همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

میزان رشد قیمت زمین در ۱۲ سال گذشته چقدر بوده است؟

  • کد خبر: ۱۹۹۸۲۱
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
میزان رشد قیمت زمین در ۱۲ سال گذشته چقدر بوده است؟
یک بررسی از روند قیمت زمین در تهران از دهه ۷۰ تا سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، نرخ دلاری مسکن در تهران نسبت به بسیاری از کلانشهر‌ها در جهان رشد سرسام‌آوری را طی این مدت، تجربه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مسکن در ایران طی چند سال گذشته افزایش قیمت بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است، روندی صعودی که بین باقی کشور‌ها در هر قاره و هر نوع سیستم اقتصادی که باشند بعید است اتفاق بیفتد.

برای مثال طی سال ۱۴۰۰، نرخ دلاری قیمت زمین در تهران که یکی از شاخصه‌های اصلی تعیین قیمت آپارتمان محسوب می‌شود، متری حدود دو هزار ۷۷۰ دلار (معادل ۷۲ میلیون تومان) بوده است؛ این میزان در آنکارای ترکیه ۸۳۷ دلار، در ریاض عربستان ۶۳۸ دلار، در جده ۵۰۵ دلار، در مکه مکرمه ۳۷۷ دلار و در مدینه منوره ۲۹۵ دلار بوده است.

همچنین داده‌ها نشان می‌دهد درحالی‌که قیمت زمین در شهر تهران با رشدی حدود دو هزار برابر از متری ۳۵ هزار و ۲۵۰ تومان در سال ۱۳۷۰ به متری بیش از ۷۲ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده، اما در همین مدت قیمت دلار بازار با رشد ۱۸۳ برابری از ۱۴۲ تومان به ۲۶ هزار تومان ارتقا پیدا کرده است.

در همین مدت قیمت سکه تمام نیز از ۱۲ هزار و ۴۴۷ تومان با رشد هزار برابری به حدود ۱۲.۵ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده است. در این بین قیمت مسکن نیز در ۱۲ سال گذشته رشد عجیب و غریبی را تجربه کرده است.

تورم مسکن در ۱۲ سال

گزارش‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد متوسط قیمت مسکن شهر تهران در پاییز سال ۱۳۸۹، یک میلیون و ۸۴۳ هزار تومان بوده است؛ این میانگین قیمتی، ۱۲ سال بعد یعنی پاییز ۱۴۰۱ در اتفاقی بی‌سابقه تا ۴۸ میلیون و ۲۸۸ هزار تومان رشد کرده است.

به عبارتی می‌توان گفت متوسط قیمت مسکن شهر تهران در بازه زمانی پاییز ۱۳۸۹ تا فصل مشابه آن در سال ۱۴۰۱ حدود دو هزار و ۵۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است. به عبارت دیگر، در سال ۱۳۸۹ یک فرد با حدود ۱۰۰ میلیون تومان می‌توانست یک آپارتمان حدود ۵۰ متری در سطح متوسط بخرد؛ حالا، اما باید برای همان واحد مسکونی حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه کند.

این در حالی‌ست که یک گزارش که در سایت ویژوآل کاپتالیست منتشر شده است تورم مسکن در بازه سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ در ۵۷ کشور دیگر جهان نشان می‌دهد وضعیت متقاوتی را پشت سر گذاشته است. بر اساس این گزارش، ایسلند با ۱۰۳ درصد افزایش قیمت در بین باقی کشور‌ها رکوددار تورم مسکن طی بازه ۱۲ ساله است. پس از آن هم لیتوانی و نیوزیلند با ۹۷ درصد افزایش قیمت قرار دارند. کانادا هم بین ۱۰ کشور اول در تورم مسکن قرار دارد و ساکنان آن در این بازه زمانی شاهد ۹۰ درصد رشد قیمت بوده‌اند.

این در حالی است که کشوری مانند اندونزی در این ۱۲ سال هیچ‌گونه کاهش یا افزایش قیمتی را تجربه نکرده است. برخی از دیگر کشور‌ها مانند یونان نیز تا ۲۶ درصد تورم منفی را در زمینه مسکن ثبت کرده‌اند.

نمودار همیشه صعودی مسکن در ایران

همان‌طور که از این داده‌ها پیداست قیمت مسکن در ایران از دهه‌های قبل همواره و در همان بازه که برخی از کشور‌ها حتی شیبی نزولی را پشت سر می‌گذاشتند، همیشه در مسیری صعودی قرار داشته و به‌ویژه از سال ۱۴۰۰ تورم سرسام‌آوری را تجربه کرده است.

کارشناسان معتقدند در صورتی‌که دولت، سیاستی حساب‌شده و تخصصی را در این عرصه پیاده نکند، فنری که اکنون در بازار مسکن فشرده شده عاقبت یک روز آزاده شده و این بخش مولد اقتصاد دوباره وارد روند افسارگسیخته قیمت خواهد شد.

اکنون وضعیت ساخت مسکن دولتی در ایران در شرایط مناسبی به‌سر نمی‌برد و تنها کاری که دولت توانسته برای کنترل التهاب ایجاد در این عرصه انجام شود تحمیل رکود به بازار معاملات است!

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->