تصادف در جاده مشهد- تربت حیدریه ۶ مصدوم برجای گذاشت (جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳) مرگ فجیع جوان ۲۳ ساله بر اثر متلاشی‌شدن خودرو ۲۰۷ (۱۸ آبان ۱۴۰۳) آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان مشکینی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تلاش مجلس برای ارتقای معیشت بازنشستگان و تامین امنیت شغلی کارگران فرمول دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چگونه محاسبه می‌شود؟ آتش‌سوزی یک واحد تجاری در خیابان شریعتی مشهد تصادف دو دستگاه پراید در سبزوار چهار مصدوم بر جای گذاشت (۱۸ آبان ۱۴۰۳) ماندگاری توده هوای سرد در خراسان‌رضوی اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد + عکس جان باختن راننده جوان در سانحه رانندگی بلوار توس مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) کشف بیش از ۳۷ کیلوگرم مواد افیونی در شهرک سیدی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس خراسان رضوی در انتظار جمعه بارانی | بارش‌ها تا شنبه ادامه دارد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها

درخواست قرنطینه شهرها در چهارشنبه سوری

  • کد خبر: ۲۰۹۸۲
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۷
درخواست قرنطینه شهرها در چهارشنبه سوری
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری گفت: دولت برای جلوگیری از حوادث احتمالی روز چهارشنبه سوری را قرنطینه اعلام کند.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مصطفی ده‌مرده‌ای با اشاره به اینکه تاکنون خوشبختانه آمار مصدومان ناشی از استفاده از وسایل محترقه و چهارشنبه سوری نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش یافته است، اظهارکرد: تاکنون تنها یک مورد حادثه‌دیده ناشی از ترقه بازی به بیمارستان شهید مطهری مراجعه کرده است البته با توجه به شیوع کرونا ویروس فکر می‌کنیم حتی همین یک مورد هم زیاد باشد.

وی با تاکید بر اینکه ایمنی بدن در کسانی که دچار سوختگی می‌شوند کاهش چشمگیری پیدا می‌کند، گفت: در صورتی که در شرایط فعلی این افراد به ویروس کرونا مبتلا شوند آمار مرگ و میر این افراد افزایش خواهد یافت البته بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان شهید مطهری بستری نمی‌شود، اما نمی‌توان از افزایش احتمال ابتلای حادثه‌دیدگان به کرونا غافل بود.

ده‌مرده‌ای با بیان اینکه سال گذشته موارد سوختگی ناشی از استفاده از وسایل محترقه که به این بیمارستان مراجعه کردند حدود ۹۰ نفر بود، خاطر نشان کرد: از این تعداد حدود ۱۵ نفر نیز بستری شدند.

وضعیت نامناسب تعداد و کیفیت تخت‌های سوختگی
وی در خصوص تعداد مراکز درمان سوختگی در کشور تصریح کرد: مراکز عمده درمان و پذیرش بیمارانی که دچار سوختگی شده‌اند بیشتر در شهر‌های بزرگ است، ولی در هر شهر یک مرکز با تعدادی محدود تخت سوختگی وجود دارد البته به‌طور کلی تخت‌های سوختگی در سطح کشور  تعداد و کیفیت مناسبی ندارند.

ده‌مرده‌ای با اشاره به اینکه درمان سوختگی بسیار پر هزینه است، گفت: در حال حاضر درمان هر یک درصد سوختگی بین ۵ تا ۸ میلیون تومان هزینه در پی خواهد داشت. این هزینه در بیمارستان‌های دولتی تقریبا رایگان صورت می‌گیرد و حدود ۹۸ درصد بیماران سوختگی نیز به همین بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری افزود: ممکن است مراجعه به بیمارستان دولتی هزینه چندانی برای بیمار نداشته باشد، اما مگر عوارض پس از سوختگی جزو هزینه‌هایی که شخص متحمل می‌شود، حساب نمی‌شود؟ قطع عضو، از کار افتادگی و... همگی از هزینه‌هایی هستند که در پی سوختگی پدید می‌آید.

