گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند
سرخط خبرها

فروش دارو در «اسنپ» و «دیجی کالا» تخلف است | داروخانه‌های مشهد هزار میلیارد تومان از بیمه‌ها طلبکارند

  • کد خبر: ۲۰۰۲۲۶
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
فروش دارو در «اسنپ» و «دیجی کالا» تخلف است | داروخانه‌های مشهد هزار میلیارد تومان از بیمه‌ها طلبکارند
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی فروش دارو و انواع مکمل از طریق پلتفرم های «اسنپ» و «دیجی کالا» را تخلف دانست و غیر قانونی خواند.

به گزارش شهرآرانیوز؛  سید علی جعفری نژاد امروز پنجشنبه، ۲۳آذر ۱۴۰۲، در نشست خبری‌ با حضور اصحاب رسانه با اشاره به مشکلات متعدد داروسازان و داروخانه‌ها عنوان کرد: یکی از مواردی که این روز‌ها با آن مواجهیم، فروش غیرقانونی دارو در پلتفرم‌های خدمات آنلاین است که یک تخلف بارز به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: طبق قانون، تنها مرجع رسمی فروش دارو، داروخانه‌ها هستند و امروز خطری که جامعه را تهدید می‌کند و نظارتی هم بر آن نیست، فروش انواع دارو در پلتفرم‌های آنلاین است.

جعفری نژاد به دیدار اخیر داروسازان مشهدی با رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اشاره کرد و افزود: در دیدار با حجه الاسلام پژمانفر به بیان دغدغه‌های خود پرداختیم و او نیز قول پیگیری و مساعدت داد. در این دیدار عنوان کردیم پلتفرم‌ها در صورتی می‌توانند کمک کننده باشند که بیمار، نسخه رسمی پزشک داشته باشد که تازه در آن صورت نیز پلتفرم‌ها باید نقش تسهیل گر و جستجوگر دارو را برای بیمار داشته باشند و فروش دارو تخلف است.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی به فروش دارو‌های ممنوعه در پلتفرم‌ها پرداخت و تصریح کرد: داروی سقط جنین که از دارو‌های تحت کنترل وزارت بهداشت محسوب شده و فروش آن به شکل عمومی در داروخانه‌ها ممنوع است، چطور سر از این پلتفرم‌ها در می‌آورد و به آسانی به فروش می‌رسد؟ آن هم زمانی که «اسنپ» و «دیجی کالا» تحت هیچ شرایطی از نظر وزارتخانه و انجمن‌های دارویی سراسر کشور وجاهت فروش دارو را ندارند و اصولا، فروش الکترونیکی دارو آسیب‌های جدی‌ای به داروخانه‌ها و بیماران می‌زند.

 

وی عنوان کرد: اگر این پلتفرم‌ها دارای مجوز فروش دارو هستند، چگونه بدون ثبت رسمی داروخانه در سامانه‌های خود، دارو را برای فروش عرضه می‌کنند؟ منشا تامین داروی این پلتفرم‌ها کجاست؟ امنیت و محرمانگی نسخه بیمار در بستر فروش آنلاین رعایت نمی‌شود و این یک خطر برای بیمار است.

بدهی سنگین بیمه‌ها به داروخانه داران مشهدی

این مقام صنفی در حوزه دارو به مشکل بیمه‌ها برای پرداخت بدهی شان اشاره کرد و توضیح داد: شرکت‌های بیمه از شهریور سال جاری تاکنون هیچ پرداختی‌ای به داروخانه‌های سطح استان و مشهد نداشته اند و آخرین برآورد ما این است که این شرکت‌ها حدود هزار میلیارد تومان به داروخانه‌های خصوصی بدهکار هستند.

جعفری نژاد با انتقاد از رویه بیمه‌ها تاکید کرد: اگر شرایط به همین منوال باشد، به زودی امکان تامین نسخ  دارو را نخواهیم داشت و باید از بیمار بخواهیم حق خود از بیمه به طور مستقل پیگیری کند. براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، سازمان‌های بیمه‌ای موظفند تا حق داروخانه‌ها را حداکثر ظرف مدت یکماه تسویه کنند؛ اما همان طور که عنوان شد، اکنون ۳ ماه است هیچ پرداختی‌ای به داروخانه‌ها انجام نشده و بیش از هزار و ۲۰۰ داروخانه خراسان رضوی بلاتکلیف هستند.

