نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است عرضه بنزین سوپر در این جایگاه‌های سوخت تهران و کرج (۴ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو
سرخط خبرها

کاهش سقف کارت به کارت چه تبعاتی دارد؟

  • کد خبر: ۲۱۰۱۷۳
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۶
کاهش سقف کارت به کارت چه تبعاتی دارد؟
طبق اعلام مرکز اطلاعات مالی کشور ارائه خدمات کارت به کارت بیش از یک‌میلیارد تومان و دریافت بیش از ۲۰۰تراکنش در ماه برای اشخاص حقیقی ممنوع شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این در حالی است که سقف مبلغ کارت به کارت پیش از این به‌صورت روزانه تعیین شده بود و در اغلب بانک‌ها این میزان ۵ یا ۱۰ میلیون تومان بود.

سقف کارت به کارت یک‌میلیارد تومانی به معنی کاهش شدید سقف جابه‌جایی پول به‌صورت کارت به کارت مابین اشخاص حقیقی است؛ زیرا پیش از این سقف روزانه مبلغ کارت به کارت ۱۰ یا ۵ میلیون تومان در بانک‌ها دست‌کم امکان جابه‌جایی ۱.۵ میلیارد تومان پول به صورت کارت به کارت در ماه وجود داشت.

گفته می‌شود هدف از این اقدام جلوگیری از فرار مالیاتی بوده است. برخی فروشندگان با استفاده از پول نقد یا استفاده از حساب‌های جایگزین شخصی و فاقد پرونده مالیاتی از پرداخت مالیات فرار می‌کردند. اما با این اقدام امکان کارت به کارت مبلغ بیش از یک‌میلیارد تومان در ماه محدود می‌شود و حساب‌های غیرتجاری که از آن‌ها استفاده تجاری می‌شود، قابل رصد می‌شوند.

کارشناسان می‌گویند اگرچه این اقدامات برای نظارت بر پرداخت صحیح مالیات الزامی است، اما کاهش شدید سقف مبلغ کارت به کارت می‌تواند منجر به کاهش میزان استفاده از ریال شود و خریداران و فروشندگان را به استفاده از روش‌های جایگزین برای پرداخت همچون پرداخت‌های دلاری و رمزارزی شود.

ریال‌زدایی چگونه اتفاق می‌افتد؟

تورم مزمن را می‌توان باثبات‌ترین پدیده اقتصادی در ایران نامید. افت مداوم ارزش ریال و افزایش پی‌درپی سطح قیمت‌ها موجب شده است رفتار اقتصادی ایرانی‌ها نیز با این واقعیت وفق پیدا کند. نتیجه آنکه در حافظه تاریخی افراد، خرید دارایی‌هایی، چون مسکن، زمین، طلا و ارز جزء سرمایه‌گذاری‌هایی محسوب می‌شود که دست‌کم در آن‌ها خبری از ضرر و زیان نیست.

در عوض همه می‌دانند که پول نقد امروز قدرت خرید بیشتری به همان پول در آینده دارد و به همین دلیل تلاش می‌کنند هرچه سریع‌تر از شر آن خلاص شوند؛ این تلاش برای تبدیل ریال به دارایی را به اختصار «داغ‌شدن پول» نیز می‌نامند؛ چراکه افراد سعی می‌کنند پول را به مثابه یک شیء داغ فورا به فرد دیگری منتقل کنند و آن را نگه ندارند. به بیان دیگر، بی‌ثباتی در سطح اقتصاد کلان، رفتار افراد در جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب می‌شود با وجود استفاده از ریال، تمایلی به نگهداری از آن نداشته باشند. تورم پس از سال۹۷ و خروج دولت آمریکا از برجام وارد کانال ۴۰درصدی شد و تا به امروز در این سطح باقی مانده است. این سطح بالای تورم موجب شد بانک مرکزی تلاش کند تورم را از کانال کنترل رشد نقدینگی کنترل کند. به عبارت دیگر سیاستگذار پولی در تلاش است کارکرد ذخیره ارزش بودن را تا حدودی به ریال بازگرداند و از حرارت این پول داغ بکاهد.

جایگزین‌های ریال

به نظر می‌رسد کاهش سقف کارت به کارت و محدود کردن تعداد تراکنش‌های ماهانه نیز فشار مضاعفی در جهت کاهش استفاده از ریال وارد می‌کند. این اقدامات گرایش فعالان اقتصادی را به استفاده از رقبای ریال همچون رمزارزها، ارز‌های خارجی و سایر دارایی‌هایی که قابلیت استفاده به‌عنوان ابزار پرداخت را دارند، افزایش می‌دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد هم‌اکنون در برخی شرکت‌های داخلی حقوق کارکنان به‌صورت دلاری پرداخت می‌شود. همچنین از گوشه و کنار خبر‌هایی در رابطه با دریافت بیت‌کوین در فروشگاه‌ها شنیده می‌شود. سیاستگذار اقتصادی به‌عنوان تنظیم‌گر بازار‌های پولی در شرایطی که تورم بیش از ۳۰ درصد همچنان بر فضای اقتصادی کشور حکمرانی می‌کند، با تحت فشار قرار دادن فعالان اقتصادی و کنترل حجم تراکنش‌های ماهانه زمینه را برای مهاجرت از ریال و استفاده از ابزار‌های جایگزین پرداخت بیش از پیش مهیا کرده است.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->