به گزارش شهرآرانیوز؛ مدیر کانون فرهنگی تبلیغی خادمین امامرئوف (ع) و مجری پویش جدید هرمحله یک زائرسرا گفت: در گامهای قبلی، پویش «هر خانه، یک زائرسرا» اجرا شد که دستاوردهای مهمی داشت. اکنون در پویش جدیدی با عنوان «هرمحله، یک زائرسرا» قرار است مشهدیها سرخط ماجرا باشند و طرحی را که قبلا خودشان با موفقیت اجرا کردهاند، در سه شهر زیارتی دیگر یعنی قم، شیراز و ری آزمایش کنند و پسازآن، طرح در گام سوم در شهرهای نجف و کربلا اجرا خواهد شد.
جواد علما در گفتگو با شهرآرا بیان کرد: این طرح از قالب خانههای مجزا به قالب ۱۰ تا ۱۵ خانه در یک محله تسری یافته و به سه شکل مختلف، مردم را در صف میزبانی بسیج میکند.
وی افزود: این کار به سه شکل متفاوت اجرا میشود. یکی اینکه هر خانه برای کاری خاص مهیا شود و مثلا یک خانه برای اقامت، یک خانه برای شستوشوی البسه، یک خانه برای استحمام و یک منزل برای طبخ غذا خدمترسانی کند. در شکل دوم هر خانه بهطور جداگانه و البته هماهنگ، زائران را اسکان دهد و موضوع شستوشوی البسه، استحمام، اطعام و سایر نیازهای زوار را بهطور مستقل تأمین کند. در شکل سوم نیز اهالی این خانهها در مسجد مستقر میشوند و همه این امور در مسجد محله صورت میگیرد.
مدیر کانون فرهنگی تبلیغی خادمین امامرئوف (ع) با اشاره به اجرای همزمان چهار طرح دیگر تصریح کرد: در طرح استانی با عنوان شکرانه همسایگی، خانوادههای مشهدی میتوانند به چهار شکل برای میزبانی از زائران اعلام آمادگی کنند؛ یکی اینکه سه روز در هر سال، زائر را بر فرش خود در خانههایشان میزبانی کنند؛ یکی اینکه سالانه یک بعدازظهر، صاحبخانه با خودرو خود زائران را در شهر جابهجا کند، یا اینکه ماهانه حداقل ۱۰هزار تومان برای اجرای طرح میزبانی کمک نقدی کنند، یا اینکه سالانه یک وعده غذای گرم طبخ و میان زائران توزیع شود.
وی با اعلام اینکه بیش از ۳۰درصد خانههای فعال در طرح «هر خانه، یک زائرسرا» در سالهای اخیر، خودشان مستأجر بودهاند، تأکید کرد: اصل مطلب این است که مشهدیها آگاه باشند میزبانی از زائران نیاز به تأمین بودجه یا امکانات چشمگیری ندارد. برهمیناساس، در طرح دوم به نام نذر فامیلی مقرر شده است چند خانواده که قوم و خویش یکدیگرند، هرکدام هزینه لازم برای رهن و اجاره یک ملک را تأمین کنند تا ضمن استفاده خودشان، ما هم زائر اولیها و افراد کمتوان را در جریان زیارت امامهشتم (ع) در این منازل اسکان بدهیم.
علما بیان کرد: در طرح قطرههای عاشقی، دقیقا همان برنامه اجرا میشود، بااینتفاوت که افراد دیگر نیاز نیست قوم و خویش باشند و از سازمانها گرفته تا هیئات مذهبی و تشکلها میتوانند در این برنامه شرکت کنند. طرح آخر به نام نایبالزیاره هم مربوط به تأمین هزینه ایاب و ذهاب و تغذیه تعدادی از زائران به مدت سه روز است که از طرف مردم، به نیابت از متوفیانشان تأمین میشود. در این طرح، اسکان زائران بهصورت مشارکتی و به همت تشکل خادمان امامرئوف (ع) انجام خواهد شد.