گزارش تصویری | اجرای ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی گزارش تصویری | حرم امام‌رضا(ع) به پیشواز محرم می‌رود (۵ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | زندان اوین پس از حمله اسرائیل گزارش تصویری | کارگاه‌های تولید پرچم‌های عزاداری در مشهد برندگان رقابت بزرگ عکاسی طبیعت ۲۰۲۵ معرفی شدند + عکس گزارش تصویری | اجتماع مردم مشهد در حمایت از اقدامات نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و عملیات بشارت فتح شهدای عزیزِ ما گزارش تصویری | نشست تحلیلی تبیینی «فتح قریب» در حرم مطهر رضوی گزارش تصویری | همایش دوچرخه سواری عمومی و خانوادگی پویش #من_ایرانم در مشهد (۳ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد گزارش تصویری | آیین بهره‌برداری از بوستان بانوان «نصرت» مشهد (۲ تیر ۱۴۰۴) ایران زیباست | عکس‌هایی از ایرانی که دوستش داریم گزارش تصویری | جریان زندگی، اصفهان گزارش تصویری | اجتماع مردم مشهد در محکومیت تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی در میدان بیت‌المقدس گزارش تصویری | اجرای زنده علی قمصری در میدان آزادی گزارش تصویری| تجمع دانشجویی مردمی در میدان انقلاب تهران (یک تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | بازسازی صحنه قتل در خیابان توس ۳۳ مشهد گزارش تصویری | تصاویری از اتاق جنگ ترامپ در زمان حمله تجاوزکارانه به ایران گزارش تصویری | سمنان پس از زلزله ۵.۵ ریشتری
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->