گزارش تصویری | اجتماع باشکوه مردم مشهد همزمان با آئین تشییع شهدای مقاومت در لبنان (۵ اسفند ۱۴۰۳) گزارش تصویری | آیین اختتامیه هفتمین جشنواره «تولید ملی و رسانه» گزارش تصویری | مراسم تکریم و معارفه فرمانده انتظامی مشهد (۴ اسفند ۱۴۰۳) گزارش تصویری | دیدار عراقچی با شهردار و رئیس شورای شهر مشهد گزارش تصویری | مسابقات بین‌المللی باشگاهی جودو «جام اکو» گزارش تصویری | تقدیر از پیشکسوتان و نام‌آوران ورزش استان خراسان رضوی گزارش تصویری | مراسم تشییع پیکر مرحوم منوچهر والی‌زاده (۳ اسفند ۱۴۰۳) گزارش تصویری| بازسازی صحنه جرم متهمان قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران گزارش تصویری | پیست اسکی دیزین در زمستان ۱۴۰۳ گزارش تصویری | کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ در مشهد گزارش تصویری | اختتامیه رویداد فرهنگی مشهد، شهر کتابخوان‌ها گزارش تصویری | اختتامیه جشنواره بین المللی رسانه و فضای مجازی «سلمان» گزارش تصویری | مسابقه فوتبال آوانا مشهد و گلچین رباط کریم گزارش تصویری | دستاورد‌های جدید نزسا؛ از موشک بالستیک تا راکت مین‌ریز گزارش تصویری | مسابقات فوتسال کارکنان شهرداری مشهد گزارش تصویری | رونمایی از پهپادهای جدید انتحاری و شناسایی سپاه گزارش تصویری | نمایش «شارمالی گل» گزارش تصویری | اجرای حمید هیراد و مصطفی راغب در چهلمین جشنواره موسیقی فجر
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->