قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

وزیر خارجه طالبان: پاکستان در آستانه توافق با تی‌تی‌پی از مذاکرات عقب‌نشینی کرد

  • کد خبر: ۲۰۲۲۵۶
  • ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴
وزیر خارجه طالبان: پاکستان در آستانه توافق با تی‌تی‌پی از مذاکرات عقب‌نشینی کرد
سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان گفته است که در مذاکرات دولت پاکستان با طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) هر دو طرف به توافق نزدیک شده بودند، اما دولت اسلام‌آباد از این مذاکرات عقب‌نشینی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «امیرخان متقی»، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان گفته است که در مذاکرات دولت پاکستان با طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) هر دو طرف به توافق نزدیک شده بودند، اما دولت اسلام‌آباد از این مذاکرات عقب‌نشینی کرد.

متقی این ادعا‌ها را در گفتگو با مهشید حسین سید، سناتور پاکستانی در حاشیه کنفرانسی درباره‌ فلسطین در تهران بیان کرده است.

حسین سید که نماینده پاکستان در این کنفرانس بود، روز دوشنبه (۴ دی) در بازگشت از تهران به اکسپرس تریبون پاکستان گفته است که با سرپرست وزارت خارجه طالبان گفت‌وگوی غیررسمی داشته است.

سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان به این سیاست‌مدار پاکستانی گفته است که کابل مایل است همه‌ی مسائل با اسلام‌آباد را از طریق گفتگو حل کند.

این سناتور پاکستانی به نقل از متقی گفته است که پس از یک سلسله ملاقات بین مقام‌های پاکستانی و رهبری تحریک طالبان پاکستان، اکثر مسائل حل شده بود و هر دو طرف به توافق نزدیک بودند. این مذاکرات با میانجی‌گیری طالبان افغانستان انجام می‌شد.

به‌گفته متقی، تنها موضوع حل‌نشده لغو ادغام مناطق قبایلی بود که مذاکرات به بن‌بست رسید و دولت پاکستان از گفتگو عقب‌نشینی کرد.

مناطق قبایلی در گذشته به‌عنوان یک اداره فدرال بود، اما دولت پاکستان آن را به ایالت خیبرپختونخواه مدغم کرده است. طالبان پاکستانی خواستار لغو ادغام این مناطق اند.

اما اکسپرس تریبون نوشته است که دولت پاکستان لغو ادغام مناطق قبایلی را خط سرخ خود دانسته و برای هر معامله با طالبان پاکستانی، شرایط روشنی در نظر گرفته است.

به نوشته اکسپرس تریبون، این شرایط شامل پایبندی به قانون اساسی پاکستان و خلع سلاح کامل است.

سناتور پاکستانی در ادامه درباره گفت‌وگوی خود با متقی گفته است که طالبان به هرگونه فشار و تهدید واکنش منفی نشان می‌دهند. ظاهرا این موضوع اشاره تلویحی به تنش‌های اخیر میان پاکستان و طالبان است.

حسین سید گفته است: «اول، آقای متقی با انعکاس روحیه افغانی، تصریح کرد که افغانستان به‌طور غریزی به فشار‌ها واکنش منفی نشان می‌دهد و هرگونه ارعاب یا تهدید از سوی هر کسی را رد می‌کند.»

با این حال، سناتور پاکستانی اضافه کرده است که در گفت‌وگویش با متقی دریافته است که به نظر می‌رسد هیچ کانال ارتباطی در سطح بالا بین رهبری عالی دولت اسلام‌آباد و کابل وجود ندارد و از این رو دو طرف در مسائل جدی درگیر اتهامات، سرزنش و انگشت‌نشان دادن علیه یک‌دیگر می‌شوند.

طی این دو سال، روابط بین اسلام‌آباد و کابل به‌دلیل آنچه که امتناع طالبان از مقابله با تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی پی) گفته می‌شود، متشنج بوده است.

در تحولات اخیر، در پی دو حمله مرگ‌بار در پاکستان، اسلام‌آباد سفیر طالبان را احضار کرد و از این گروه خواست که رهبری طالبان پاکستانی را بازداشت و تحویل دهند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->