعی با بیان اینکه ۳۸ شرکت بیمهای در سطح کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد ۲۵شرکت با ۶۶شعبه و بیش از ۸۰۰۰نماینده در خراسان رضوی فعالیت دارند. همچنین ۱۷۳کارگزار بیمهای با مجوز رسمی از بیمه مرکزی به عنوان حامیان مردم در این استان مشغول فعالیت هستند.
مبرقعی افزود: ضریب نفوذ بیمه در کشور باید به ۷درصد میرسید که در حال حاضر حدود ۱.۹ درصد است و باید زمینهای ایجاد کنیم تا مردم بیشتر از ظرفیت بیمه استفاده کنند.
وی بیان کرد: بیمه زائر هنوز در خراسان رضوی پوشش داده نشده، این در حالی است که باید با توجه به حضور میلیونی زائر در مشهد، این خدمت مهم به زائران علی بن موسی الرضا (ع) انجام شود.