گزارش تصویری | مسابقات تنیس استانی جام ادورا در مشهد (۳) عکس‌هایی از جمعه‌بازار پرنده‌فروشان در شمال شرق مشهد عکس‌هایی از مراکز اسقاط خودرو ایران زیباست | «مرداب جعفرآباد» در دل جنگل‌های هیرکانی گزارش تصویری | مراسم رونمایی از کتاب «دیوان قدسی» در مشهد گزارش تصویری | مسابقات تنیس استانی جام ادورا در مشهد (۲) گزارش تصویری | نشست خبری مدیر کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گزارش تصویری | نمایش «دوجان» در مشهد گزارش تصویری | مسابقات تنیس استانی جام ادورا در مشهد گزارش تصویری | گرامیداشت روز جهانی قربانیان حوادث ترافیکی در مشهد گزارش تصویری | نشست خبری فرمانده سپاه امام رضا (ع) به مناسبت هفته بسیج در مشهد (۲۸ آبان ۱۴۰۳) ایران زیباست | قبرستان سفیدچاه در استان مازندران ایران زیباست | برداشت «طلای سرخ» از مزارع خراسان‌شمالی ایران زیباست | تخت جمشید ایران زیباست | جزایر ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ایران زیباست | موزه میراث روستایی گیلان گزارش تصویری | نشست همدلی اصحاب کتاب و رسانه با جبهه مقاومت در مشهد گزارش تصویری | گنجینه‌های عیلام باستان در موزه تخت‌جمشید عکس‌هایی از نمایشگاه «چشم در چشم: پرتره در هنر مدرن و معاصر» گزارش تصویری | بازدید مدیرکل امور شعب بانک ملی خراسان رضوی از مؤسسه فرهنگی شهرآرا (۲۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->