به گزارش شهرآرانیوز، آنروا آژانس سازمان ملل که نیازهای آوارگان فلسطینی را تامین میکند روز سهشنبه به وقت محلی اعلام کرد که بیش از ۶۰ درصد زیرساختهای غزه ویران یا آسیب دیده است.
آنروا همچنین اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد از جمعیت غزه آواره شدهاند.
این آژانس افزود: «این یک سطح حیرتانگیز و بیسابقه از تخریب و جابجایی اجباری است که در مقابل چشمان ما رخ میدهد.»
همزمان، ولکر ترک کمیسرعالی شورای حقوق بشر سازمان ملل در آستانه رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش بس در غزه اعلام کرد درخواست آتش بس در جامعه بینالمللی به دلایل بشردوستانه روز به روز بیشتر شنیده میشود و نباید نادیده گرفته شود.
این مقام سازمان ملل، دستورات ارتش (رژیم) اسرائیل برای اینکه ساکنان مناطقی در غزه محل زندگی خود را ترک کنند، «متناقض و گمراهکننده» خواند.
ولکر ترک تصریح کرد: «با توجه به شدت گرفتن درگیریها در مناطق مختلف نوار غزه، فلسطینیها به سمت جنوب هدایت میشوند در حالی که این منطقه بسیار کوچکتر از آن است که بتواند این جمعیت آواره را در خود جای دهد. دیگر هیچ جا در غزه امن نیست.»
پیش از این، تور ونسلند هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه اعلام کرد: «در حالی که جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه ادامه دارد، سال ۲۰۲۳ درحالی به اتمام میرسد که به عنوان یکی از مرگبارترین سالها در تاریخ این درگیری است و وضعیت تقریباً در همه زمینهها رو به وخامت است.»
تور ونسلند هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه روز سهشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت فلسطین گفت: در طول دوره این گزارش، خصومتها در داخل غزه ادامه یافته است و نیروهای اسرائیلی به سمت خان یونس در بخش جنوبی نوار غزه پیشروی کردهاند و عملیات (حملات) خود را در پایگاههای گزارش شده حماس در شمال، در اردوگاه آوارگان جبالیا و محله شجاعیه و همچنین در بیمارستان کمال عدوان تشدید کردهاند. حملات هوایی شدید اسرائیل در سراسر نوار غزه ادامه دارد.
وی افزود: بیش از هزار کشته که اکثریت آنها فلسطینی بودند به آمار تلفات این جنگ اضافه شده است. تلفات غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان غیرقابل تحمل است.
این مقام سازمان ملل تصریح کرد: ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه همچنان با چالشهای تقریبا غیرقابل حلی مواجه است. در میان آوارگی در مقیاس غیرقابل تصور و خصومتهای فعال، سیستم واکنش بشردوستانه در آستانه شکست است. اقدامات محدود اسرائیل از جمله اجازه ورود سوخت، غذا و گاز و باز کردن گذرگاه کرم شالوم برای ورود تجهیزات بشردوستانه به غزه مثبت است، اما بسیار کمتر از نیازها جهت رسیدگی به فاجعه انسانی در غزه است.
ونسلند ادامه داد: بخش شمالی نوار به دلیل ناامنی و همچنین محدودیتهای دسترسی اعمال شده توسط اسرائیل، عمدتاً برای فعالان بشردوستانه غیرقابل دسترس است.
منبع: ایرنا