مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

توفیق خدمت ۸ هزار بانو در حرم مطهر رضوی

  • کد خبر: ۲۰۳۱۴۹
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶
توفیق خدمت ۸ هزار بانو در حرم مطهر رضوی
رئیس اداره رواق‌های ویژه خواهران حرم مطهر رضوی می‌گوید: بانوان و کودکان بیش از ۵۰ درصد زائران بارگاه منور امام رضا(ع) را تشکیل می‌دهند که خدمت‌رسانی به این عزیزان با ظرافت بیشتری همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، خیل انبوه بانوان و کودکان همراه آن‌ها، بیش از نیمی از جمعیت زائران حرم مطهر رضوی را تشکیل می‌دهند و خدمت به آن‌ها طرح و برنامه‌ریزی ویژه‌ای می‌خواهد که به همت ۸ هزار خدمه خواهر ارائه می‌شود؛ خدمتی که البته تنها به داخل حرم محدود نیست و فعالیت‌های اجتماعی و عام‌المنفعه را نیز شامل می‌شود.

پیش‌بینی رواق‌های ویژه برای حضور بانوان در حرم مطهر رضوی، خدمتی است که آستان قدس رضوی برای تسهیل زیارت این گروه از زائران درنظر گرفته است. ارائه این خدمت نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و به‌کارگیری نیرو‌های خدمت‌رسان ویژه‌ای است که مدنظر بوده و منجر به آن شده است که خدمه خواهر، با حضور در این رواق‌ها، خادم بانوان زائر و فرزندان همراه آن‌ها باشند.

رئیس اداره رواق‌های ویژه خواهران حرم مطهر رضوی در این‌باره می‌گوید: بانوان و کودکان بیش از ۵۰درصد زائران بارگاه منور امام رضا(ع) را تشکیل می‌دهند که این جمعیت در رواق‌های خواهران متمرکز است و به نسبت برادران ماندگاری بیشتری دارند لذا خدمت‌رسانی به این عزیزان با ظرافت بیشتری همراه است.

زهرا قاسمی می‌افزاید: این اداره با هدف برقراری نظم، آرامش، تسهیل تردد، مدیریت جمعیت انبوه و انجام فعالیت‌های خدماتی و رفاهی در رواق‌های خواهران با خدمه خواهر همراهی می‍کنند.

قاسمی ادامه می‌دهد: در حال حاضر ۸ هزار نفر از بانوان مشهدی توفیق خدمت به زائران امام رئوف(ع) را دارند و به صورت شبانه‌روزی تلاش می‌کنند تا زائران عزیز در کوتاه‌ترین زمان با دقت و سرعت بهترین و بیشترین خدمات را درنهایت آرامش دریافت کنند و با حال خوب و زیبا از حرم مطهر خارج شوند.
این ۸ هزار خدمه حرم امام هشتم(ع)، علاوه بر میزبانی از زائران در حرم، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی متعدد دیگری نیز دارند. اجرای طرح خودکفایی و اشتغال‌زایی برای بانوان سرپرست خانوار، مشارکت در میزبانی از زائران دهه آخر صفر با حضور در مواکب درون شهری و برون شهری از جمله این خدمات است که همه ساله در دهه آخر صفر انجام می‌شود و سابقه‌ای ۲۰ ساله دارد.

تهیه و توزیع غذای گرم در حاشیه شهر، تدارک بسته‌های معیشتی در قالب طرح رحمت رضوی و توزیع بین بیماران تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، دوخت و بسته‌بندی اقلام حجاب، تولید و توزیع ۳ هزار عروسک رضوان به عنوان نماد حجاب مطلوب، دوخت ۷ هزار لباس ویژه کودکان حاضر در مراسم شیرخوارگان حسینی، دوخت روزانه ۳۰۰ چادر زائر، اعزام خادمان زیارت اولی به قم و کربلا، اعزام گروه‌های خدام خواهر به مدارس متوسطه و اجرای برنامه‌های معرفتی در راستای آشنایی بیشتر با امام رضا(ع) و همچنین برپایی نمایشگاه‌های کارآفرینی در نقاط مختلف شهر، از دیگر طرح‌هایی است که به همت این بانوان اجرایی شده است و استمرار دارد.

قاسمی درباره دیگر فعالیت‌های اجتماعی این خادمان نیز اظهار می‌کند: از سال۸۳ تاکنون همه ساله در مناسبت‌هایی همچون دهه کرامت، دهه ولایت، ایام پایانی ماه صفر و شب‌های قدر، بازدید‌هایی از برخی مکان‌ها از جمله بند نسوان زندان مرکزی مشهد، شیرخوارگاه، آسایشگاه معلولان، مراکز بهزیستی، بیمارستان‌ها و محل‌های استقرار کارتن‌‌خواب‌ها انجام می‌شود که با استقبال خوب خدمه همراه بوده است.

به گفته او، تأمین و توزیع برخی اقلام همچون شیرخشک، البسه و موادغذایی، همراه با نبات متبرک، چادر، تسبیح و روسری یکی از اقداماتی است که در قالب این بازدید‌ها انجام می‌شود، ضمن آنکه تنها در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ زندانی جرایم غیرعمد به همت خواهران و جمع‌آوری مبلغی بالغ بر یک‌ونیم میلیارد تومان آزاد شدند و به کانون خانواده بازگشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->