یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار کاهش قیمت دلار حباب سکه را کوچک کرد + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارِ «طرح ساماندهی کارکنان» قبل پایان کار مجلس یازدهم تمام شود رهن و اجاره در منطقه الهیه مشهد چقدر است؟ + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون امور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: پیشنهادی برای افزایش حق مسکن کارگران نداریم کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی شارژ می‌شود آخرین تغییرات درباره زمان واریز یارانه معیشتی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وزارت اقتصاد: محدودیت در عرضه نان به دلیل عدم فروش و سوء استفاده از آرد یارانه‌ای است

  • کد خبر: ۲۰۸۱۳۵
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸
وزارت اقتصاد: محدودیت در عرضه نان به دلیل عدم فروش و سوء استفاده از آرد یارانه‌ای است
وزارت اقتصاد تأکید کرد: کاهش دسترسی نانوایان به آرد یارانه ای صرفا ناشی از عدم فروش نان به مردم و سوء استفاده از آرد یارانه ای یا ثبت تراکنش های غیرواقعی و متقلبانه با انگیزه بهره مندی از یارانه بیشتر یا گرانفروشی نان رقم می خورد.

به گزارش شهرآرانیوز وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارشی با تیتر «نانوایان گرفتار یارانه» توضیحاتی برای روشنگری به شرح زیر منتشر کرد: بیش از ۲۰ ماه از استقرار کارتخوان‌های هوشمند در نانوایی‌های کشور می‌گذرد و بیش از ۱۰ ماه است که نظام سهمیه ثابت آرد یارانه‌ای نانوایی‌ها که تبدیل به یک رانت ارزشمند برای خرید و فروش مجوز‌ها و عرضه خارج از شبکه آرد یارانه‌ای شده بود کنار گذاشته شده و نظام اختصاص هوشمند آرد یارانه‌ای به نانوایان در سراسر کشور مستقر شده است.

در واقع تراکنش‌های فروش نان نانوایان توسط یک سامانه هوش مصنوعی پردازش می‌شود، مبلغ تراکنش، الگوی ثبت تراکنش، زمان تراکنش و فواصل زمانی تراکنش ها، تعداد و تنوع خریداران، عرف رفتار فروش نان در یک منطقه و ده‌ها مولفه دیگر در این سامانه بر روی بیش از ۳.۵ (سه و نیم) میلیارد تراکنش ماهانه متعلق به ۸۰ هزار نانوایی در سراسر کشور پردازش می‌شود و میزان اختصاص عادلانه آرد نانوایان تعیین می‌شود.

الگو‌های تحلیل در سراسر کشور همسان بوده و اکثریت نانوایان به واسطه عملکرد متعهدانه خود موفق شده اند به تدریج، آرد یارانه‌ای بیشتری خرید نموده و حجم فروش نان به مردم را افزایش دهند. در این میان بازی دلالان آرد و مجوزسوارانی که لباس نانوا را پوشیده بودند با مخاطره مواجه شده است و راهی جز تغییر رفتار یا رها کردن این کسب و کار پیش روی خود نمی‌بینند.

در این طرح، حکمرانی مبتنی بر داده کمک کرد تا بدون آزادسازی قیمت نان یارانه‌ای (تشدید فقر و کاهش قدرت خرید مردم) و بدون سهمیه بندی نان یارانه ای، مجموعا در دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲, جلوی خروج حداقل ۱.۵ (یک و نیم) میلیون تن آرد یارانه‌ای از چرخه تولید نان گرفته شود.

در واقع معادل مصرف نان سالانه حداقل ۲۰ میلیون نفر، از ورود منابع مردم به جیب دلالان و مافیای آرد و نان جلوگیری شد. در این طرح، سلیقه، خستگی و اشتباه انسانی جایگاهی ندارد و قاعده‌ها به واسطه موتور هوش مصنوعی سامانه به صورت همسان بر روی کل نانوایان کشور پیاده می‌شود.

زمانی که اکثریت نانوایان به موجب اجرای طرح هوشمندسازی، و به واسطه رفتار متعهدانه و قانونی خود موفق شده اند در مقایسه با قبل از اجرای طرح، آرد یارانه‌ای بیشتری دریافت کنند، خلا درآمدی خود را از راه قانونی ترمیم و نقش بیشتری در تامین و عرضه نان در کشور پیدا کنند پس رسم درستکاری در این زیرساخت راه خود را یافته است. این افراد، مسئولیت خود را می‌شناسند و عادلانه تشویق می‌شوند. در مقابل، سامانه از اختصاص آرد یارانه‌ای به تراکنش‌های غیر واقعی و ساختگی جلوگیری می‌کند که قطعا تکدر خاطر افراد خاطی را در پی دارد.

در واقع طرح هوشمندسازی، یک الگوی فناورانه در عدالت توزیعی محسوب می‌شود. در این طرح هیچ گونه محدودیتی برای عرضه نان به عموم مردم وجود نداشته و ندارد و روزانه حدود ۱۲ میلیون تراکنش فروش نان به عموم مردم در کشور ثبت می‌شود. روش فروش نان برای مصارف تجاری (رستوران ها، هتل ها، بیمارستان‌ها و ...) نیز برای نانوایان روشن است و این مشتریان خاص بعد از ثبت نام و تایید در سامانه، از منوی مربوطه بر روی کارتخوان هوشمند، خرید خود را انجام می‌دهند و هیچ گونه محدودیتی برای آن‌ها نیز وجود ندارد. نیاز‌های آموزشی یا حل مشکلات احتمالی نانوایان هم از مسیر تلفن گویا ۰۲۱۲۳۷۶۲۳۷۶ مرتفع می‌شود.

کارنامه عملکرد نانوایان، حاوی اعلام رفتار‌های درست و هشدار درباره رفتار‌های نادرست نیز در کارنامه اختصاصی نانوایان به صورت برخط برای نانوا نمایش داده می‌شود.

نکته مهم اینکه اختیارات کامل برای رفع و رجوع استثنائات غیر قابل تشخیص توسط سامانه، به کلیه کارگروه‌های آرد و نان استان‌ها داده شده است؛ لذا کاهش دسترسی نانوایان به آرد یارانه‌ای صرفا ناشی از عدم فروش نان به مردم و سوءاستفاده از آرد یارانه‌ای یا ثبت تراکنش‌های غیرواقعی و متقلبانه با انگیزه بهره مندی از یارانه بیشتر یا گرانفروشی نان رقم می‌خورد و محدودیتی در عرضه نان برای رفع نیاز خانواده‌ها برای هیچ یک از نانوایان کشور وجود ندارد.

تا کنون بار‌ها و بار‌ها در جمع افرادی که خود را نماینده قشر شریف نانوایان معرفی کرده اند، خواسته ایم تراکنشی که فروش عادی و متعارف نان به مردم داشته، اما کارتخوان از انجام تراکنش جلوگیری کرده یا اینکه در ماه آینده، کاهش آرد نانوایی را در پی داشته، با شماره ملی نانوا اعلام کنند تا بررسی کنیم، اما متاسفانه عموما از این امر امتناع شده و هیچ مصداقی که موید ادعای مذکور باشد مشاهده نشده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->