«دیباچه نویسی بر مرقع» روایتی از هنر و ادبیات در قاب کتاب حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته فرهنگی ایران در دوحه| نمایش شکوه هنر و تمدن ایرانی پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس امیرجعفری با فیلم برهوت در راه جشنواره بین‌المللی فیلم جاناکپور کارگردان عنکبوت مقدس به اذیت و آزار جنسی متهم شد پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در ۱۴۰۳ معرفی شد تیزر جدید سریال پایتخت ۷ منتشر شد + فیلم
سرخط خبرها

یاور همدانی درگذشت

  • کد خبر: ۱۹۸۱۲
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۹
یاور همدانی درگذشت
احمد نیک‌طلب، متخلص به یاور همدانی، شاعر ترانه‌های محلی رادیو، در سن ۸۵ سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، یاور همدانی صبح دیروز سه‌شنبه، ۱۳ اسفندماه، بر اثر عارضه قلبی از دنیا رفت. این شاعر در دوم اردیبهشت ۱۳۱۳ در همدان به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانی و تحصیلات ابتدایی و متوسطه و دانشگاهی را در همدان و تهران گذراند.

 

شعرهای «یاور همدانی» از آغاز دوران جوانی تاکنون در بیشتر نشریات کثیرالانتشار کشور قبل از انقلاب چون: «ندای اکباتان همدان»، «آفتاب شرق خراسان»، «اندیشه کرمان»، «آذرآبادگان» و مطبوعات پس از انقلاب انتشار یافته است.


او مدت‌ها دبیر انجمن ادبی حافظ بود و بسیاری از ترانه‌های محلی همدانی‌اش ضمن پخش در برنامه‌های رادیو ایران به بسیاری از زبان‌های شرقی ترجمه شده است. همدانی از دهه ۳۰ با رادیو ایران همکاری داشت و کنار شخصیت‌هایی چون رهی معیری فعالیت می‌کرد و ترانه‌های بسیاری از او تبدیل به قطعات موسیقی و آوازی شده‌اند.

 

همدانی هم‌چنین عضو هیئت مدیره انجمن ادبی و هنری ایران و هند و مؤسس انجمن ادبی شهرداری تهران بود و در سال‌های پایانی زندگی عضویت شورای شعر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز داشته است.

 

مهم‌ترین کتاب وی «سایه سار الوند» می‌باشد که کتابخانه ویدنر در دانشگاه هاروارد به عنوان تنها منبع گویش‌های همدانی از آن نگه داری می‌کند.

 

بر اساس این گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، پیکر یاور همدانی فردا ساعت ۱۰ صبح از سالن تطهیر بهشت زهرا تشییع می‌شود.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->