به گزارش شهرآرانیوز جلسه مردمی این هفته فرماندار مشهد که با حضور اقشار مختلف مردم همراه بود، مانند هفتههای گذشته طرح موضوع معیشت، وام و درخواست امتیازات آب و برق و گاز برای ساخت وسازهای غیرمجاز یا خارج از محدوده، در صدر بیشترین درخواستهای مراجعه شهروندان بود.
در این میان حضور دهیاران چند روستا برای حل مسائلی نظیر راه و جاده، نبود امکاناتی نظیر آب و برق و رسیدگی به سایر مشکلات و مسائل ساکنان این روستاها از نکات چشمگیر و درخور تأمل بود. در ادامه جلسه، مشابه جلسههای گذشته سه سؤال در زمینه دستور فرماندار مبنی بر شناسنامه دار شدن دست دوم فروش ها، گلایههای والدین درباره مطالبه قبوض مدارس و درخواستهای معلولان برای رسیدگی بیشتر در بهسازی فضای شهر را مطرح کردیم که در ادامه این گزارش پاسخهای محسن داوری، فرماندار مشهد را میخوانید.
این کار در حال انجام است. کسانی که در روزبازارها فعالیت دارند باید شناسنامه دار باشند تا مشخص باشد اقلامی که میفروشند از کجا آمده است. این کار را به صورت جدی دنبال میکنیم. در بعضی از بازارها انجام شده است و هر بازار دیگری هم که شناسایی شود حتما انجام میشود.
بستگی به سرانه مدرسه دارد، ولی در هر حال والدین نیز باید مشارکت کنند که امور مدارس پیش برود. کسی نباید به اجبار چنین هزینهای را برای کمک بگیرد، اما والدین هم همراهی کنند که مدرسه اداره شود. تاکنون هیچ مدرسهای به دلیل پرداخت نکردن قبض آب و برق و گاز دچار مشکل نشده است.
نسبت به گذشته اقدامات خوبی انجام شده است و این موضوع به صورت جدی در دستور کار شهرداری و فرمانداری است که بهسازیها انجام شود. این نکته را باید در نظر گرفت که اقدامات بر پایه اعتباراتی است که شهرداری دارد؛ بنابراین اقدامات بر مبنای اولویت هاست. با این حال کارهای خوبی انجام شده است نظیر بهسازی پیاده روها، فضاهای عمومی و رمپها برای کسانی که از ویلچر استفاده میکنند. این موارد در پنج یا شش سال پیش انجام نشده بود.
در این جلسه تعدادی از اقشار مردم نیز حضور داشتند و به طرح خواستههای خود پرداختند که خلاصه آن به شرح زیر است:
متقاضی حل مشکلات روستا: اسم روستای ما را شنیده اید؟ ما ساکن روستای غزلق در بخش مرکزی هستیم. متأسفانه به ما رسیدگی نمیشود. با آنکه داخل محدوده هستیم، اما برق نداریم. به بنیاد مسکن نیز نامه زده ایم، اما هنوز پیگیری لازم انجام نشده است. روستای ما جاده اش زیر نظر کلات است. بارها پیگیری کرده ایم، اما به سرانجام نرسیده است. صد خانوار هستیم. با این حال ۲۵ خانوار ثبت شده است. برای آرد نیز مشکل داریم. حتی برای نفت به کلات میرویم فقط چهارده کیسه آرد به ما میدهند.
فرماندار: درباره مسائل مطرح شده پیگیری لازم را انجام میدهیم. موضوع به معاون فرمانداری برای پیگیری و رسیدگی به مسائل مطرح شده ارجاع داده شد.
متقاضی کمک مالی برای دریافت انشعاب گاز: نزدیک گلشهر زندگی میکنم که برای انشعاب گاز باید ۲۱ میلیون تومان هزینه پرداخت کنم. توان پرداخت ندارم. از طرفی زیر پوشش بهزیستی هستم. لطفا کمک کنید که این هزینه را دریافت نکنند.
فرماندار: پس از بررسی شرایط فرد با تماس تلفنی با مسئول مربوط در شرکت گاز، قرار شد بدون هزینه این انشعاب برای متقاضی انجام شود. نیز برای حل این مسئله از شهردار منطقه پیگیریهای لازم انجام شد.
