پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور
سرخط خبرها

بازار جهانی زعفران در دست اسپانیا | به نام ایران به کام دنیا

  • کد خبر: ۲۰۸۶۷۴
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۱
بازار جهانی زعفران در دست اسپانیا | به نام ایران به کام دنیا
بیشتر زعفرانی که در بازار‌های جهانی به عنوان زعفران اسپانیایی عرضه می‌شود به صورت فله و از مجاری رسمی از ایران به اسپانیا می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآورده‌های غذایی و زعفران ایران شرحی از تولید و صادرات زعفران ایران و جایگاه کشور در تجارت جهانی این کالا ارائه کرد و گفت: در سال‌های گذشته وزن تولید زعفران ایران به ۵۰۰ تن در سال هم می‌رسید. با این حال در سال‌های اخیر این رقم به ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن کاهش یافته است.

وی افزود: از دو سال پیش تاکنون صادرکنندگان با مشکلاتی مانند برگشت ارز صادراتی و رفع تعهدات ارزی روبه‌رو شده‌اند و این امر مسیر صادرات را سخت و هزینه‌بر کرده و سبب افزایش قاچاق زعفران ایران به طور ویژه به افغانستان شده است؛ بالا رفتن هزینه صادرات از مجاری رسمی همچنین از قدرت رقابت ایران در بازار جهانی زعفران کم کرده است.

رضایی ادامه داد: افغانستان عضو سازمان تجارت جهانی است و کشورهای عضو این سازمان در تجارت به دیگر کشورهای عضو از پرداخت مالیات معاف هستند، این امتیاز تجارت زعفران را از افغانستان آسان‌تر می‌کند و در نتیجه زعفران قاچاق شده از ایران با برند افغانستانی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود، جالب آنجاست که زعفرانی که از ایران به افغانستان قاچاق می‌شود و با عنوان زعفران افغانستانی در بازار جهانی عرضه می‌شود قیمت کمتری از زعفرانی دارد که با برند ایرانی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه زعفران ایران تصریح کرد: متاسفانه دیپلماسی اقتصادی ایران ضعیف است و صادرات زعفران یکی از نقاطی که این ضعف در آن بروز پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: البته اخیرا تعداد رایزن‌های سفارتخانه‌ها بیشتر شده اما باز هم کافی نیست و مشکل دیگر این است که رایزن‌ها از جایگاه محصولات ایرانی آنچنانکه شایسته است در بازار جهانی دفاع نمی‌کنند.

رضایی در ادامه آماری از قاچاق زعفران ایران ارائه کرد و گفت: برآوردها حاکی از اینست که در ۹ ماهه امسال حدود ۶۵ تن زعفران از ایران قاچاق شده باشد. مقصد ۹۰ درصد زعفرانی که از ایران قاچاق می‌شود افغانستان است و ۱۰ درصد دیگر هم به کشورهای عربی می‌رود.

کاهش ۴۰ درصدی برداشت زعفران در سال جاری

وی در ادامه از کاهش تولید زعفران در سال جاری خبر داد و گفت: برداشت زعفران در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است و این کاهش برآمده از افزایش هزینه تولید، تنش‌های آب و هوایی و کمبود آب در برخی مناطق بوده است.

این کارشناس در ادامه از مصرف سالانه ۴۰ تا ۵۰ تن زعفران در ایران گفت و توضیح داد: زعفران ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است و ۹۰ درصد زعفرانی که در جهان تولید می‌شود محصول ایران است، اما سهم ایران از بازار جهانی زعفران ۱۶ درصد است در حالی که گردش مالی این بازار حدود یک میلیارد و صد میلیون دلار برآورد می‌شود.

بازار جهانی زعفران در دست اسپانیا

وی تصریح کرد: علاوه بر ایران در افغانستان، یونان، اسپانیا، چین و ترکیه هم زعفران برداشت می‌شود اما اسپانیا جایگاه برتر را در بازار جهانی زعفران دارد و به عبارت دیگر بازار جهانی این کالا در دست اسپانیاست با اینکه تولید آن حداکثر به ۸۰۰ کیلوگرم در سال می‌رسد؛ بیشتر زعفرانی که در بازارهای جهانی به عنوان زعفران اسپانیایی عرضه می‌شود به صورت فله و از مجاری رسمی از ایران به اسپانیا می‌رود. البته پیش‌تر تولید اسپانیا ۳۰ تن در سال بود اما وقتی متوجه شد تامین آن از مسیر واردات ارزان‌تر تمام می‌شود، تولید را کاهش داد.

رضایی در نهایت یادآور شد: تحریم‌های خارجی سهمی ۲۰ درصدی از حضور ضعیف ایران در بازار جهانی زعفران دارند و آنچه بیش‌تر سبب این اتفاق شده نبود برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و ضعف ارتباطات بین‌المللی کشور است.
منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->