گزارش تصویری | هنر، زبان مشترک نسل‌ها در آیین تکریم هنرمندان پیشکسوت گزارش تصویری | نمایشگاه فروش پاییزه مشهد گزارش تصویری | استقبال از مدال آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش آموزی زیست و هوش مصنوعی گزارش تصویری | آیین جشن امضای کتاب «نیست» اثر فاضل نظری در مشهد گزارش تصویری | بزرگداشت مقام خبرنگار در مشهد گزارش تصویری | روایتی از مؤسسه توان‌بخشی «تابا» گزارش تصویری | مسابقات کشوری شطرنج دختران در مشهد گزارش تصویری | طرح توزیع ۲۵ هزار بسته لوازم‌التحریر در سراسر کشور گزارش تصویری | اکران مردمی فیلم «ناجورها» در سینما هویزه مشهد گزارش تصویری | بازسازی صحنه قتل بانوی قهرمان مچ انداز فریمانی گزارش تصویری | گل آرایی ضریح حضرت معصومه (س) به مناسبت سالروز ورود ایشان به قم عکس‌هایی از دیدارهای رئیس جمهور در سفر به قطر عکس‌هایی از مراسم تشییع پیکر امید جهان (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) گزارش تصویری | آخرالزمان تولید در روزهای بی برقی گزارش تصویری | تماشای مسابقه فینال کشتی احمد جوان در مشهد گزارش تصویری | هوای مشهد در شرایط «اضطرار آلودگی» | ( ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | مراسم تشییع پیکر آتش‌نشان فداکار «شهید رضا فخریان» در مشهد گزارش تصویری | قبرستان چوبی «باغلق» گزارش تصویری | برداشت خرما از نخلستان‌های کارون ایران زیباست | «خوی»؛ قطب تولید دانه‌های روغنی آفتابگردان
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->