رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

در مسیر هدف سبز

  • کد خبر: ۲۰۱۰۵۵
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸
در مسیر هدف سبز
بر اساس تعهدات بین المللی به ویژه اجلاس گلاسکو، ۴۵ کشور دنیا از جمله ایران متعهد شدند تا میزان انتشار گاز دی اکسید کربن خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند.
محسن فنودی
نویسنده محسن فنودی

سرانه جنگل در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایین‌تر است و از طرفی ایران جزو ۱۰ کشور اول تولید کننده گاز دی اکسید کربن است؛ گازی که آقای گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در نشست تغییرات آب و هوا در مصر، نسبت به انتشار بی رویه آن در جو هشدار داد که اگر فکری به حال انتشار گاز دی اکسید کربن نکنیم، نسل آینده را با یک فاجعه آب وهوایی مواجه خواهیم کرد.

بر اساس تعهدات بین المللی به ویژه اجلاس گلاسکو، ۴۵ کشور دنیا از جمله ایران متعهد شدند تا میزان انتشار گاز دی اکسید کربن خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند؛ بنابراین با ابلاغ رئیس جمهور، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مسئولیت اجرای این طرح را عهده‌دار شد.

مطابق این طرح قرار است از امسال تا سال ۱۴۰۵ یک میلیارد درخت در کشور کاشته شود. این درختان از گونه‌های کم آب طلب و بومی هر منطقه انتخاب می‌شود و با الهام از طبیعت در سراسر کشور با مشارکت مردم، دستگاه‌های اجرایی، سمن‌ها و علاقه‌مندان به طبیعت کاشته خواهد شد. در آبیاری این درختان از آب سبز و آب خاکستری استفاده می‌شود و شیوه و زمان کاشت مناسب نیز به این مهم کمک خواهد کرد. با توجه به مردمی بودن طرح، مشارکت آحاد مردم متضمن موفقیت آن است.

از آنجا که قرار است به مدت چهار سال، سالانه ۲۵۰ میلیون درخت در کشور کاشته شود، گام اول این طرح یعنی تولید نهال از سال گذشته آغاز شد و اکنون با موفقیت این مرحله به اتمام رسیده و با شروع فصل کاشت، روز شنبه ۱۱ آذر مرحله اجرایی این طرح با پویش نهال کاری خانوادگی هم زمان در سراسر کشور کلید خورد.

نقش خانواده به عنوان اولین گروهی که فرد عضو آن می‌شود و شاکله اصلی شخصیت و جهان بینی او در آن شکل می‌گیرد، در بحث ترویج فرهنگ منابع طبیعی، مهم و تأثیرگذار است؛ بنابراین پویش‌های نهال کاری از آذر تا ۱۵ اسفند در سراسر کشور با دعوت از خانواده‌ها به ویژه دانش آموزان به عنوان نسل آینده و مادران و معلمان به عنوان مربیان این نسل برگزار می‌شود که خوشبختانه تا کنون با استقبال مردم عزیز مواجه شده و امیدواریم با ادامه این مسیر در آینده کشوری سرسبز و قوی به فرزندانمان هدیه دهیم و شاهد نسلی باشیم که خود را در برابر منابع طبیعی مسئول می‌داند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->