به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا درخشانفر با بیان اینکه هماکنون چهار چایخانه در صحنهای حرم مطهر رضوی به زائران خدمات ارائه میدهند، گفت: نخستین چایخانه حرم در سال ۱۳۹۸ در صحن کوثر افتتاح شد و پس از آن هر سال شاهد افتتاح یک چایخانه در این آستان مقدس اعم از چایخانههای صحنهای غدیر و باغ رضوان بودیم. در نهایت چهارمین چایخانه دائمی حرم مطهر رضوی در سال ۱۴۰۱ در صحن امام حسن مجتبی(ع) افتتاح شد. این چایخانهها در چهار گوشه حرم مطهر احداث شده تا زائران و مجاوران از هر طرف به این حریم نورانی مشرف میشوند، چایخانهای در نزدیکی مسیرشان باشد.
وی افزود: صفر تا صد راهاندازی هرکدام از این چایخانهها به همت تشکلهای مردمی و بانیان خیر انجام شده است.
وی افزود: در مجموع در چهار چایخانه حرم مطهر رضوی در ایام غیرپیک و معمول سال به طور میانگین ۱۳۰ هزار لیوان چای متبرک در یک شبانهروز بین محبان این حریم امن الهی توزیع میشود. این میزان بهطور میانگین در ایام مناسبتی و پیک سال به ۲۰۰هزار لیوان چای در یک شبانهروز میرسد.
درخشانفر ادامه داد: بدین ترتیب در ایام معمول به طور میانگین در هر شبانهروز حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم شکر و ۸۰ کیلوگرم چای در چایخانههای حضرت مصرف میشود. این میزان در ایام مناسبتی و پیک سال در هر شبانهروز به ۲۵۰۰ کیلوگرم شکر و ۲۰۰ کیلوگرم چای میرسد. همچنین در ایام معمول سال، نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم انواع دمنوش در چایخانهها مصرف میشود که این آمار نیز در ایام پیک تا ۳۰کیلوگرم افزایش مییابد.