۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

عمده محصولات آرایشی و بهداشتی خارجی تقلبی هستند

  • کد خبر: ۲۰۳۵۰۴
  • ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۲
عمده محصولات آرایشی و بهداشتی خارجی تقلبی هستند
مدیرکل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو عوارض مصرف فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی تقلبی را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها در فضای مجازی و کسب و کار‌های اینستاگرامی و تلگرامی، شاهد فعالیت صفحات متعددی با عنوان "واردکننده محصولات اورجینال آرایشی و بهداشتی" هستیم؛ محصولاتی که به دلیل گسترش صنعت مد، اقبال به استفاده از آن‌ها به طور روزافزونی افزایش یافته است؛ هر از چندگاهی نیز صحبت‌هایی از آمار بالای استفاده از لوازم آرایشی در ایران در رسانه‌ها می‌شود، اما فارغ از درست یا غلط بودن این آمار، نگاهی به وضعیت بازار لوازم آرایشی و بهداشتی، نشانگر وضع نابسامانِ بازار این فرآورده‌های مرتبط با سلامت مردم، است.

گشت و گذاری در خیابان‌های سطح شهر، از بازار‌های قدیمی گرفته تا پاساژ‌های لوکس و مدرن، از وجود حجم بسیار بالایی از فرآورده‌های قاچاق آرایشی و بهداشتی حکایت دارد؛ بازار ورود فرآورده‌های قاچاقی با ادعای برند اصلی و اورجینال، از زمانی که به دلیل تنگنا‌های ارزی ناشی از تحریم‌ها، واردات محصولات نهایی آرایشی و بهداشتی به کشور ممنوع شد، بیش از پیش رونق گرفته است.

در همین راستا و در آستانه برگزاری پنجمین همایش فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ایران (ایران کازمتیکا) به گفتگو بامحمود آل‌بویه؛ مدیرکل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتیسازمان غذا و دارو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

چرا واردات محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور ممنوع است؟

در سال ۹۷ به دلیل مضیقه‌های ارزی که در آن سال وجود داشت واردات فرآورده‌های نهایی و بالک محصولات آرایشی و بهداشتی توسط وزارت صمت ممنوع شد و در زمان حاضر تنها چند قلم از این محصولات استثنائاً به صورت محدود وارد کشور می‎شود و واردات عمده فرآورده‌های نهایی به کشور ممنوع است.

ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور و تمایل زیاد بخشی از مردم به استفاده از محصولات برند اصلی، باعث شکل گیری بازار غیررسمی بسیار بزرگی شده که اقدام به فروش محصولات قاچاق می‌کنند؛ وزارت بهداشت برای جلوگیری از این معضل چه اقدامی انجام داده است؟

در سال گذشته نامه‌ای را از سوی وزارت بهداشت به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال کردیم و گفتیم با واردات بالک فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی به ایران موافق هستیم، اما مجوز واردات آن توسط وزارت صمت صادر نشده است.

در حال حاضر واردات کدام دسته از مواد آرایشی و بهداشتی به کشور مجاز است؟

درمورد فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی کارخانجات فقط آزاد هستند که مواد اولیه را وارد کنند و خودشان محصول نهایی بسازند.

بسیاری از افراد با این تصور که محصولات آرایشی و بهداشتی ایرانی کیفیت قابل قبولی را ندارند؛ اقدام به خرید محصولات تقلبی در بازار غیررسمی می‌کنند؛ کیفیت فرآورده‌های تولید داخل را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

محصولات داخلی که تولید می‌شوند عمدتاً از کیفیت‌های قابل قبولی برخوردارند و ما برند‌هایی را در ایران داریم که در اروپا نیز مصرف می‌شوند و کارخانه تولید دارند.

ذائقه مصرف‌کننده ایرانی بسیار متنوع است و برخی تمایل دارند که کماکان از برند‌های معروف استفاده کنند که این برند‌ها در بازار رسمی کشور در دسترس نیست و بنابراین برخی مصرف‌کنندگان مجبور هستند یا در مسافرت‌های خود به کشور‌های خارجی این محصولات اصل را مستقیماً از خارج از کشور خریداری کنند و یا این که به بازار داخلی غیررسمی مراجعه کنند که اجناس و لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در آن قاچاق هستند.

 این محصولات قاچاقی عمدتاً برند اصلی هستند یا تقلبی؟

عمده این محصولات قاچاقی، تقلبی هستند؛ یعنی مصرف‌کننده پول فرآورده آرایشی برند اصلی را می‌پردازد، اما محصول تقلبی می‌خرد؛ راهی نیز برای تشخیص آن که این کالای قاچاق اصل است یا تقلبی ندارد.

منظور از محصول تقلبی این است که محصولات به صورت زیرزمینی در داخل کشور پر می‌شوند و صرفاً ظرف و بسته‌بندی فرآورده، مشابه محصول خارجی است، اما مواد داخل آن تقلبی است و اصل نیست؛ بنابراین توصیه ما به مصرف‌کنندگان این است که به مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی داخلی روی بیاروند.

استفاده از فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی تقلبی چه پیامد‌هایی برای سلامتی مردم دارد؟

عوارض و تبعات استفاده از این محصولات تقلبی از ضایعات پوستی تا عوارضی که ممکن است حیات فرد را به مخاطره بیندازد را شامل می‌شود. برای مثال ممکن است اگر یک فرآورده دورچشم، تقلبی و حاوی مواد خطرناک باشد حتی منجر به نابینایی مصرف‌کننده نیز شود.

راهی برای تشخیص محصولات تقلبی و اصلی در بازار غیررسمی وجود دارد؟

در حال حاضر هیچ راه مطمئنی برای این که مصرف‌کنندگان بتوانند کالای اصلی برند را از محصول تقلبی و زیرزمینی تشخیص بدهند وجود ندارد.

ممکن است در کالا‌های ایرانی نیز تقلب رخ دهد؟

در مورد فراورده‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شوند عمده تولیدکنندگان برچسب اصالت را روی فرآورده خود درج می‌کنند؛ دسته‌ای نیز می‌تواند از UID را روی محصول درج کنند که یک کد ۲۰ رقمی است که اگر مصرف کننده آن را در سامانه تی تک TTAC وارد کنند؛ متوجه خواهد شد که این کالا اصل هست یا خیر. در صورت مشاهده محصول تقلبی، مردم می‌توانند این موضوع را به اطلاع سامانه ۱۹۰ یا دانشگاه‌های علوم پزشکی هر استان برسانند.

توصیه ما به تمام کارخانجات تولیدکننده فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی این است که برچسب اصالت را روی محصول درج کنند و در زمان حاضر حدود ۹۰ درصد محصولات آرایشی و بهداشتی برچسب اصالت و کد UID را روی محصول درج می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->