حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

حدود ۱۸هزار کودک کمتر از ۵ سال خراسان‌رضوی مشمول سبد حمایت تغذیه‌ای شدند

  • کد خبر: ۲۰۹۹۷۸
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱
حدود ۱۸هزار کودک کمتر از ۵ سال خراسان‌رضوی مشمول سبد حمایت تغذیه‌ای شدند
مسئول قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: ۱۷ هزار و ۸۰۰ کودک از ۲۴ هزار کودک کمتر از پنج سال دچار سوءتغذیه و نیازمند حمایت معیشتی منطقه زیرپوشش این دانشگاه مشمول برنامه مراقبتی و حمایتی دولت قرار گرفتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر محمد احمدیان در نشست خبری تشریح اقدامات قانون جوانی جمعیت در بین خبرنگاران اظهار کرد: تحول در حوزه جمعیت از سال ۱۳۹۳ آغاز و پس از فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر جدیت در طرح مذکور، این قانون در سال ۱۴۰۰ تصویب و از سال ۱۴۰۱ به مرحله اجرا درآمد.

وی ادامه داد: بر این اساس، یکی از تکالیفی که برعهده وزارت بهداشت گذاشته شد، حذف تبلیغات فرزند کمتر و جمع‌آوری اقلام پیشگیری از بارداری بود؛ اقلامی که اینک به عنوان مصارف درمانی در داروخانه‌ها فروخته می‌شوند و پیشتر رایگان در اختیار متقاضیان قرار می‌گرفتند.

احمدیان افزود: کارگاه‌های اقناع‌سازی خانواده برای فرزندآوری، بخش دوم اقدامات ماست که در این طرح، ۱۸۰۰ واحد خدمتی برای جوانی جمعیت فعال شده‌اند و ۱۴۰۰ نفر نیروی مراقبت سلامت هم آموزش‌های ۸ ساعته را پشت سرگذاشته‌اند. همچنین در روستا‌ها نیز ۴۰۰ بهورز این آموزش‌ها را سپری کرده و مشغول ارائه مشاوره و اقدامات بهداشتی و درمانی هستند.

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در فرم‌های پایش سلامت و مراقبت بهداشتی، بخش مربوط به فرزندآوری اضافه شده است که از مخاطب پرسیده‌ایم آیا علاقه‌مند به فرزندآوری هستند یا خیر؟

وی یادآور شد: برای پیشبرد طرح‌های قانون جوانی جمعیت، هر خانواده برای بقای نسل خود به حداقل ۳ فرزند احتیاج دارد؛ بنابراین ما برای خانواده‌های متقاضی فرزند یا دارای فرزند، مراقبت‌های چندسطحی درنظرگرفته‌ایم که عمده آن، ۹ نوبت مراقبت دوره بارداری همراه با ۲ نوبت آزمایشات حین بارداری به‌علاوه درمان و آموزش مادر طی ۴۵ روز نخست تولد نوزاد است.

نرخ پایین باروری در خراسان رضوی

محمدیان در ادامه صحبت‌های خود به شاخص‌های فرزندآوری اشاره کرد و گفت: براساس یک پیمایش ۵ ساله، نرخ باروری استاندارد کشوری ۱.۹ درصد و در استان ما ۲.۵ درصد بوده است.

وی ادامه داد: این آمار با کاهش مواجه شده است؛ به گونه‌ای که اکنون نرخ کشوری ۱.۶ درصد و نرخ استان ما ۱.۸ درصد است.

این پزشک مسئول خاطرنشان کرد: اگر نرخ باروری ۲.۵ درصد باشد بقای نسل، بیش از ۲.۵ درصد افزایش جمعیت و ۱.۸ درصد و کمتر نیز چاله جمعیتی برای ماست.

وی به عدم  آمادگی خانواده‌ها برای فرزندآوری اشاره و تصریح کرد: زوج‌های جوان در ۵ سال نخست زندگی عمدتا تمایلی به فرزندآوری ندارند که ریشه آن الزاما مسائل اقتصادی نیست و بخش بزرگی از آن به تحکیم روابط عاطفی و فهم میان دو طرف باز می‌گردد؛ بنابراین وظیفه ماست تا با مشاوره و آموزش، شرایط را برای افزایش جمعیت فراهم آوریم.

یارانه تغذیه ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و توضیح داد: طبق قانون، خانواده‌های دارای نوزاد و کودک کمتر از ۵ سال می‌توانند یارانه معیشتی بین ۶۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان دریافت کنند که خوشبختانه استان ما در تامین این یارانه پیشتاز بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->