رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قیمت لاستیک پراید در مشهد گران شد

  • کد خبر: ۲۰۱۰۴
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲
قیمت لاستیک پراید در مشهد گران شد
با وجود کاهش مسافرت‌های درون شهری و برون شهری در مشهد که از عوارض شیوع کرونا و خانه نشین شدن مردم است گزارش‌ها حاکی از گران شدن لاستیک خودرو‌های سبک به ویژه پراید در بازار است.

به گزارش شهرآرانیوز، هرچند در ایام پایانی سال همواره تقاضا برای خرید لاستیک‌های خودروی سواری در بازار افزایش می‌یابد، اما با وجود کرونا و کاهش تقاضا در این زمینه گرانی لاستیک سوالات زیادی را به میان می‌آورد.

 

عرضه لاستیک خودرو‌های سبک در شهر مشهد از چند جهت دچار مشکلاتی است که می‌توان با تعریف مکانیزم‌ها و شیوه‌های جدید دست واسطه‌ها را از این بازار کوتاه کرد و لاستیک را با قیمت واقعی به دست مصرف کننده رساند.

 

هرچند کمبود قابل توجهی در عرضه لاستیک خودرو احساس نمی‌شود و شرایط در این بخش نسبت به زمان افزایش نرخ بنزین بهتر شده است، اما بازار لاستیک در مشهد شرایط کاملا سامان یافته‌ای ندارد و نیازمند اتخاذ تدابیر جدید از سوی مسوولان برای عرضه مناسب است.

 

علل گرانی لاستیک در مشهد

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طی چند روز اخیر قیمت لاستیک خودروی سبک در بازار این شهر افزایش یافته به طوری که به عنوان مثال قیمت لاستیک خودروی پراید از جفتی ۵۲۰ هزار تومان به جفتی ۵۸۰ هزار تومان رسیده است که این رشد قیمتی می‌تواند چند دلیل داشته باشد.

 

امید دلداری افزود: یک دلیل می‌تواند حضور واسطه‌ها برای عرضه لاستیک در بازار باشد به طوری که لاستیک را از کارخانه دریافت کرده و گرانتر از قیمت اصلی، آن را در بازار عرضه می‌کنند.

 

وی ادامه داد: دلیل دیگر برای افزایش نرخ لاستیک می‌تواند انبارگردانی کارخانه‌ها در پایان سال باشد که همواره به عنوان یک عامل تاثیرگذار در قیمت لاستیک به شمار می‌رفته است.

 

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: هرچند قیمت مواد اولیه تولید لاستیک افزایش یافته، اما کارخانه‌ها این افزایش را در قیمت نهایی لاستیک اعمال نکرده و قیمت مصوب را رعایت کرده اند و همچنان این کالا به قیمت قبل از کارخانه به بازار هدایت می‌شود.

 

دلداری افزود: به دلیل شیوع کرونا مسافرت‌های درون شهری و برون شهری کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است لذا نمی‌توان افزایش تقاضا برای لاستیک در پایان سال را دلیل موجهی برای افزایش قیمت آن دانست.

 

وی اضافه کرد: با توجه به کاهش مسافرت‌های درون شهری و برون شهری انتظار می‌رفت که قیمت لاستیک ثابت بماند، اما واسطه‌ها باعث افزایش نرخ لاستیک شده‌اند و در صورتی که واسطه‌ها حذف شوند و لاستیک از کارخانه به طور مستقیم به دست مصرف کننده برسد قیمت لاستیک به صورت کنترل شده باقی خواهد ماند.

 

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: برای کنترل قیمت لاستیک و حذف واسطه‌ها باید مکانیزمی تعریف شود که لاستیک از کارخانه به صورت مستقیم به دست مصرف کننده واقعی برسد و در این راستا برخی کارخانه‌ها اقدام به فروش اینترنتی لاستیک نموده یا دفاتر عرضه مستقیم لاستیک راه اندازی کرده‌اند که اقدام مناسبی است، اما کافی نیست.

