رئیس اداره راه آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه معاون وزیر دادگستری: رفتار با مهاجران افغان توأم با احترام و متناسب با رأفت اسلامی است
سرخط خبرها

هیئتی از ایران برای حضور در مجمع جهانی پناهندگان به سوئیس رفت

  • کد خبر: ۱۹۹۹۷۱
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹
هیئتی از ایران برای حضور در مجمع جهانی پناهندگان به سوئیس رفت
وزیر امور خارجه و رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران به منظور شرکت در دومین مجمع جهانی پناهندگان به سوئیس سفر کرده‌اند. قرار است که دومین مجمع جهانی پناهندگان از امروز چهارشنبه به مدت سه روز در شهر ژنو برگزار شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به همراه عبدالله مبینی، رئیس سازمان ملی مهاجرت این کشور و تعداد دیگری از مسئولین ایرانی، روز سه‌شنبه ۲۱ آذر به مقر اروپایی سازمان ملل سفر کرد. دستور کار اصلی این سفر شرکت در دومین نشست مجمع جهانی پناهندگان و ایراد سخنرانی در این نشست است. نشستی که از امروز چهارشنبه ۲۲ آذر به مدت سه روز در شهر ژنو برپاست.

این مجمع هر چهار سال یک بار و با حضور مقامات عالی‌رتبه کشورها، سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های مردم‌نهاد درباره موضوع پناهندگان و مهاجرین برگزار می‌گردد.

مجمع جهانی پناهندگان بستری برای ارائه تعهدات جامعه بین‌المللی به حمایت از پناهندگان و کشور‌های میزبان آن‌ها و پاسخگویی به وضعیت پناهندگان محسوب می‌شود.

این مجمع به عنوان مهم‌ترین نشست در سطح جهانی در زمینه پاسخ به وضعیت پناهندگان در جهان محسوب می‌شود و نمایندگان کشور‌های میزبان پناهندگان و همچنین نمایندگان دولت‌ها سازمان‌های مردم نهاد و ... در این نشست حضور خواهند داشت.

هیئت ایرانی به ریاست دکتر امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و دکتر مبینی، رئیس سازمان ملی مهاجرت و نمایندگانی از وزارت کشور/داخله وزارت امور خارجه، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان این کشور در این مجمع شرکت خواهند نمود.

به گزارش رسانه‌های ایرانی، هیئت جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه مجمع در میزگرد‌های مرتبط شرکت و سخنرانی خواهند کرد.

عبدالله مبینی رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران پیش از این اعلام کرده بود که نزدیک به ۶۷۰ هزار نفر از مجموع چهار میلیون و ۳۰۰ هزار اتباع خارجی مجاز ساکن این کشور، دانش آموز، نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از آنان دانشجو و طلاب علوم دینی و حدود ۳۵ درصد یعنی تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، زن هستند.

به گفته‌ این مسئول ایرانی، بیش از ۳۰۰ هزار تن از اتباع مجاز ثبت شده، کودکانی هستند که واجب التعلیم یعنی زیر سن تحصیل هستند.

اکثریت این‌ها اتباع افغانستانی هستند، اما اتباع کشور‌های دیگر هم در این آمار هستند مانند اتباع عراقی، پاکستانی، بحرینی و در مجموع از حدود ۸۰ کشور، تبعه خارجی در ایران حضور دارند که غیر افغان‌ها نزدیک به ۱۰ درصد کل اتباع خارجی در ایران را تشکیل می‌دهند.

شایان ذکر است که در حاشیه دومین مجمع جهانی پناهندگان، نشست ویژه‌ای با موضوع ویژه فلسطین و آخرین تحولات غزه نیز برگزار خواهد شد.

در سال ۲۰۱۸ بعد از چند سال مذاکرات، پیمان جهانی پناهندگان تهیه و تدوین و در قطعنامه به تصویب سازمان ملل رسید. براساس این سند قرار شد هر ۴ سال یک بار نشستی در این سطح برگزار و مباحث پناهندگان را بررسی کند. نخستین نشست در سال ۲۰۱۹ در ژنو برگزار گردید.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->