به نام ایران، به نام پیروزی اسرائیل مدیر دفتر شبکه «المیادین» را بازداشت کرد عارف: ویژگی خاص محرم امسال، طنین انداز شدن صدای میهن دوستی ایرانیان بود برنی سندرز: ما می‌دانیم که جنگ وحشیانه اسرائیل علیه فلسطینی‌ها غیراخلاقی است معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی: اکثر مهاجرین نجیب، قانون‌مند و شریف هستند ویدئو| تحلیلگر سابق سازمان سیا: اسرائیل بدون آمریکا دوام نمی‌آورد! عراقچی: حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد بود رویترز نوشت: پایان دور اول مذاکرات آتش‌بس غزه در قطر، بدون نتیجه ویدئو | روایت محمود کریمی از ماجرای خواندن نوحه «ای ایران» در حضور رهبر معظم انقلاب برگزاری همه‌پرسی با مشارکت همه ساکنان آن راه‌حل عادلانه برای فلسطین است تاکید وزرای خارجه ایران و ترکیه بر پایان دادن به نسل کشی در فلسطین اشغالی سران بریکس حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کردند پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود
سرخط خبرها

واکنش تند عفو بین‌الملل به وتوی آتش بس غزه از سوی آمریکا

  • کد خبر: ۱۹۹۲۰۷
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
واکنش تند عفو بین‌الملل به وتوی آتش بس غزه از سوی آمریکا
دبیرکل عفو بین‌الملل در اظهاراتی از وتوی قطعنامه آتش‌بس جنگ غزه توسط آمریکا انتقاد کرده و آن را استفاده ابزاری از حق وتو برای اعمال زور به شورای امنیت سازمان ملل و بی‌اعتنایی سنگ‌دلانه به رنج غیرنظامیان تلقی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، تصمیم آمریکا برای وتو کردن قطعنامه‌ای که خواستار آتش‌بس فوری در جنگ غزه است، از سوی گروه‌های فعال در زمینه حقوق بشر، قویا، محکوم شده است.

روزنامه گاردین در این باره گزارش داد که «انی‌یس کالامار» دبیرکل عفو بین‌الملل گفت که تصمیم آمریکا برای وتو کردن این قطعنامه «از نظر اخلاقی غیرقابل دفاع» است.

کالامار همچنین گفت: «آمریکا با وتو کردن این قطعنامه نسبت به رنج غیرنظامیان در مواجهه با آمار بهت‌آور تلفات، ویرانی‌های گسترده و فاجعه بی‌سابقه انسانی در نوار غزه اشغالی، بی‌اعتنایی سنگ‌دلانه‌ای نشان داده است.»

او افزود: «آمریکا، بی‌شرمانه، از حق وتوی خود به عنوان ابزاری برای اعمال زور علیه شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرده و بیش از پیش، اعتبار و توان خود را برای عمل به تعهدش نسبت به برقراری صلح و امنیت بین‌المللی تضعیف کرد.»

دبیرکل عفو بین‌الملل در ادامه انتقاد‌ها از این اقدام آمریکا اشاره کرد: «هیچ توجیهی برای ادامه ممانعت از اقدام هدفمند شورای امنیت سازمان ملل به منظور جلوگیری از کشتار گسترده غیرنظامیان وجود ندارد. استفاده از این حق وتو از نظر اخلاقی غیرقابل دفاع و ترک وظایف آمریکا برای جلوگیری از جنایت‌های بی‌رحمانه و رعایت قوانین بین‌المللی است.»

این مقام سازمان ملل در ادامه بیان کرد: «آمریکا علاوه بر ممانعت از تصویب آتش‌بسی که باعث پایان دادن به رنج‌های گسترده انسانی در غزه، کمک به بازگشت اسرا، آرام کردن تنش‌های رو به افزایش در منطقه، به انتقال مهمات ساخت آمریکا به دولت اسراییل ادامه می‌دهد که منجر به جان باختن کل اعضای خانواده می‌شود.»

کالامار همچنین گفت: «واضح است که آمریکا به عنوان تنها کشوری که این قطعنامه را وتو کرده، در قبال بسیاری از نقاط جهان و جمعیت خود به انزوا کشیده شده است. نبود کامل رهبری جهانی را به نمایش گذاشته است و قادر به درک اهمیت تاریخی برهه کنونی نیست.»

شورای امنیت سازمان ملل، شب گذشته برای بررسی قطعنامه پیشنهادی امارات به‌منظور برقراری آتش‌بس در نوار غزه تشکیل جلسه داد، اما با وتوی آمریکا، این اقدام ناکام ماند.

خبرگزاری رویترز نوشته ایالات متحده درخواست شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس فوری انسان‌دوستانه در غزه را در بحبوحه حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه، وتو کرد.

این رسانه انگلیسی درباره این وتو نوشت: در حالی که «واشنگتن در حال دفاع از متحد خود است، اما خود را از نظر دیپلماتیک منزوی می‌کند.»

روزنامه واشنگتن‌پست نیز نوشته «این برای سومین بار از زمان آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی به غزه است که آمریکا قطعنامه آتش‌بس فوری برای پایان‌دادن به آن را وتو می‌کند.»

۱۳ عضو شورای امنیت به پیش‌نویس این قطعنامه که به ابتکار امارات ارائه شد، رأی مثبت دادند، اما بریتانیا به آن رأی ممتنع داد و آمریکا هم آن را رد کرد.

در واکنش به این اقدام آمریکا، نماینده چین گفت: «ما از استفاده واشنگتن از وتو برای پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در بحبوحه کشتار ادامه‌دار، خواستار آتش‌بس می‌شد، متاسفیم.»

دیپلمات چینی با انتقاد از رویکرد دوگانه آمریکا گفت که «تایید ادامه درگیری با ادعای نگرانی از جان و امنیت مردم غزه، در تضاد است.»

نماینده چین در ادامه انتقاد از آمریکا گفت که تایید ادامه درگیری درحالی‌که خواستار جلوگیری از گسترش آن هستیم، نوعی «خودفریبی» است.

نماینده روسیه نیز گفت: «ممانعت از اجرای آتش‌بس، اعمال حکم اعدام آمریکایی برای هزاران و شاید ده‌ها هزار فلسطینی است.»

نماینده فلسطین در سازمان ملل هم با انتقاد از وتوی آمریکا گفت: «این فاجعه است که شورای امنیت بار دیگر از نقش خود برای متوقف‌کردن جنگ غزه برای محافظت از جان میلیون‌ها فلسطینی باز ماند.»

دیپلمات فلسطینی همچنین گفت بیش از ۱۰۰ کشور خواستار آتش‌بس در غزه هستند، اما وتوی آمریکا همه چیز را خراب کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->