گزارش تصویری | نمایش مردمی فیلم «صددام» با حضور رضا عطاران در مشهد گزارش تصویری | جشن اختتامیه باشگاه اجتماعی همسران مشهدی (باهم) ایران زیباست | گل و گلاب میمند ایران زیباست | ۸۹ سال با پل ورسک گزارش تصویری | آغاز مسافرگیری فاز یک خط۳ مترو مشهد گزارش تصویری | جشن گل‌های محمدی روستای فرخد خراسان رضوی گزارش تصویری | نشست مشترک کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) گزارش تصویری | مراسم اختتامیه بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در مشهد گزارش تصویری | جلسه بررسی معضلات ثبتی کلان‌شهر مشهد مقدس (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تعویض پرچم گنبد حرم مطهر رضوی به مناسبت میلاد امام رضا(ع) گزارش تصویری | آیین اختتامیه جشنواره هنر‌های تجسمی رضوی در مشهد گزارش تصویری | جشن میلیونی امام‌رضایی‌ها در شب میلاد امام‌رضا (ع) / ۲ گزارش تصویری | آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی گزارش تصویری | جشن میلیونی امام‌رضایی‌ها در شب میلاد امام‌رضا‌(ع) (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) گزارش تصویری | کاردینال آمریکایی «رابرت فرانسیس پرِووست» پاپ جدید مسیحیان جهان گزارش تصویری | آیین گرامیداشت شهدای خدمت در حرم امام‌رضا(ع) (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران زیباست | خلیج‌فارس گزارش تصویری | حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در بیمارستان امید مشهد گزارش تصویری | تعویض گل‌های ضریح حرم مطهر امام‌رضا(ع)
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->