گزارش تصویری | افتتاح بوستان بانوان «شهربانو بسیج» گزارش تصویری | دومین همایش بزرگداشت روز ملی زعفران گزارش تصویری | مسابقات تیراندازی با کمان قهرمانی ارتش‌های جهان گزارش تصویری | بازدید رئیس کل دادگستری خراسان رضوی از کارخانه نوآوری و رصدخانه شهری شهرداری مشهد گزارش تصویری | تولید برای محرومیت زدایی؛ گلخانه توت‌فرنگی چناران گزارش تصویری | تمرین ارکستر موسیقی ملی ایران گزارش تصویری | نشست عکاسی زندگی در جنگ گزارش تصویری | دوازدهمین جشنواره سیب مراغه گزارش تصویری | طعم و رنگ پاییز در باغ مشهد گزارش تصویری | آیین ورود نودانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد گزارش تصویری | روز اول چهارمین جشنواره طعم و رنگ پاییز در باغ مشهد گزارش تصویری | افتتاح چهارمین جشنواره طعم و رنگ پاییز در باغ گیاه شناسی مشهد گزارش تصویری | اختتامیه دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد گزارش تصویری | میزگرد دیپلماسی گردشگری زیارت و سلامت با حضور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گزارش تصویری | دومین روز نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی به میزبانی مشهد گزارش تصویری | دیدار مردمی نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با ساکنان شهرک مهرگان مشهد گزارش تصویری | اکران مردمی فیلم «مجنون» با حضور عوامل در مشهد گزارش تصویری | آیین افتتاح دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی گزارش تصویری | بازدید اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، از موسسه فرهنگی شهرآرا
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->