تاریخ منوّرالفکری در ایران (۱) روشن‌فکری دینی از کمبود نگاه تاریخ‌محورانه رنج می‌برد برگزاری جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام‌رضا (ع) مشهد استقبال زائران و مجاوران بارگاه رضوی از نمایشگاه «در آستان بقیع» بازدید رئیس بعثه مقام معظم رهبری از نمایشگاه «در آستان بقیع» افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت پذیرش زائران مددجو در خراسان رضوی به کجا می‌روم آخر؟ بررسی فضیلت امیرالمؤمنین(ع) در حدیث ردالشمس برگزاری نشست تخصصی «وعده صادق» در مشهد مقدس دومین نشست کارگروه ملی امام‌رضا(ع) در مشهد برگزار شد درباره بانویی نیکوکار که بانی روشنایی حرم مطهر رضوی شد شکر نعمت همجواری با امام رئوف (ع) بازخوانی شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)| نامه‌ای از مسافر مشهد به مسافر ری ارائه خدمات «آب‌رسانی» در پهنه سیستان توسط خادمیاران رضوی و با هدف کمک به مدیریت کم‌آبی جزئیات برنامه‌های قرآنی روزانه حرم‌مطهررضوی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) «چشمه‌های معارف رضوی»؛ روایتی از مهم‌ترین احادیث امام رضا(ع) کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در مشهد مقدس افتتاح می‌شود ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شب شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) چند هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی داریم؟
سرخط خبرها

کتاب «نقاره چی» روایت زندگی قدیمی‌ترین نقاره زن حرم مطهر رضوی منتشر می‌شود

  • کد خبر: ۲۰۰۲۶۹
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۳
کتاب «نقاره چی» روایت زندگی قدیمی‌ترین نقاره زن حرم مطهر رضوی منتشر می‌شود
کتاب «نقاره چی» روایت زندگی حاج احمد قوام شکوهی قدیمی‌ترین نقاره زن حرم مطهر رضوی به قلم نوید ظریف کریمی منتشر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، نوید ظریف کریمی نویسنده اهل مشهد دانش آموخته مقطع ارشد ادبیات نمایشی است که در حوزه‌های متفاوت شعر، داستان‌نویسی، فیلمنامه‌نویسی و نمایشنامه‌نویسی توانسته آثاری ماندگار خلق کند که در جشنواره‌های متعدد، رتبه‌های برتر را کسب کرده است. او در حوزه داستان نویسی نیز فعال است و کتاب «آژان برازنده» که در انتشارات به‌نشر منتشر شده است توانسته در سال ۱۳۹۶ در جشنواره ملی داستان رضوی برگزیده شود.

کتاب «پرده دوم»، «سبزترین نذر»، «گروگانکشتگی» و «گروگانگرفتگی» از دیگر آثار او هستند. او به تازگی نگارش کتاب «نقاره چی» برگرفته از زندگی حاج احمد قوام شکوهی قدیمی‌ترین نقاره زن حرم مطهر رضوی را به پایان رسانده که در انتشارات به‌نشر در دست چاپ قرار دارد.

او در خصوص نگارش اثر می‌گوید: حاج احمد قوام شکوهی، در بهار سال ۱۳۰۵ در مشهد به دنیا آمده اند. از سن ۱۹ سالگی به خدمت در حرم مطهر رضوی پرداخته است و پیرترین نقاره زن حرم امام رضا (ع) است که بیشتر از ۷۰ سال بدون غیبت خود را به نقارخانه می‌رساند تا نوای رضا رضا را از آنجا در مشهد طنین انداز کند. او در ۲۳ آذر سال ۱۳۹۶ دار فانی را وداع گفت.

کریمی با اشاره به اینکه در کتاب «نقاره‌چی» اطلاعاتی آمده که کمتر گفته شده یا شنیده شده است، اظهار می‌کند: در کتاب «نقاره چی» به طور ویژه دو برهه از زندگی حاج احمد قوام شکوهی پرداخته شده است که مربوط به روایت خاطرات ایشان از قیام گوهر شاد در سال ۱۳۱۴ و حضور متفقین در ایران در سال ۱۳۲۰ است.

هم چنین در این اثر به زندگی، خاطرات ایشان از نقاره زنی در حرم مطهر رضوی پرداخته شده و هم چنین تاریخچه نقاره زنی در حرم مطهر رضوی، ویژگی‌های منحصر به فرد نقاره خانه و کیفیت نقاره زنی نیز بیان می‌شود.

او ادامه می‌دهد: نگارش این اثر به پیشنهاد انتشارات به‌نشر صورت گرفت و منبع اصلی من در این اثر مصاحبه‌های حاج قوام شکوهی بود که در سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی انجام شده بود.

سعی کردم برای نگارش اثر وفادار به مستند زندگی حاج آقا شکوهی باشم. به نظرم نگارش مباحث تاریخی بدون تلفیق با هنر داستان نویسی نمی‌تواند برای مخاطب جذاب باشد از این رو برای نگارش این اثر سعی کردم کتاب «نقاره چی» را در قالب رمان بنویسم.

ظریف کریمی تاکید کرد: اثر مستند تلفیقی بین تخیل و واقعیت است و انتخاب قالب رمان برای اثر مستند به ارزش آن افزوده و به آن ضریب می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->