فصل دوم برنامه تلویزیونی مهنا به‌زودی از رسانه ملی پخش می‌شود پخش فصل جدید مستند ملازمان حرم به‌زودی از شبکه افق + فیلم هفدهمین رویداد استارتاپی اسلامی – قرآنی طلوع برکت مراسم تشییع پیکر همسر شهید برونسی در مشهد برگزار شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم ابهامات حذف دهک‌بندی ایثارگران رفع شد آیت‌الله عبدالله جوادی آملی: رضایت به فعل باطل، هم‌تراز انجام آن است فراخوان ثبت‌نام در «طرح ملی انسان مسئول» ویژه ماه مبارک رمضان، منتشر شد ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان چهره سال همایش ملی سلامت معنوی اسلامی شناخته شد علی غلام آزاد، راهی مسابقات بین‌المللی قرآن الجزایر شد وزیر آموزش و پرورش: آسیب‌های دانش‌آموزان و دانشجویان از باورهای اعتقادی متناقض نشئت می‌گیرد درس‌نامه زندگی با آیه‌ها ویژه ماه مبارک رمضان روانه بازار شد رویداد ملی طبا، بستری برای درآمدزایی طلاب آیت‌الله علم‌الهدی: حوزه‌های علمیه خواهران، مولود انقلاب است | ضرورت تقویت رویش‌ها در جریان طلبگی خواهران ۷۲ زندانی حافظ کل قرآن شدند فراخوان انتخاب شعار نمایشگاه قرآن منتشر شد معاون سیاسی سپاه در مشهد: وضعیت سوریه به‌زودی تغییر می‌کند | شگفتانه‌های جدید از قدرت مقاومت در راه است مشهدالرضا (ع)، میزبان گردهمایی اساتید بسیجی حوزه‌های علمیه خواهران | فرهنگ، علم و تبلیغ، سنگر اصلی بسیج تأخیر طولانی پروازهای عمره و مشکلات جدی برای زائران خانه خدا کرونای ترک نماز!
سرخط خبرها

اعمال شب و روز اول ماه رجب

  • کد خبر: ۲۰۵۷۶۰
  • ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۰
اعمال شب و روز اول ماه رجب
شنبه ۲۳ بهمن ماه مصادف با اول رجب است که طبق روایت فضیلت‌های بی‌شماری برای شب و روز اول ماه رجب وصف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، درواقع ماه رجب به همراه شعبان و رمضان از ماه‌های بسیار پرفضیلت هستند و از تعبیرات بعضی از روایات این‌گونه برمی‌آید که ماه رجب در میان این سه ماه امتیاز خاصی دارد تا آنجا که ماه رجب «ماه خدا» نامیده شده و ماه شعبان «ماه پیامبر (ص)» و ماه مبارک رمضان «ماه امت» است.

از حضرت رسول (صلى الله علیه و آله) روایت شده است: «کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ می‌گردد و غضب الهى از او دور می‌شود و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته خواهد شد.

به همین مناسبت به برخی از اعمال نخستین شب و روز این ماه اشاره می‌شود.

اعمال شب اول رجب

یک: دعای هلال ماه رجب را بخوانید.

چون هلال ماه را مشاهده کند، بگوید: «اللّهُمَّأَهِلَّهُعَلَیْنابِالْأَمْنِوَالْاِیمانِوَالسَّلامَةِوَالْإِسْلامِ، رَبِّیوَرَبُّکَاللّهُعَزَّوَجَلَّ»

خدایا! شروع این ماه را بر ما با ایمنی و ایمان و سلامت و اسلام قرار بده، (ای ماه) پروردگار من و تو خدای عزتمند و پرشکوه است.

دو: غسل کنید

از پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله) روایت شده است: «هرکه ماه رجب را بیاید و در اوّل و وسط و آخر آن غسل کند، پس از انجام آن مانند روزی که از مادر متولد شده بود، از گناهان خود بیرون آمده و پاک می‌شود.»

