افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات تاثیر واردات تدریجی خودرو بر قیمت‌ها چگونه است؟ ویدئو | رئیس سازمان بورس: حمایت از بازار ادامه دارد، اما با منطق! قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت معامله ۱۶۷ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله اعتبار کالابرگ دهک‌های ششم و هفتم درآمدی از امروز شارژ می‌شود (۶ مرداد ۱۴۰۴) نیروگاه خورشیدی، ظرفیتی مغفول در کشور آفتاب‌خیز ایران | نصب و راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی چقدر هزینه دارد؟ از «آب باریکه» تا درآمد سرشار| گزارش شهرآرانیوز از وضعیت مهارت‌آموزی در خراسان رضوی گزارش رسانه آمریکایی از پیش بینی بازار طلای جهانی در هفته جاری کمبود ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای سفر‌های اربعین ۱۴۰۴ مصرف سالانه ۳۵ تا ۴۰ هزارتن آفت کش در کشور قیمت امروز انواع گوشی‌های موبایل چند؟ (۵ مرداد ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ مرداد ۱۴۰۴) | رشد قیمت آریزو ۸ به نیمه کانال ۲.۹ میلیارد تومان قیمت‌ امروز خودرو‌های داخلی (۵ مرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ میلیونی شاهین G آیا ادارات و بانک‌های تهران روز (چهارشنبه، ۸ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل می‌شود؟ تورم خدمات به ۴۰ درصد رسید | خدمات فنی صدرنشین تورم خردادماه رشد ۶۳ درصدی وصول مالیات در خراسان رضوی طی سه‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ بازار موبایل ایران زیر و رو شد قیمت رمزارز‌های دیجیتال در بازار امروز در جهان (۵ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین دوباره صعود کرد بررسی قیمت امروز دینار در بازار آزاد مشهد | اختلاف بیش از یک میلیونی بازار آزاد و نرخ رسمی (۵ مرداد ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

بختک کرونا بر سر طلای سرخ

  • کد خبر: ۲۰۴۲۶
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۸
بختک کرونا بر سر طلای سرخ
شیوع ویروس «کووید ۱۹» سبب کاهش صادرات زعفران شده است
امیررضا وثوقی - بسته شدن برخی از مرز‌های صادراتی و کاهش تعداد پرواز‌های تجاری به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران، بازار کالا‌های صادراتی کشور را تحت‌تأثیر قرار داده است. یکی از محصولاتی که در روز‌های اخیر صادراتش تحت‌تأثیر کرونا قرار گرفته، زعفران است. هرچند با مذاکرات انجام‌شده برخی از مرز‌های مشترک با کشور‌های همسایه باز شده است و با حفظ نکات ایمنی تردد ادامه دارد، به گفته غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی، محدودیت‌های اعمال‌شده سبب شده است اکنون میزان صادرات صادرکنندگانی که به طور میانگین ماهانه ۱۰ کیلوگرم زعفران به سایر کشور‌ها صادر می‌کردند به ۲ تا ۳ کیلوگرم در ماه کاهش یابد.
عضو شورای ملی زعفران نیز در گفتگو با شهرآرا با اشاره به تأثیر کرونا بر صادرات زعفران گفت: اکنون شاهد سقوط شدید قیمت‌ها در بازار زعفران نیستیم. کاهش قیمت زعفران در حد کیلویی یک میلیون تومان است که اهل فن و کارشناسان این نوسان قیمتی را در بازار طبیعی می‌دانند و فعلا جای نگرانی نیست. اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران بین ۶ تا ۹ میلیون تومان است.
علی حسینی افزود: تولیدکنندگان زعفران پس از شیوع جدی کرونا در کشور در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند تا زحمت‌ها و دست‌رنج یک سالشان از بین نرود، اما اگر شرایط ادامه‌دار باشد و کشاورزان نتوانند در مقابل فروش این محصول مقاومت کنند، با سیل فروش زعفران با قیمت پایین‌تر مواجه خواهیم شد که این مسئله به ضرر کشاورزان است.
وی در خصوص راه‌حل پیشنهادی برای عبور از بحران صادرات زعفران گفت: ما باید انبار‌هایی در چند کشور انتخاب می‌کردیم تا لنگرگاهی برای صادرات زعفران کشور باشند. تحقق این مسئله سبب می‌شد تا امروز دغدغه انتقال زعفران به خارج از کشور را نداشته باشیم. برای مثال فعالیتی که شرکت‌های خوردوسازی انجام می‌دهند مشابه همین اتفاق است. آن‌ها با ایجاد سایت فروش در کشور‌های هدف به توزیع و فروش محصولات خود به صورت مستقیم می‌پردازند.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به نقش صادرات در تعیین قیمت‌ها و تأثیر ناچیز مصرف داخلی در نوسان قیمت زعفران گفت: مشتری‌های عمده زعفران ما دبی، ایتالیا و چین‌اند که هر ۳ به دلیل شیوع کرونا واردات از کشور ما را محدود کرده‌اند، اما در روز‌های آینده با راه‌اندازی مجدد پرواز‌های هوایی به دبی بخشی از مشکلات فعلی حل خواهد شد.
وی تأکید کرد: اگر ما در این کشور‌ها مراکز انبار زعفران داشتیم، دیگر نگران چنین مشکلاتی نبودیم. وی بیان کرد: زعفران به جز بحث ارزآوری با معیشت هزاران خانوار مرتبط است، ازاین‌رو باید تلاش کنیم صادرات این محصول آسیبی نبیند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->