رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زندگی به شرط قسط!

  • کد خبر: ۲۰۱۷۱۷
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷
زندگی به شرط قسط!
اکنون خرید قسطی به پوشاک، کیف، کفش، گوشت، برنج و حتی لوازم آرایشی و بهداشتی رسیده و زندگی‌ها را از اساس به قسط و دفترچه‌های قسطی وابسته کرده است.

احتمالاً همه ما دیالوگ‌های خنده‌دار نقش فریبرز سریال «نون خ» که همه چیز خود از کاشت مو و خرید ماشین تا کت و شلوار، کمربند، کفش، عطر و حتی ناخن‌گیرش را هم قسطی خریده بود را به یاد داریم، خندیده‌ایم و خاطره داریم.

اما این موضوع خنده‌دار کم کم در حال تبدیل شدن به واقعیتی در زندگی‌ها شده است.

تا همین حدود ۵ تا ۱۰ سال گذشته بود که مهم‌ترین وام زندگی اغلب مردم، تسهیلات خرید مسکن بود و برای دریافت آن باید هفت خوان رستم را با پشت سر می‌گذاشتند.

افزایش روزافزون تورم در کشور و آغاز دوران سیاه کرونا، مردمی که گرفتار اجاره‌های سنگین مسکن کرده بود، از دریافت تسهیلات خرید مسکن ناامید و به سوی تسهیلات ودیعه مسکن سوق داد.

هنوز برای وام ودیعه مسکن انگشت به دهان مانده بودیم که پدیده جدیدتری در بانک‌ها به نام «تسهیلات خرید کالا» یا «اعتبار خرید کالا» رایج شد. بانک‌هایی که اعتبار خرید کالا از ۱۸ تا ۲۳ درصد را به خریداران لوازم خانگی اعطا می‌کردند.

بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی و لوازم الکترونیکی که فروشنده‌های گذشته خود را به دلیل تورم بالا از دست داده بودند، به فروش اقساطی محصولات خود روی آوردند و با اضافه کردن سود به مبلغ اصلی کالای خود به معادله‌ای برد – برد دست می‌یافتند.

اکنون خرید قسطی به پوشاک، کیف، کفش، گوشت، برنج و حتی لوازم آرایشی و بهداشتی رسیده و زندگی‌ها را از اساس به قسط و دفترچه‌های قسطی وابسته کرده است.

نتایج یک نظرسنجی در فضای مجازی نشان داده که بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در یک سال گذشته تجربه خرید اقساطی داشته‌اند. ۶۳ درصد آن‌ لوازم‌خانگی و کالا‌های دیجیتال را به صورت قسطی خریده‌اند و ۷۲ درصد آن‌ها نیز کمتر از ۵۰ میلیون تومان خرید قسطی داشته‌اند.

حال باید دید که آیا این شرایط مطلوب است یا خیر؟ در بسیاری از کشور‌ها خرید اعتباری امری رایج شده و اکنون نمونه‌ای از آن به کشور ما رسیده است.

هرچند زندگی قسطی مطلوب جامعه ایران نیست، اما تبدیل به امری اجتناب‌ناپذیر در جامعه ما شده است. خلأیی که به دلیل تورم زیاد در کشور در زندگی‌ها شکل گرفته اکنون با تغییر سبک زندگی، به نوعی برای مردم جبران شده است.

به نظر می‌رسد این روش هرچند می‌تواند تقاضا در بازار را افزایش داده و منجر به رونق تولید شود، اما باید دید این آزمون و خطا پس از مدتی نتیجه مثبتی بر زندگی‌ها خواهد گذاشت یا خیر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->