افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

راه‌اندازی ۲۰۰ داروخانه طی ۳ سال در مشهد | چرا با وجود گلایه از ورشکستگی، هنوز هم داروخانه جدید تاسیس می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۰۹۰۳۸
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
راه‌اندازی ۲۰۰ داروخانه طی ۳ سال در مشهد | چرا با وجود گلایه از ورشکستگی، هنوز هم داروخانه جدید تاسیس می‌شود؟
با وجود اینکه اعلام شده است ۴۰‌درصد داروخانه‌ها در آستانه ورشکستگی هستند، شاهد تأسیس داروخانه‌های جدید هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز «۴۰‌درصد داروخانه‌ها در آستانه ورشکستگی هستند.» این خبری بود که چندی پیش شهرام کلانتری خاندانی، رئیس انجمن داروسازان کشور، اعلام کرد و علت آن را نیز مشکل جدی در تأمین نقدینگی داروخانه‌ها دانست. رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی نیز با اشاره به احتمال ورشکستگی تعدادی از داروخانه‌های مشهد، علت را به کمبود نقدینگی نسبت داده است.

این خبر به معنای این است که داروخانه‌ها به نقطه پایان رسیده‌اند. این همه در حالی است که باز هم در شرایط فعلی شاهد راه‌اندازی داروخانه‌های جدید هستیم و این مسئله با خبر ورشکستگی داروخانه‌ها در تناقض است؛ زیرا کار در شرایطی که برای داروخانه‌ها توجیه اقتصادی نداشته باشد، منطقی به نظر نمی‌رسد.

رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، علت تأسیس داروخانه‌های جدید را افزایش ظرفیت دانشجویان و در نتیجه فارغ‌التحصیلان رشته داروسازی می‌داند که به گفته او، در نهایت ۵ درصد این فارغ‌التحصیلان جذب صنعت و دانشگاه و بقیه آن‌ها وارد بازار کار داروسازی می‌شوند و در‌واقع از روی اجبار داروخانه تأسیس می‌کنند.

بیمه‌ها، یک پای ضرر و زیان داروخانه‌ها

سیدعلی جعفری‌نژاد با اشاره به اینکه بسیاری از داروخانه‌های مشهد نیز همانند دیگر نقاط کشور در آستانه ورشکستگی هستند، بنابراین بیمه‌ها باید مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت کنند، اظهار کرد: متأسفانه حدود دو سال است که طرح دارویار در حال اجراست؛ بنابراین افزایش پوشش بیمه‌ای دارو‌ها و البته افزایش قیمت دارو‌ها را شاهد هستیم و این مسئله موجب شده است که حدود ۹۰‌درصد سرمایه داروخانه‌ها دست سازمان‌های بیمه‌گر باشد.

وی ادامه داد: سازمان‌های بیمه‌گر نیز مطابق قانون عمل نمی‌کنند؛ زیرا قانون به آن‌ها تکلیف کرده است که مطالبات داروخانه‌ها و بخش درمانی باید یک‌ماهه پرداخت شود، اما این مسئله معمولا چندماه طول می‌کشد و اکنون آخرین پرداختی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها مربوط به اواسط مهر‌ماه است. تا زمانی که سرمایه داروخانه برنگردد هم امکان خرید دوباره وجود ندارد.

رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی افزود: به‌طور‌مثال قیمت شیرخشک دو برابر شده است، اما به داروخانه‌ها اعلام کرده‌اند که شیرخشک را با همان قیمت قبل به مراجعه‌کنندگان ارائه دهند و مابه‌التفاوت آن را بیمه پرداخت می‌کند؛ اما تاکنون پرداختی به داروخانه‌ها صورت نگرفته است.

۵۰ داروخانه دولتی در برابر ۸۰۰ داروخانه خصوصی

وی با بیان اینکه ظرف سه سال گذشته دویست داروخانه به تعداد داروخانه‌های مشهد اضافه شده است، گفت: اکنون در مشهد هشتصد داروخانه خصوصی و پنجاه داروخانه وابسته به دولت و ارگان‌ها داریم. داروخانه‌ها در این دو بخش، از نظر اقتصادی با هم برابر هستند، یعنی ۵۰‌درصد بازار در اختیار بخش دولتی و ۵۰‌درصد بقیه در دست بخش خصوصی است و در‌صورتی‌که دولت تصدیگری‌اش را کم کند، وضع اقتصادی داروخانه‌های خصوصی خیلی بهتر خواهد شد.

جعفری‌نژاد چالش دیگر در حوزه فعالیت داروخانه‌ها را ورود پلتفرم‌ها به بازار دارویی دانست و بیان کرد: در‌صورتی‌که این اتفاق رخ دهد، شاهد ورشکستگی داروخانه‌ها خواهیم بود و باید بدانیم که این موضوع به‌شدت با سلامت مردم در ارتباط است.

وی در پاسخ به این پرسش که علت افزایش فروش محصولات بهداشتی، پوستی و‌... در داروخانه‌ها چیست، اظهار کرد: داروخانه‌ها نیز ناچارند که هزینه‌هایشان را تأمین کنند، اما دلیل اصلی‌اش این است که در سال‌های اخیر تعداد زیادی مجوز واردات دارو‌های مکمل صادر شده است؛ بنابراین وقتی به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنید، عمده موجودی‌شان مکمل‌های دارویی است؛ ضمن اینکه برخی اوقات شاهد فروش اجباری این مکمل‌ها از سوی شرکت‌های توزیع به داروخانه‌ها هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->