 

دلداری افزود: زمانی که چرخه تولید تا مصرف در لاستیک کوتاه شود قیمت کالا کاهش می‌یابد لذا باید بستر عرضه مستقیم از تولیدکننده به مصرف کننده در لاستیک فراهم شود.

 

افزایش ۲۲ درصدی قیمت لاستیک مربوط به کارخانه‌های لاستک سازی است

رییس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد هم در همین خصوص گفت: لاستیک خودرو‌های سبک و سنگین در مشهد به حد کافی وجود دارد و فقط در بخش لاستیک با سایز رینگ ۱۳ که متعلق به خودرو‌های پراید، پیکان و تیباست کمبود احساس می‌شود که علت آن کوتاهی کارخانه‌ها در تامین کافی این نوع لاستیک است.

 

محمد کاظم جنتی افزود: کارخانه‌ها به حد کافی و براساس تعداد خودرو‌های پراید، پیکان و تیبا که در سطح شهر تردد دارند لاستیک تولید نمی‌کنند و همواره تعداد لاستیک‌های این خودرو‌ها از لاستیک‌های خودرو‌های پژو و سمند کمتر است در صورتی که جمعیتی که خودروی پراید یا تیبا استفاده می‌کنند از دارندگان پژو و سمند بیشتر است.

 

وی اضافه کرد: در حال حاضر قیمت انواع لاستیک خودرو‌های سبک و سنگین در سطح شهر مشهد نسبت به اسفندماه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته و این رشد قیمتی مربوط به کارخانه‌هاست و ارتباطی به سطح توزیع ندارد.

 

رییس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد در تشریح نحوه توزیع لاستیک در بازار گفت: ۶۰ درصد از انواع لاستیک‌های خودرو‌های سبک و سنگین تولید داخل و ۴۰ درصد از آن‌ها وارداتی است و توزیع آن در اختیار کارخانه‌ها و نمایندگان آن‌ها در سطح شهر است.

 

جنتی افزود: کارخانه‌ها به دو روش لاستیک خودرو‌های سبک را در سطح بازار توزیع می‌کنند به طوری که ۳۰ درصد از کل توزیع به صورت عرضه مستقیم از کارخانه به دست مشتری می‌رسد و ۷۰ درصد از کل توزیع از طریق خرده فروشان، پنچرگیران لاستیک و صنوف خدمات خودرویی انجام می‌شود.

 

وی ادامه داد: لاستیک خودرو‌های نیسان وانت، مینی بوس و خاور از طریق نمایندگان کارخانه‌ها در اختیار اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک قرار می‌گیرد تا این اتحادیه لاستیک را بین نهاد‌های غیردولتی مانند تعاونی وانت بارها، تعاونی مینی بوس رانی ها، خودرو‌های زباله شهرداری، اتحادیه حمل و نقل بار و مسافر، انجمن کامیون داران، تعاونی کمپرسی داران، مینی بوس‌های مربوط به سرویس دهی ادارات و مدارس توزیع کند.

 

رییس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد گفت: از ۱۰۰ درصد لاستیک‌های کامیونی موجود، ۸۵ درصد در اختیار معاونت حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای ناوگان برون شهری و ۱۵ درصد در اختیار کامیون‌های ناوگان درون شهری قرار می‌گیرد که اختصاص این لاستیک‌ها به صورت حواله و براساس میزان پیمایش کامیون‌ها و سوختی که مصرف می‌کنند انجام می‌شود.

 

جنتی اضافه کرد: ۷۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب زیر پوشش این اتحادیه فعالیت دارند و صدور پروانه کسب برای ۱۵۰ واحد دیگر در دست اقدام است و تعدادی از واحد‌های غیرمجاز نیز در سطح شهر شناسایی شدند که اتحادیه اخطار‌های لازم را به آن‌ها داده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->