به گزارش شهرآرانیوز، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسینعلی یوسفعلیزاده در نشست خبری مراسم بزرگداشت شهدای گمنام دفاع مقدس اظهار کرد: ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در روز یکشنبه، ۲۶ آذرماه از میدان شهدای مشهد به سمت حرم مطهر رضوی تشییع میشود.
وی با اشاره به مراسم استقبال از پیکر مطهر شهدا که روز ۱۶ آذرماه در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد برگزار شد، خاطرنشان کرد: پس از ورود پیکر شهدا به مشهد، با هماهنگیهای صورت گرفته و بر اساس درخواست مردم شهیدپرور استان خراسان رضوی، پیکر ۶ شهید برای انجام مراسم وداع به شهرستانهای استان منتقل شد و پیکر ۶ شهید نیز در مشهد در مراسم بزرگداشتی که در دانشگاهها و مدارس، دستگاههای دولتی، هیئات مذهبی و مساجد و ... برگزار شد، مورد استقبال مردم شهیدپرور مشهد قرار گرفت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: پیکر مطهر این ۱۲ شهید روز ۲۵ آذرماه به مشهد منتقل میشود و مراسم وداع با پیکر شهیدان در شب ۲۵ آذرماه و همزمان با شب شهادت حضرت زهرا(س) در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.
یوسفعلیزاده بیان کرد: صبح روز ۲۶ آذر و همزمان با مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا(س) پیکر مطهر شهدا با حضور مردم مشهد از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی تشییع میشود و پس از آن، پیکرهای مطهر برای تدفین به مکانهای موردنظر منتقل خواهد شد،
وی تصریح کرد: پیکر مطهر ۴ شهید در شهرستان مشهد و در ۴ محل جانمایی شده زائرشهر رضوی، سازمان هلالاحمر، شهر بینالود و پارک علم و فناوری خراسان رضوی به خاک سپرده میشود و پیکر مطهر ۸ شهید دیگر نیز در شهر شامکان شهرستان ششتمد، شهر سده شهرستان خواف، شهر جنتآباد شهرستان صالحآباد، شهر روشناوند شهرستان گناباد، شهر جنگل شهرستان رشتخوار، شهر فرهادگرد شهرستان فریمان، دانشگاه علوم پزشکی شهرستان سبزوار و دانشکده کشاورزی شهرستان نیشابور تشییع شده و به خاک سپرده میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس در ۱۲۹ نقطه استان خراسان رضوی به خاک سپرده شدهاند.
وی افزود: برای مکان خاکسپاری ۱۲ شهید گمنام که در روزهای اخیر وارد استان خراسان رضوی شدهاند، بیش از ۷۰ تقاضا وجود داشت که بر اساس آییننامه ستاد کل نیروهای مسلح، ۳۰ نقطه واجد شرایط شناخته و در نهایت ۱۲ نقطه بر اساس اولویت برای خاکسپاری شهدا مشخص شد.
وی با گلایه از برخی از بدعهدیها که در گذشته در مورد خاکسپاری شهدای گمنام صورت گرفته است، افزود: قرار بر این بود که برای مزار شهدای گمنام، یادمانی در شأن شهدا ساخته شود که متأسفانه به برخی از وعدههای دستگاههای مختلف برای ساخت یادمان جامه عمل پوشیده نشده است؛ لذا در مورد تدفین شهدای جدید، این موضوع مورد نظر قرار گرفت که در صورتی شهید در مکان مورد نظر به خاک سپرده میشود که لااقل ۷۰ درصد عملیات اجرایی ساخت یادمان، پیش از مراسم تدفین انجام گرفته باشد.
یوسفعلیزاده با اشاره به برخی از وعدههای انجام نشده و بر زمین مانده برای ساخت یادمان شهدا خاطرنشان کرد: مثلاً شهرداری مشهد هنوز به وعده ساخت یادمان برای شهدای گمنام کوهسنگی عمل نکرده و با وجود اینکه ساخت یادمان در چند مقطع زمانی مورد تصویب قرار گرفت، عملیات اجرایی برای ساخت یادمان صورت نگرفت.
گفتنی است این شهیدان گمنام در عملیاتهای خیبر، تک ایذایی والفجر ۸، کربلای یک، مسلم بن عقیل، والفجر ۳، والفجر ۱۰، عاشورای ۲، تک دشمن در سال ۱۳۶۷ و مطلع الفجر به شهادت رسیدهاند و پیکر مطهر آنها در مناطق جزیره مجنون، بوارین، مهران، سومار، بانی بنوک، چنگوله، زبیدات، گیلانغرب و شلمچه تفحص شده است.
این شهیدان در فاصله زمانی سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ به شهادت رسیدهاند و سن تقریبی آنها در زمان شهادت بین ۱۸ تا ۴۲ سال برآورد شده است.