وی خاطرنشان کرد: رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت چندی پیش عنوان کرد که ۷.۷ میلیارد تومان طلب داروخانه‌ها از شرکت‌های بیمه‌ای آماده پرداخت است، اما تاکنون این امر محقق نشده است.

شرایط عجیب فروش شیرخشک در مشهد

جعفری نژاد به مسئله شیرخشک هم پرداخت و گفت: از ۲۱ مهر سال جاری مقرر شده است تا عرضه شیرخشک در سطح کشور، صرفا با کدملی نوزاد صورت گیرد. از زمان اجرای این طرح، تغییرات فراوانی رخ داده است؛ به گونه‌ای که به تازگی و به شکلی نامحسوس قیمت این محصول افزایش دو برابری داشته و به مرز ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان رسیده است.  

وی ادامه داد: این در حالی است که گفته شده مابه التفاوت قیمت جدید با قدیم شیرخشک  به داروخانه‌ها توسط بیمه سلامت پرداخت شود، اما این مجموعه بیمه‌ای از این مسئله اظهار بی اطلاعی می‌کند.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی تاکید کرد: بر این اساس شرایط فروش ما واقعا عجیب شده است؛ زیرا با نبود دستورالعمل مشخص نحوه فروش شیرخشک یارانه ای، شیرخشک با فاکتور ۱۴۰ هزار تومانی را به ۷۰ هزار تومان می‌فروشیم و متاسفانه قراردادی هم برای پرداخت پول به ما وجود ندارد.

جعفری نژاد نرخ کنونی شیرخشک در ایران را از قیمت صادراتی آن کمتر دانست و تصریح کرد: متوسط قیمت هر قوطی شیرخشک در داروخانه‌ها حدود ۲ دلار می‌شود و همین محصول در صورت صادرات یا قاچاق، به مبلغ حدودا ۵ دلار در کشور‌های همسایه ما فروخته می‌شود؛ بنابراین افزایش فعلی قیمت شیرخشک هم کمکی به جلوگیری از قاچاق این محصول ضروری برای نوزاد نمی‌کند.

وی مدیریت تولید و توزیع پودر شیر در مشهد را نامناسب توصیف کرد و افزود: کارخانه پودر شیر مشهد با تولید ۲ مدل «ببلاک» و «آبتامیل»، شرایط خوبی دارد و در واقع ما کمبودی در بازار نداریم. اما توزیع و مدیریت فروش آن بد پیش می‌رود.

داروهای مخدر سر از عطاری ها در می آورند

جعفری نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود به وجود داروهای مخدر یا همان تحت کنترل در عطاری ها و بازار سیاه پرداخت و توضیح داد: نحوه توزیع داروها بدین شکل است که شرکت های پخش دارو، این محصولات را به انبار سازمان غذا و داروی دانشگاه ها تحویل می دهند و دانشگاه دارو را به کلینیک های ترک اعتیاد می دهد. ولی امروزه شاهدیم داروهایی مانند متادون، مورفین، نوسکاپین و... در عطاری ها دیده می شود و به آسانی یافت می شود.

وی ادامه داد: سامانه تیتک به شما کمک می کند تا مسیر دارو را از تولید تا فروش به شکلی شفاف ملاحظه کنید. بنابراین وجود چنین داروهایی در اماکن غیر از داروخانه نیازمند پیگیری نهادهایی غیر از وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی است.

جعفری نژاد بار دیگر پلتفرم های دارویاب آنلاین را یک تهدید برای تامین داروهای مخدر عنوان و تصریح کرد: در مناطق حاشیه شهر مشهد و دیگر مناطق کم برخوردار، اگر فردی برای دریافت داروهای مخدر یا آرام بخش های قوی به داروخانه مراجعه کند، قطعا همکاران ما به وی دارو نمی دهند. اما همان داروها در سامانه های آنلاین به وفور یافت می شود و بازهم عنوان می کنیم چنین مسئله ای یقینا یک تخلف است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->