۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی
سرخط خبرها

زندگی به شرط قسط!

  • کد خبر: ۲۰۱۷۱۷
  • ۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷
زندگی به شرط قسط!
اکنون خرید قسطی به پوشاک، کیف، کفش، گوشت، برنج و حتی لوازم آرایشی و بهداشتی رسیده و زندگی‌ها را از اساس به قسط و دفترچه‌های قسطی وابسته کرده است.

احتمالاً همه ما دیالوگ‌های خنده‌دار نقش فریبرز سریال «نون خ» که همه چیز خود از کاشت مو و خرید ماشین تا کت و شلوار، کمربند، کفش، عطر و حتی ناخن‌گیرش را هم قسطی خریده بود را به یاد داریم، خندیده‌ایم و خاطره داریم.

اما این موضوع خنده‌دار کم کم در حال تبدیل شدن به واقعیتی در زندگی‌ها شده است.

تا همین حدود ۵ تا ۱۰ سال گذشته بود که مهم‌ترین وام زندگی اغلب مردم، تسهیلات خرید مسکن بود و برای دریافت آن باید هفت خوان رستم را با پشت سر می‌گذاشتند.

افزایش روزافزون تورم در کشور و آغاز دوران سیاه کرونا، مردمی که گرفتار اجاره‌های سنگین مسکن کرده بود، از دریافت تسهیلات خرید مسکن ناامید و به سوی تسهیلات ودیعه مسکن سوق داد.

هنوز برای وام ودیعه مسکن انگشت به دهان مانده بودیم که پدیده جدیدتری در بانک‌ها به نام «تسهیلات خرید کالا» یا «اعتبار خرید کالا» رایج شد. بانک‌هایی که اعتبار خرید کالا از ۱۸ تا ۲۳ درصد را به خریداران لوازم خانگی اعطا می‌کردند.

بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی و لوازم الکترونیکی که فروشنده‌های گذشته خود را به دلیل تورم بالا از دست داده بودند، به فروش اقساطی محصولات خود روی آوردند و با اضافه کردن سود به مبلغ اصلی کالای خود به معادله‌ای برد – برد دست می‌یافتند.

اکنون خرید قسطی به پوشاک، کیف، کفش، گوشت، برنج و حتی لوازم آرایشی و بهداشتی رسیده و زندگی‌ها را از اساس به قسط و دفترچه‌های قسطی وابسته کرده است.

نتایج یک نظرسنجی در فضای مجازی نشان داده که بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در یک سال گذشته تجربه خرید اقساطی داشته‌اند. ۶۳ درصد آن‌ لوازم‌خانگی و کالا‌های دیجیتال را به صورت قسطی خریده‌اند و ۷۲ درصد آن‌ها نیز کمتر از ۵۰ میلیون تومان خرید قسطی داشته‌اند.

حال باید دید که آیا این شرایط مطلوب است یا خیر؟ در بسیاری از کشور‌ها خرید اعتباری امری رایج شده و اکنون نمونه‌ای از آن به کشور ما رسیده است.

هرچند زندگی قسطی مطلوب جامعه ایران نیست، اما تبدیل به امری اجتناب‌ناپذیر در جامعه ما شده است. خلأیی که به دلیل تورم زیاد در کشور در زندگی‌ها شکل گرفته اکنون با تغییر سبک زندگی، به نوعی برای مردم جبران شده است.

به نظر می‌رسد این روش هرچند می‌تواند تقاضا در بازار را افزایش داده و منجر به رونق تولید شود، اما باید دید این آزمون و خطا پس از مدتی نتیجه مثبتی بر زندگی‌ها خواهد گذاشت یا خیر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->