۷۰ درصد زنان در افغانستان برای دریافت کمک‌های بشردوستانه با مشکل مواجه‌ هستند سازمان بهداشت جهانی: در ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ کودک در افغانستان و پاکستان فلج شده‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) افغانستانی‌ها شانه به شانه مردم ایران | ما غم شریکیم کمبود بودجه برنامه جهانی غذا | احتمال توقف کمک‌رسانی از طریق هوا به افغانستان همه چیز درباره آزمون کنکور ۱۴۰۴ افغانستان ابراز همدردی طالبان با ملت و حکومت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل: از هنر‌های تجسمی در افغانستان حمایت می‌کنیم + فیلم درخواست انجمن دوستی ایران و افغانستان برای توقف «رفتار تبعیض‌آمیز» علیه مهاجران محرومیت ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی از آموزش به دلیل کاهش کمک‌های آمریکا هیئت طالبان برای شرکت در نمایشگاه «ایران اکسپو» عازم تهران شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بلومبرگ از تصمیم روسیه برای تقویت روابط خود با طالبان خبر داد قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراف یک فرمانده سابق طالبان به گروگان‌گرفتن روزنامه‌نگار آمریکایی قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند
سرخط خبرها

ثبت ۱۶۸ مورد نقض حقوق خبرنگاران افغانستان در سال ۲۰۲۳

  • کد خبر: ۲۰۳۰۰۵
  • ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
ثبت ۱۶۸ مورد نقض حقوق خبرنگاران افغانستان در سال ۲۰۲۳
مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید که در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۶۸ مورد نقض حقوق خبرنگاران را در افغانستان ثبت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مرکز خبرنگاران افغانستان روز جمعه ۸ دی با انتشار گزارشی گفته است که این موارد شامل جان‌باختن یک خبرنگار، زخمی‌شدن ۱۹ خبرنگار، ۷۸ مورد تهدید و ۶۱ مورد بازداشت خبرنگاران می‌شوند.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است: «موارد ثبت شده نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها در سال ۲۰۲۳ به لحاظ کمی نسبت به ۲۶۰ رویداد ثبت شده در سال ۲۰۲۲، کاهش قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد، اما از نظر کیفی و ساختاری تغییری مشاهده نمی‌شود.»

مرکز خبرنگاران افغانستان همچنین گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، هشت مورد منع فعالیت رسانه‌ها توسط طالبان را ثبت کرده است.

این نهاد گفته است که در پنج مورد، فعالیت رسانه‌ها به‌صورت موقت و از یک تا چند هفته متوقف شده، اما در سه مورد دیگر، دو وب‌سایت خبری و یک رادیو، همچنان اجازه‌ی فعالیت ندارند.

مرکز خبرنگاران افغانستان افزوده است که در این سال طالبان همچنین چهار جلسه‌ی محاکمه برای مدیرمسئولان رسانه‌ها و خبرنگاران برگزار کرده‌اند.

براساس گزارش این مرکز، طالبان برای مدیرمسئولان ۱۰ رسانه‌ی خصوصی جلسه‌ محاکمه‌ غیابی و برای سه کارمند رادیو و تلویزیون ملی افغانستان و مدیر مسئولان دو شبکه‌ رادیویی خصوصی، محاکمه‌ حضوری برگزار کرده‌اند.

به گفته‌ این مرکز، طالبان سه کارمند رادیو و تلویزیون ملی افغانستان و مدیرمسئول یک رسانه‌ی خصوصی را به دلیل اتهامات جنایی محاکمه کرده‌اند، اما در سایر موارد، مسئولان رسانه‌ها و خبرنگاران به‌دلیل کار رسانه‌ای تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که در حال حاضر مدیرمسئول دو رسانه که هرکدام به یک سال زندان محکوم شده‌اند، در زندان طالبان در حال سپری کردن دوران محکومیت شان هستند.

این نهاد گفته است که طالبان در بیش از دو سال گذشته، دست‌کم ۱۴ دستورالعمل در مورد رسانه‌ها صادر کرده‌اند که شماری از آن‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی صادر شده است.

براساس گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، تشدید اعمال فشار بر رسانه‌ها و خبرنگاران با اجرای این دستورالعمل‌ها، از یک سو باعث کاهش سطح آزادی و استقلال کاری آن‌ها و از سوی دیگر سبب تشدید خودسانسوری و چرخش رسانه‌ها به پوشش رویداد‌های بشردوستانه و آموزشی شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که اداره‌ی استخبارات و وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، به شکل مستقیم و غیرمستقیم روند سرکوب خبرنگاران و رسانه‌ها را در سال ۲۰۲۳ به عهده داشته‌اند.

این نهاد گفته است که به‌دلیل اعمال قدرت و فشار نمایندگان این دو اداره، کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطی‌های رسانه‌ای، موفقیتی در بهبود وضعیت خبرنگاران و رسانه‌ها نداشته و حتا در مواردی عامل و باعث نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان با نگرانی از تداوم نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها، از طالبان خواسته است که دستورالعمل‌های فراقانونی را لغو و زمینه‌ی فعالیت آزاد رسانه‌ها را بر مبنای قانون رسانه‌ها و قانون دسترسی به اطلاعات، فراهم کند.

طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های گسترده بر فعالیت رسانه‌ها و خبرنگاران وضع کرده‌اند و در موارد مختلف به دفاتر رسانه‌ها یورش برده‌اند و خبرنگاران را بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

این گروه خبرنگاران زن را در رسانه‌های افغانستان مجبور به پوشاندن صورت شان با ماسک سیاه کرده‌اند و در شماری از ولایت‌ها نیز نشر صدای زن از رسانه‌ها را ممنوع کرده‌اند.

منبع: مرکز خبرنگاران افغانستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->