گزارش تصویری | مراسم استقبال از ارشیا میرشمسی، ستاره مشهدی المپیاد جهانی نجوم گزارش تصویری | تعویض پرچم و کتیبه‌های عزا در حرم امام رضا (ع) گزارش تصویری | آیین سنتی تعویض پوش ضریح مطهر امام رضا (ع) گزارش تصویری | افتتاح بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو در مشهد ایران زیباست | «عشایر کُرمانج» آیین بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در تالار وحدت (۳شهریور۱۴۰۴) گزارش تصویری | مراسم تودیع و معارفه مدیر کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گزارش تصویری | سفر وزیر راه و شهرسازی به مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۴) گزارش تصویری | نشست خبری استاندار خراسان رضوی گزارش تصویری | آیین شام غریبان شهادت امام رضا(ع) در حرم رضوی گزارش تصویری | مراسم چهارپایه خوانی شهادت حضرت رضا علیه السلام در حرم مطهر رضوی گزارش تصویری | موج بازگشت زائران از مشهد در پایانه مسافربری امام رضا(ع) گزارش تصویری | سخنرانی رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شهادت امام رضا(ع) گزارش تصویری | موکب های خدمت رسان به زائران در روزهای پایان ماه صفر در عرصه میدان شهدا مشهد گزارش تصویری | شهادت امام رضا (ع) در حرم مطهر رضوی - ۲ گزارش تصویری | حرم مطهر رضوی در روز شهادت امام رضا (ع) گزارش تصویری | مراسم روز شهادت امام رضا (ع) در مشهد گزارش تصویری | آیین خطبه خوانی شب شهادت امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی (یک شهریور ۱۴۰۴) گزارش تصویری | آتش سوزی جنگل‌‌های بلوط مریوان
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->