سه: زیارت امام حسین را بخوانید

چهار: نماز مخصوص شب اول ماه رجب را بخوانید

در هر رکعت پس از سوره «حمد» یک مرتبه سوره «توحید» را خوانده و پس از هر دو رکعت سلام دهد تا خود و اهل و اولاد و مالش محفوظ بماند و از عذاب قبر ایمنی یابد و از صراط به‌سرعت برق بدون حسابرسی بگذرد.

پنج: نماز مستحب شب اول ماه رجب

پس از نماز عشاء دو رکعت نماز به‌جای آورد به این صورت که در رکعت اوّل پس از سوره «حمد» یک مرتبه سوره «أَلَمْ نَشْرَحْ» و سه بار سوره «توحید» را بخواند و در رکعت دوّم سوره «حمد» و سوره‌های «اَلَم نَشرَح» و «توحید» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَ‌بِّ الْفَلَقِ» را هرکدام یکبار بخواند و هنگامی که سلام نماز را داد، سی مرتبه بگوید: «لَاإِلهَ إِلّا اللّه» و سی مرتبه صلوات فرستد تا حق‌تعالی همانند روزی که از مادر متولّد شده است، گناهان او را بیامرزد و پاکش نماید.

اعمال روز اول ماه رجب

برای روز اول ماه رجب که بسیار روز شریفى است، چند عمل ذکر شده است:

یک: روزه گرفتن

روایت شده است: حضرت نوح (علیه‌السلام) در این روز سوار کشتی شد و به کسانی که با او بودند، امر فرمود روزه بدارند و هرکه در این روز روزه بدارد، آتش دوزخ به فاصله یک سال راه از او دور می‌شود.

دو: غسل کردن

سوّم: زیارت امام حسین (علیه‌السلام)

شیخ از بشیر دُهّان از امام صادق (علیه‌السلام) روایت کرده است: هرکه روز اوّل رجب حسین ابن علی (علیه‌السلام) را زیارت کند، بی‌تردید خدای عالم او را بیامرزد.

چهار: خواندن دعای طولانی و مفصّلی که سید در کتاب «اقبال» نقل کرده است.

پنجم: خواندن «نماز سلمان»

ده رکعت نماز است که بعد از هر دو رکعت سلام دهد و در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «توحید» و سه مرتبه «قُلْ یاأَیُّهَاالْکافِرُونَ» را بخواند و پس از هر سلام دست‌ها را بلند کند و بگوید:

«لَاإِلهَإِلّااللّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ، وَلَهُ الْحَمْدُ، یُحْیِی وَیُمِیتُ، وَهُوَ حَیٌّ لَایَمُوتُ، بَیَدِهِ الْخَیْرُ وَهُوَ عَلَى کُلِّشَیْءٍقَدِیرٌ»
معبودی جز خدا نیست. یگانه و بی‌شریک است. فرمانروایی و سپاس تنها برای اوست. زنده می‌کند و می‌میراند و اوست زنده‌ای که نمی‌میرد. خیر به دست اوست و او بر هر کاری تواناست.

سپس بگوید:
«اللّهُمَّلَامانِعَلِماأَعْطَیْتَ، وَلَامُعْطِیَلِمامَنَعْتَ، وَلَایَنْفَعُذَاالْجَدِّمِنْکَالْجَدُّ»
خدایا! از آنچه عطا کردی بازدارنده‌ای نیست و آنچه را بازداری‌دهنده‌ای ندارد و شخص کوشا را کوشش از تو بی‌نیاز نمی‌کند.

پس دست‌ها را بر چهره خود کشیده و حاجتش را بطلبد. از فواید این نماز که بسیار است، نباید غفلت نمود.

همچنین سید ابن طاووس برای این روز چهار رکعت نماز نقل کرده است که هرکه می‌خواهد به کتاب «اقبال» مراجعه کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->