موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند
سرخط خبرها

واردات دارو و تجهیزات پزشکی تنها به یک شرط

  • کد خبر: ۲۰۵۴۴۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۸
واردات دارو و تجهیزات پزشکی تنها به یک شرط
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: واردات دارو و تجهیزات تنها زمانی انجام می‌شود که تولید داخلی کافی نباشد.

به گزارش شهرآرانیوز سید حیدر محمدی امروز در نشست خبری دومین نمایشگاه سلامت‌بنیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که «با توجه به اینکه درصدی از نیاز کشور به تجهیزات پزشکی از طریق واردات تأمین می‌شود که ارزبری بالایی دارد؛ سازمان غذا و دارو برای تسریع روند تأیید محصولات دانش‌بنیان حوزه تجهیزات پزشکی که به رفع نیاز به واردات و افزایش خودکفایی کمک می‌کنند چه اقدامی انجام داده است؟» اظهار کرد: در حوزه سلامت بالغ بر ۱۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان داریم که همه شرکت‌های دانش‌بنیان امکان صادرات دارند و مجوز صادرات آن‌ها نیز تسهیل شده است. در حوزه تولید نیز دبیرخانه دانش‌بنیان در سازمان غذا و دارو را راه‌اندازی کرده‌ایم که تولیدکنندگان می‌توانند به آن مراجعه کنند تا از مسیر ویژه‌تری مسائل و مشکلات خود را پیگیری و مطرح کنند.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این‌که آیا واردات تجهیزات پزشکی خارجی به موازات تولید آن‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود؟ تصریح کرد: واردات دارو و تجهیزات زمانی انجام می‌شود که تولید داخلی کافی نباشد؛ اگر تولیدکننده‌ای ـ چه دانش‌بنیان باشد و چه نباشد ـ به میزان نیاز کشور تولید کند؛ واردات مشابه خارجی آن منتفی می‌شود.

محمدی ادامه داد: میزان نیاز کشور را خود شرکت‌ها می‌دانند و سازمان نیز برنامه تولید را به شرکت‌ها می‌دهد؛ البته الگوی مصرف برخی دارو‌ها و تجهیزات بسته به بار بیماری‌ها و وضعیت هر منطقه ممکن است تغییر کند؛ برای مثال ممکن است وقتی یک آنفلوانزای جدید وارد کشور می‌شود الگوی مصرف یگ دارو تغییر کرده و افزایش یابد. در چنین شرایطی سازمان غذا و دارو ابتدا به تولیدکننده‌ها اعلام می‌کند که میزان نیاز کشور افزایش یافته تا در صورت امکان حجم تولید خود را افزایش دهند، اما اگر افزایش تولید، امکان‌پذیر نباشد؛ به سوی واردات آن محصول می‌رویم.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره اینکه «سازمان غذا و دارو هدف‌گذاری خاصی برای افزایش تولید داخلی دانش بنیان‌ها در راستای کاهش وابستگی به واردات تجهیزات پزشکی دارد؟» بیان کرد: ما همواره هدف‌گذاری خود را در این راستا انجام می‌دهیم؛ در عین حال جلسات بازخوانی در اداره کل‌های دارو و تجهیزات برگزار می‌شوند تا مشخص شود که نیاز حدودی کشور به دارو‌ها یا تجهیزات پزشکی چه میزان است؛ در این جلسات بررسی می‌شود که نیاز به تولید چه میزان است و این نیاز افزایش پیدا کرده یا خیر؛ در صورتی که تولیدکننده داخلی امکان تولید آن را داشته باشد؛ این محصول از مسیر داخلی و در غیر این صورت از طریق واردات تأمین می‌شود. حتی اکر در اثنای واردات، تولیدکننده داخلی اعلام کند که امکان افزایش ظرفیت تولید خود را پیدا کرده است؛ از واردکننده درخواست می‌کنیم که در صورت فراهم بودن شرایط برای لغو واردات، این اقدام را انجام دهند.

دومین نمایشگاه سلامت‌بنیان (محصولات دانش‌بنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی) از ۲۴ تا ۲۶ دی‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->