نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

وزیر خارجه طالبان: پاکستان در آستانه توافق با تی‌تی‌پی از مذاکرات عقب‌نشینی کرد

  • کد خبر: ۲۰۲۲۵۶
  • ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴
وزیر خارجه طالبان: پاکستان در آستانه توافق با تی‌تی‌پی از مذاکرات عقب‌نشینی کرد
سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان گفته است که در مذاکرات دولت پاکستان با طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) هر دو طرف به توافق نزدیک شده بودند، اما دولت اسلام‌آباد از این مذاکرات عقب‌نشینی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «امیرخان متقی»، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان گفته است که در مذاکرات دولت پاکستان با طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) هر دو طرف به توافق نزدیک شده بودند، اما دولت اسلام‌آباد از این مذاکرات عقب‌نشینی کرد.

متقی این ادعا‌ها را در گفتگو با مهشید حسین سید، سناتور پاکستانی در حاشیه کنفرانسی درباره‌ فلسطین در تهران بیان کرده است.

حسین سید که نماینده پاکستان در این کنفرانس بود، روز دوشنبه (۴ دی) در بازگشت از تهران به اکسپرس تریبون پاکستان گفته است که با سرپرست وزارت خارجه طالبان گفت‌وگوی غیررسمی داشته است.

سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان به این سیاست‌مدار پاکستانی گفته است که کابل مایل است همه‌ی مسائل با اسلام‌آباد را از طریق گفتگو حل کند.

این سناتور پاکستانی به نقل از متقی گفته است که پس از یک سلسله ملاقات بین مقام‌های پاکستانی و رهبری تحریک طالبان پاکستان، اکثر مسائل حل شده بود و هر دو طرف به توافق نزدیک بودند. این مذاکرات با میانجی‌گیری طالبان افغانستان انجام می‌شد.

به‌گفته متقی، تنها موضوع حل‌نشده لغو ادغام مناطق قبایلی بود که مذاکرات به بن‌بست رسید و دولت پاکستان از گفتگو عقب‌نشینی کرد.

مناطق قبایلی در گذشته به‌عنوان یک اداره فدرال بود، اما دولت پاکستان آن را به ایالت خیبرپختونخواه مدغم کرده است. طالبان پاکستانی خواستار لغو ادغام این مناطق اند.

اما اکسپرس تریبون نوشته است که دولت پاکستان لغو ادغام مناطق قبایلی را خط سرخ خود دانسته و برای هر معامله با طالبان پاکستانی، شرایط روشنی در نظر گرفته است.

به نوشته اکسپرس تریبون، این شرایط شامل پایبندی به قانون اساسی پاکستان و خلع سلاح کامل است.

سناتور پاکستانی در ادامه درباره گفت‌وگوی خود با متقی گفته است که طالبان به هرگونه فشار و تهدید واکنش منفی نشان می‌دهند. ظاهرا این موضوع اشاره تلویحی به تنش‌های اخیر میان پاکستان و طالبان است.

حسین سید گفته است: «اول، آقای متقی با انعکاس روحیه افغانی، تصریح کرد که افغانستان به‌طور غریزی به فشار‌ها واکنش منفی نشان می‌دهد و هرگونه ارعاب یا تهدید از سوی هر کسی را رد می‌کند.»

با این حال، سناتور پاکستانی اضافه کرده است که در گفت‌وگویش با متقی دریافته است که به نظر می‌رسد هیچ کانال ارتباطی در سطح بالا بین رهبری عالی دولت اسلام‌آباد و کابل وجود ندارد و از این رو دو طرف در مسائل جدی درگیر اتهامات، سرزنش و انگشت‌نشان دادن علیه یک‌دیگر می‌شوند.

طی این دو سال، روابط بین اسلام‌آباد و کابل به‌دلیل آنچه که امتناع طالبان از مقابله با تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی پی) گفته می‌شود، متشنج بوده است.

در تحولات اخیر، در پی دو حمله مرگ‌بار در پاکستان، اسلام‌آباد سفیر طالبان را احضار کرد و از این گروه خواست که رهبری طالبان پاکستانی را بازداشت و تحویل دهند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->