آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟
سرخط خبرها

آشفتگی در بازار موبایل به علت نوسان ارز یا دلایل دیگر؟ + جدول قیمت‌ها

  • کد خبر: ۲۰۹۵۵۲
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲
آشفتگی در بازار موبایل به علت نوسان ارز یا دلایل دیگر؟ + جدول قیمت‌ها
قیمت اغلب مدل‌های موبایل طی ۱۰ روز اخیر به طرز چشم‌گیری افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های اخیر نرخ ارز نوسان صعودی داشته و بازار موبایل به صورت آنی از این افزایش تاثیر می‌گیرد. در مقابل، اما کاهش قیمت ارز، اثری لاک‌پشتی بر این بازار دارد. آشفته‌بازار موبایل که با مشکلات متعددی از رجیستری و اعمال ممنوعیت‌های وارداتی گرفته تا تخصیص ارز سلیقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند، در مواجهه با نوسانات ارزی طبیعتا شرایط پیچیده‌تری خواهد داشت.

بهانه‌ای به نام ارزبری بالا

گرانی موبایل بازار را راکد و کسادتر کرده است. در همین راستا سامان حسینی، فعال بازار موبایل گفت: «در این چند روز قیمت‌ها بسیار گران‌تر شده است. بسیاری از اجناس هنوز ترخیص نشده‌اند و همچنان ارز نیز برای واردات موبایل تخصیص نمی‌دهند. در بازار موبایل همه‌چیز پیچیده شده است.» او افزود: «میزان فروش موبایل هم بسیار کاهش یافته است. با توجه به آنکه اوضاع مالی مردم نابسامان است و نمی‌توانند موبایل خریداری کنند، اوضاع بازار هم روزبه‌روز بدتر می‌شود.»

بازار آی‌فون، اما داغ سیاست‌های نادرست و قاچاق را بر پیشانی دارد و به همین دلیل است که نوسانات ارزی بیش از موبایل‌های دیگر، بازار آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مهدی بکایی، فروشنده و فعال بازار آی‌فون، در رابطه با گرانی موبایل طی ۱۰ روز گذشته به «دنیای اقتصاد» گفت: «بسیاری از گوشی‌های آی‌فون طی این روز‌ها گران‌تر شده‌اند. به‌طور مثال طی دو هفته اخیر قیمت گوشی ۳۵ میلیون تومانی به ۳۷ میلیون تومان رسیده است.»

حسینی، اما معتقد است که گرانی آی‌فون بیش از هر چیز به خاطر رجیستر نشدن مدل‌های ۱۴ و ۱۵ است. دیگر فعالان بازار موبایل نیز با او موافقند. مهدی بکایی، کارشناس و فعال بازار آی‌فون، در رابطه با دلیل رجیستر نشدن گوشی‌های آی‌فون آن‌هم در شرایطی که قیمت گوشی‌های جدید سامسونگ نیز دیگر تفاوتی با آی‌فون‌ها ندارد به «دنیای اقتصاد» گفت: «مساله ارزبری بالای آی‌فون بهانه است. بهانه‌های دیگری نیز مطرح می‌شوند. زمانی نیز گفته می‌شد دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای دلیل اصلی ممنوعیت رجیستری گوشی‌های آی‌فون ۱۴ و ۱۵ است.»

رضا عالیان، دیگر فعال بازار موبایل نیز در رابطه با دلیل رجیستر شدن گوشی‌های همراه گران‌قیمت در شرایطی که رجیستری آی‌فون ۱۴ و ۱۵ ممنوع است، با فعالان بازار موبایل هم‌نظر است. او در این باره گفت: «علت ممنوعیت رجیستری و واردات آی‌فون، ارزبری بالای آن نبود. این تنها بهانه‌ای بود که برای ممنوعیت رجیستری آی‌فون عنوان شد.»

برخی حدس و گمان‌ها هم دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را دلیل ممنوعیت رجیستری آی‌فون‌های ۱۴ و ۱۵ عنوان می‌کردند که بنابر پیش‌بینی‌ها و اعلام کمپانی‌های تولیدکننده موبایل، گوشی‌هایی که از این پس تولید و روانه بازار می‌شوند، همگی امکان دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را دارا هستند. با این اوصاف این موضوع منتفی خواهد بود.

عالیان در ادامه تاکید کرد: «اگر مدل‌های جدید آی‌فون به دلیل ارزبری بالا رجیستر نمی‌شوند، مدل‌های جدید و پرچم‌دار سامسونگ و دیگر گوشی‌ها نیز نباید رجیستر شوند. یکی دیگر از دلایلی که عنوان شد، امکان دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای بود، اما مشخص شد که در واقع امکان تماس اضطراری به صورت ماهواره‌ای در گوشی‌های جدید آی‌فون فراهم شده و نه دسترسی و استفاده از اینترنت ماهواره‌ای. در واقع هیچ‌یک از دلایلی که عنوان شد، دلیل اصلی ممنوعیت رجیستری گوشی‌های جدید آی‌فون نیستند.»

بسیاری از کارشناسان معتقدند دلیل اصلی ممنوعیت رجیستری مدل‌های جدید گوشی‌های آی‌فون، همان موضوع آمریکایی بودن برند سازنده آن است که زمانی یکی از نمایندگان مجلس به آن اشاره کرد. بکایی در این مورد می‌گوید: ما در بازار خوب می‌دانیم که دلیل اصلی ممنوعیت رجیستری گوشی‌های جدید آی‌فون آن است که سازنده این گوشی، یک شرکت آمریکایی است.»

آشفتگی در بازار موبایل به علت نوسان ارز یا دلایل دیگر؟ + جدول قیمت‌ها

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->