متقاضی وام و حل مشکلات بانکی: کارگاه تولیدی داشتم. دچار حریق شد و برای وام مساعدت کردید، اما بانک شرایطم را قبول نمیکند و باید حتما کارکرد حساب داشته باشم. ۲۰۰ میلیون تومان وام لازم دارم که میگویند ۶۰ میلیون تومان فقط پرداخت میشود. اگر من شرایط خوبی داشتم که نیاز نداشتم وام دریافت کنم. چهارماه است معطل یک وام هستم.
فرماندار: با مسئول اعتبارات بانک مربوط تماس گرفته و قرار شد مساعدتهای لازم برای دریافت وام به دلیل شرایط ویژهای که دارید، انجام و در این باره وام به شما پرداخت شود.
متقاضی رسیدگی به مشکلات عشایر: به نمایندگی از شورای عشایر روستا مشکلات زیادی داریم. درخواست داریم جلسه بگذارید که بزرگان عشایر مشکلات را با شما در میان بگذارند.
فرماندار: برای برگزاری جلسه با حضور بخشدار هماهنگیهای لازم را انجام میدهیم تا مشکلات را از نزدیک مطرح کنید و بررسی شود.
متقاضی برای استفاده از سالن ورزشی تاکسی رانی: من راننده تاکسی هستم. مدارک مختلفی نظیر دفاع شخصی، کنگ فو، تکواندو و. دارم، اما مشکلی که داریم این است که سالن شهدای تاکسی رانی را برای استفاده در اختیار ما نمیگذارند. همه را در فوتبال خلاصه کرده اند. رشتههای دیگر را پوشش نمیدهند. درخواست داریم رسیدگی شود. مسئله دیگر بیمه تکمیلی تاکسی ران هاست که هنوز بلاتکلیف مانده است.
فرماندار: برای استفاده از این سالن با مدیرعامل تاکسی رانی تماس گرفته و با پیگیری موضوع قرار شد در جلسه حضوری به بیان مسئله بپردازید. طبق آنچه گفته شد، برای موضوع بیمه تکمیلی نیز مناقصهای برگزار شده است که هنوز کسی در این مناقصه اعلام آمادگی نکرده است.
متقاضیان یک کوچه برای امتیاز گاز و برق و آب: کوچه ما آخر رسالت ۱۳۷ است. کوچه ما بین دو کوچهای است که ساکنان آنها آب و برق و گاز دارند، اما کوچه ما خارج از محدوده حساب میشود و هیچ امکاناتی به ما داده نمیشود. درخواست آب و برق و گاز داریم.
فرماندار: خلاف ساخت وساز کرده اید و اگر قانون بخواهد اجرایی شود باید این بناها قلع شود. اینکه دوازده سال است آنجا ساکن هستید ملاک نیست که مجوز داشته باشید. کسی که خلاف ساخته است جریمه میشود، اما وقتی خارج از محدوده ساخت وسازی صورت میگیرد اگر بخواهیم به قانون عمل کنیم باید قلع شود. در کل به همین دلیل امکاناتی نظیر امتیاز آب و برق و گاز به ساخت و سازهایی از این دست تعلق نمیگیرد.
متقاضی کارت آمایش و کار: من جزو اتباع هستم. کارتهای ما را هنوز تمدید نکرده اند. چند باری مراجعه کرده ام. کارت کار و آمایش از تهران نیامده است. به دلیل اینکه مشغول کار در بازار هستم صاحب کارم را جریمه کرده اند. از من سفته گرفته بود و حالا گفته است جریمه را باید خودم بپردازم. درخواست کمک دارم.
فرماندار: شما به دلیل شرایط فعلی نمیتوانید داخل بازار مشغول به کار باشید. خارج از محدوده بازار مانعی ندارد، اما درباره جریمه، صاحب کار باید بیمه را پرداخت کند اگر در این زمینه خواست از سفته شما سوءاستفاده کند اطلاع دهید که این مسئله پیگیری شود. حق ندارد به اجبار این جریمه را از شما بگیرد و در صورت این کار برخورد میشود.
در این جلسه که با حضور معاونان و مدیران دستگاههای ذی ربط برگزار شد در مجموع ۱۵۰ نفر از شهروندان به بیان مشکلات و مسائل خود در دیدار با فرماندار و سایر مدیران پرداختند که به لحاظ آماری به این شرح بود: