سرانه جنگل در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایینتر است و از طرفی ایران جزو ۱۰ کشور اول تولید کننده گاز دی اکسید کربن است؛ گازی که آقای گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در نشست تغییرات آب و هوا در مصر، نسبت به انتشار بی رویه آن در جو هشدار داد که اگر فکری به حال انتشار گاز دی اکسید کربن نکنیم، نسل آینده را با یک فاجعه آب وهوایی مواجه خواهیم کرد.
بر اساس تعهدات بین المللی به ویژه اجلاس گلاسکو، ۴۵ کشور دنیا از جمله ایران متعهد شدند تا میزان انتشار گاز دی اکسید کربن خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند؛ بنابراین با ابلاغ رئیس جمهور، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مسئولیت اجرای این طرح را عهدهدار شد.
مطابق این طرح قرار است از امسال تا سال ۱۴۰۵ یک میلیارد درخت در کشور کاشته شود. این درختان از گونههای کم آب طلب و بومی هر منطقه انتخاب میشود و با الهام از طبیعت در سراسر کشور با مشارکت مردم، دستگاههای اجرایی، سمنها و علاقهمندان به طبیعت کاشته خواهد شد. در آبیاری این درختان از آب سبز و آب خاکستری استفاده میشود و شیوه و زمان کاشت مناسب نیز به این مهم کمک خواهد کرد. با توجه به مردمی بودن طرح، مشارکت آحاد مردم متضمن موفقیت آن است.
از آنجا که قرار است به مدت چهار سال، سالانه ۲۵۰ میلیون درخت در کشور کاشته شود، گام اول این طرح یعنی تولید نهال از سال گذشته آغاز شد و اکنون با موفقیت این مرحله به اتمام رسیده و با شروع فصل کاشت، روز شنبه ۱۱ آذر مرحله اجرایی این طرح با پویش نهال کاری خانوادگی هم زمان در سراسر کشور کلید خورد.
نقش خانواده به عنوان اولین گروهی که فرد عضو آن میشود و شاکله اصلی شخصیت و جهان بینی او در آن شکل میگیرد، در بحث ترویج فرهنگ منابع طبیعی، مهم و تأثیرگذار است؛ بنابراین پویشهای نهال کاری از آذر تا ۱۵ اسفند در سراسر کشور با دعوت از خانوادهها به ویژه دانش آموزان به عنوان نسل آینده و مادران و معلمان به عنوان مربیان این نسل برگزار میشود که خوشبختانه تا کنون با استقبال مردم عزیز مواجه شده و امیدواریم با ادامه این مسیر در آینده کشوری سرسبز و قوی به فرزندانمان هدیه دهیم و شاهد نسلی باشیم که خود را در برابر منابع طبیعی مسئول میداند.