شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم رئیس مجلس: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آئین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ درباره مذاکرات با ایران پزشکیان در بازدید از نمایشگاه کتاب: مردم باید حق انتخاب آزاد کتاب را داشته باشند
سرخط خبرها

آژانس، بدون جانبداری مسائل ادعایی پادمانی را حل‌وفصل کند

  • کد خبر: ۲۰۱۹۴۹
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۳
آژانس، بدون جانبداری مسائل ادعایی پادمانی را حل‌وفصل کند
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی گفت: امیدوار هستیم آژانس بدون جانبداری و با رویکرد حرفه‌ای، موضوعات باقیمانده را حل و فصل کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن نذیری اصل اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این نکته تاکید دارد که همکاری خود با آژانس را در چارچوب موافقتنامه پادمان جامع ادامه خواهد داد.

وی افزود: با همکاری و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران، یک موضوع از سه موضوع مطرح شده، حل و فصل شدند. به منظور حل و فصل دو موضوع باقیمانده دیگر، پاسخ‌های مستدل و مستندات مربوطه به آژانس ارائه شده است و نشست‌های فنی بین ایران و آژانس در جریان است. امیدوار هستیم آژانس بدون جانبداری و با رویکرد حرفهای، موضوعات باقیمانده را حل و فصل کند.

ادعا‌های پادمانی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران، در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد. آنچنان که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی چهار سال پیش و در پی خروج آمریکا از برجام ادعای کشف آثار اتمی در مکان‌های اعلام نشده در ایران را مطرح کرد و ماجرا توسط رسانه‌ها دامن زده شد.

به‌رغم اینکه هنوز در خصوص مدالیته‌ها توافقی صورت نگرفته است، جمهوری اسلامی ایران بر اساس حسن نیت، برخی اقدامات داوطلبانه را انجام داد که متأسفانه با واکنش مثبت و متناسبی از سوی سه دولت اروپایی و آمریکا مواجه نشد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعا‌های مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشور‌ها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفتگو‌ها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفتگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

سفیر کشورمان گفت: بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳ به منظور حل و فصل تمامی موضوعات باقیمانده بین سازمان انرژی اتمی و آژانس توافق شد. این بیانیه تصریح دارد که ابتدا باید بر روی مدالیته‌هایی توافق شود و بر مبنای آن‌ها طرفین اقداماتی را انجام دهند.

وی افزود: به‌رغم اینکه هنوز در خصوص مدالیته‌ها توافقی صورت نگرفته است، جمهوری اسلامی ایران بر اساس حسن نیت، برخی اقدامات داوطلبانه را انجام داد که متأسفانه با واکنش مثبت و متناسبی از سوی سه دولت اروپایی و آمریکا مواجه نشد. از طرفی، رفته رفته شاهد آن بودیم که تقاضا‌های فراپادمانی آژانس از کشورمان در حال افزایش است.

نذیری تاکید کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، تنها راه تداوم همکاری‌های داوطلبانه، تریم یک چشم‌انداز مشخص از همکاری‌ها و ارائه اطمینان به ایران است.

وی با بیان اینکه بیانیه ۴مارس باید در تمامیت آن مورد توجه قرار گیرد، خاطر نشان کرد: همکاری‌های ایران، بخشی از این بیانیه است، نه تمام آن. نگاه بخشی به این بیانیه مشترک کمک کننده نخواهد بود.

سفیر کشورمان درباره سخنان اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیرامون برجام ۲ و محدودیت دسترسی بازرسان آژانس هم گفت: متأسفانه مدیرکل اخیرا اظهارنظر‌هایی کرد که با واقعیات برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همخوانی ندارد و از طرق مقتضی به ایشان تذکر داده شد.

وی در عین حال تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران «تمایلی ندارد که موضوعات فیمابین ایران و آژانس در سطح رسان‌های مطرح شود.»

در خصوص بازرسان آژانس، نذیری تاکید کرد «علیرغم فضاسازی‌های صورت گرفته، جمهوری اسلامی ایران در این زمینه همکاری مثال زدنی با آژانس دارد. به‌عنوان نمونه، در ماه نوامبر بطور میانگین در هر روز ۱۲ بازرس در ایران مشغول به کار بوده‌اند.»

وی افزود: این آمار بسیار بالایی است و در بین کشور‌هایی که موافقتنامه پادمان جامع را اجرا می‌کنند، بی‌سابقه است. این سطح از همکاری نشان می‌دهد هیچگونه مشکلی در امر بازرسی آژانس در چارچوب موافقتنامه پادمان جامع وجود ندارد.

در بخش دیگری از این مصاحبه، سفیر کشورمان به نشست اعضای شورای حکام درباره تهدیدات اتمی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: فضای نشست اخیر شورای حکام بسیار علیه رژیم صهیونیستی بود و در مجموع طی این نشست، ۵۱بیانیه علیه این رژیم ارائه شد و از این حیث بی‌سابقه بود.

وی افزود: با هماهنگی و رایزنی‌های صورت گرفته بین کشور‌های اسلامی و سایر کشور‌های همفکر، در نهایت تصمیم بر این شد ذیل سه دستورکار مجزا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، تهدید به استفاده از سلاح هست‌های و ضرورت پرداختن به برنامه هست‌های مخفی و تسلیحاتی این رژیم، بیانیه‌هایی ارائه شود.

نذیری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ذیل هر سه دستورکار بیانیه‌هایی علیه این رژیم ارائه داد افزود: از مدیرکل انتظار داریم درخصوص نگرانی‌های جامعه بین‌المللی نسبت به تهدید هسته‌ای رژیم صهیونیستی، واکنشی متناسب داشته باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->