سالانه ۳ هزار مرگ ناشی از سوختگی
وی در خصوص آمار سالانه سوختگی در کشور اظهارکرد: حدودا بین ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار سوختگی در طول سال اتفاق می‌افتد که حدود ۳۰ هزار مورد بستری شده‌اند و حدود ۳۰۰۰ مورد فوت می‌کنند.

ده‌مرده‌ای در ادامه گفت: سوختگی‌های بین ۱۵ تا ۳۵ درصد بیشترین فراوانی بین بیماران را دارد البته سوختگی با انواع مختلف میان سنین مختلف تفاوت‌هایی دارد. سوختگی با آب جوش معمولا در کودکان اتفاق می‌افتد، اما سوختگی‌های شغلی با بنزین، نفت، انفجار گاز و... معمولا در بزرگسالان رخ می‌دهد.

وی با ابراز تاسف از آمار بالای قطع عضو ناشی از سوختگی در کشور اظهار کرد: قطع کرد اعضا از یک عضو تا ۴ عضو از عوارض زیانبار سوختگی الکتریکی است. بیشترین عضوی که به دنبال سوختگی الکتریکی قطع می‌شود دست‌ها هستند و در این بین نمی‌توان از آمار سوختگی الکتریکی با برق فشار قوی نیز غافل بود.

عدم پوشش مناسب بیمه سوختگی
دکتر ده‌مرده‌ای با اشاره به اینکه ایران از نظر اعمال جراحی درمان سوختگی با کشور‌های پیشرفته تفاوتی ندارد، اظهارکرد: البته به لحاظ امکانات درمانی پس از تحریم‌ها با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنیم. پانسمان‌های خارجی به شدت گران و کمیاب شده‌اند از سوی دیگر بیمه سوختگی نیز وضعیت مناسبی ندارد چراکه تا زمانی پوشش بیمه‌ای فعال است که مریض در بیمارستان بستری باشد اکنون بلافاصله پس از ترخیص پوشش بیمه‌ای نیز غیر فعال می‌شود و هزینه‌ای برای لباس مخصوص، کاردرمانی پس از سوختگی و... پرداخت نمی‌شود.

وی افزود: هزینه خرید لباس سوختگی از یک میلیون تا ۲۰ میلیون متفاوت است همچنین برای خرید باند پانسمان نیز بیمار باید هر بار بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزارتومان هزینه متحمل شود این در حالیست که هزینه‌هایی مانند رفت وآمد و... نیز می‌تواند به خانواده بیماران سوخته فشار وارد کند.

ده‌مرده‌ای بیشترین عضو در معرض خطر سوختگی را «پوست» معرفی کرد و ادامه داد: به دنبال بروز تغییر شکل ناشی از سوختگی گاهی حتی فرد از جامعه رانده می‌شود که این مورد از هزینه‌های اجتماعی است که سوختگی به بار می‌آورد. دست‌ها و چشم‌ها نیز در رتبه‌های بعدی آسیب دیدن قرار خواهند گرفت.

سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد سوختگی‌ها به دنبال بی‌احتیاطی رخ می‌دهد، گفت: سوختگی در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است که سبب شده در حوزه سوختگی در حد کشور‌های بسیار عقب مانده باشیم چراکه ایمنی به هیچ وجه به‌درستی در ایران رعایت نمی‌شود.

وی در خاتمه سخنان خود تصریح کرد: آرزوی من این است امسال چهارشنبه سوری حتی یک نفر هم به بیمارستان ما مراجعه نکند چرا که در وضعیت کنونی شیوع کرونا ویروس هر اجتماعی ممکن است به شیوع بیماری دامن بزند. سوختگی مردم با وحود بیماری کرونا برایمان یک کابوس بزرگ است. بنده حتی معتقد هستم دولت می‌تواند در این روز اعلام قرنطینه کند تا شاهد سوختگی مردم نباشیم.
این پیشنهاد که برای چهارشنبه سوری قوه قهریه وارد عمل شود و برخورد جدی با کسانی که خارج از منزل هستند، صورت بگیرد را نیز داده‌ایم. اکنون باید با تمام امکانات به فکر مهار کرونا باشیم به همین دلیل از مردم خواهش می‌کنم امسال مراسم چهارشنبه سوری پرخطر برگزار نکنند.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->