بازخوانی زندگی در قاب‌های یک خانه قدیمی | نگاهی به نمایشگاه عکس «دل و دیوار» در مشهد گزارش تصویری | مهمانان کوچک حرم رضوی گزارش تصویری | برداشت گلابی از باغات چناران گزارش تصویری | اطفای حریق در کارخانه منسوجات طبی و پزشکی شهرک صنعتی توس گزارش تصویری | آیین تکریم و معارفه مدیرکل حوزه شهردار و امور شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گزارش تصویری | دیدار اعضای تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی با تولیت آستان قدس رضوی گزارش تصویری | تولید پسته از زمین تا بازار گزارش تصویری | «زندگی عشایری» گزارش تصویری | بازدید از کارخانه تولید خوراک دام و طیور در مشهد گزارش تصویری | پاییز بهاری مشهد گزارش تصویری | دفتر کار احمد محمود در نارمک تهران گزارش تصویری | ورود پیکرهای مطهر ۴۴ شهید تازه‌تفحص‌شده به کشور از مرز شلمچه (۱۳ مهر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | گلخانه توت فرنگی گزارش تصویری | گاوداری صنعتی در خراسان رضوی گزارش تصویری | رویداد بزرگ جشن غنچه‌ها در حرم امام‌رضا(ع) (۱۲ مهر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | اجلاسیه پایانی کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید استان خراسان رضوی چیدمان چهار هزار درنای کاغذی در حمایت از کودکان غزه گزارش تصویری | آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین پروژه مشارکتی مسکن شرق کشور در مشهد
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->