به گزارش شهرآرانیوز،محمد امین بابایی امروز، ۲۳ آذر ۱۴۰۲، در همایش با عنوان بررسی چالشها و راهکارهای شناسایی جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه که در دانشگاه سجاد برگزارشد، اظهار کرد: هدف اصلی این همایش بررسی چالشها و راهکارهای شناسایی جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه انسانی در استان است. امروز در استان با کمبود نیروی کار در واحد کارگری مواجه هستیم و سند آن نیز در سامانه جست وجوی شغل به وضوح مشخص است.
وی با اشاره به سامانه جست وجو شغل افزود: این سامانه به صورت وب سرویس خدمات ارائه میدهد. تاکنون حدود ١٠٣ کاریاب در این سرویس فعالیت داشتهاند و خدمات ارائه میدهند. در این سامانه ۴هزار و ۴١ رصد شغلی، ٢۵ هزار و ۵١٣ فرصت شغلی و ١۵ هزار ٨٣٣ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ٨ هزار و ۶۴۶ نفر اطلاعات کامل خود را ثبت و درخواست شغل داشتند. از این ٨هزار نفر نیز ۲هزار و ٨۴٣ نفر به شغل مدنظر دست یافتند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: برگزاری این همایش سبب شد که بخش خصوصی و دانشگاه در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوانند به این موضوعات بهتر رسیدگی کنند.
بابایی خاطرنشان کرد: در کنار برگزاری این همایش، نمایشگاه کار نیز برگزار شده است و حدود ١۵ برند در استان فرصتهای شغلی خود را عرضه می کنند. همچنین دفاتر کاریابی ما حضور دارند تا اگر کسی دنبال کار میگردد، در همین مکان ثبت نام خود را انجام دهد. فرصت ایجاد شده کنونی برای همه رشتههای تحصیلی و متقاضیان جویای کار است.
وی تاکید کرد: دانشگاه سجاد بین دانشگاههای سراسر کشور اقدام عملیاتی و اجرایی خوبی انجام داده و با حضور در عرصه اشتغال و دریافت مجوز فعالیت در حوزه کار از همه دانشگاهها در سطح کشور یک گام جلوتر است. چنین رویکردی موجب میشود دانشگاه سجاد خود را به دانشگاههای نسل چهارم گره بزند.
در ادامه فیروز ابراهیمی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش اظهار کرد: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی و بخش خصوص صنعت، معدن و تجارت در کنار دانشگاه برای پیشبرد اهداف همقسم شدهاند.
وی افزود: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا فضای کاری استان را پررونق کنیم و ماندگاری نیروهای کار در واحدیهای صنعتی بیشتر شود و از این طریق از مهاجرت جوانان جلوگیری کنیم. همچنین قصد داریم حوزه تولید را سودآور کنیم تا جوانان در کشور خود باقی بمانند و تبدیل به کارآفرین شوند.
ابراهیم رضایینیک، رئیس دانشگاه سجاد نیز ادامه داد: کاریابی و اشتغال جزو چالشهای اصلی کشور محسوب میشود. با توجه به ویژگیهای نسل جدید و چالشهای ایجاد شده در محیط کار، مرکز کاریابی و مشاوره شغلی دانشگاه سجاد با توجه به رسالت خود، مکاتبات و جلسات حضوری متعددی را با بیش از ۴۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان حوزه منابع انسانی شرکتهای صنعتی و خدماتی در خصوص شرایط جذب و استخدام، توانمندسازی و حفظ نیروی انسانی آغاز کرد.
وی افزود: نتایج این مکاتبات در قالب شناسایی مشکلاتی همچون شناسایی، جذب و نگهداشت نیروی انسانی با کیفیت، تغییر خصوصیات اخلاقی، کاهش آستانه تحمل نیروی جوان، همچنین گرایش افراطی آنها به ادامه تحصیل و مشاغل زود بازده اعم از مشاغل اینترنتی، کاهش رغبت نیروی کار به سمت مشاغل فنی انجام شد. بر این اساس این مرکز بر آن شد تا همایشی با موضوع بررسی چالشها و راهکارهای شناسایی، جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه انسانی را برگزار کند.
رئیس دانشگاه سجاد ادامه داد: رویکرد این همایش ایجاد همافزایی و اشتراکگذاری دانش، تجربیات و دیدگاههای نوین میان کارفرمایان، کارجویان و مراکز سیاستگذار، آموزشی و کاریابی در حوزههای مختلف مرتبط با شناسایی، جذب، توانمندسازی و حفظ سرمایه انسانی بوده که در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی، سخنرانی، نشست بیان تجربیات و نشست پرسش و پاسخ محقق میشود. دانشگاه سجاد به عنوان اولین دانشگاه در شرق کشور مجوز انجام این کار را از وزارت علوم دریافت کرد و با همکاری اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی این روند را پیش خواهد برد.