آیت الله اعرافی: حمایت ایران از غزه و فلسطین بر اساس تأکیدات قرآن کریم است کاهش مصرف برق حرم امام‌رضا(ع) برای کمک به پایداری شبکه برق  «حماسه اکبر» در عرصه میدان شهدای مشهد + فیلم انتظار بدون معرفت راه به کوفه می‌برد واکنش وزیر فرهنگ به بسته شدن مرکز اسلامی هامبورگ + عکس آغازبه‌کار پویش بزرگ مردمی «حرکت» با هدف ترویج سیره اهل‌بیت(ع) در جامعه (۴ مرداد ۱۴۰۳) آغاز مسابقات بین‌المللی «جایزه بریکس قرآن کریم» در کازان + فیلم و تصاویر یک صلوات، کرایه راننده تاکسی بود ز دریای کراماتت شده دامانِ صحرا‌ تر درباره محمدعلی الهامی نیا، قدیمی‌ترین استاد کاشی کاری حرم مطهر رضوی مبارک سفری از بخارا تا مشهدالرضا(ع) بررسی فلسفه و آثار زیارت در متون دینی جزئیاتی از ثبت‌نام زائران اربعین در خراسان‌رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | اعزام کاروان‌های عتبات پیش از اربعین متوقف می‌شود افتتاح دومین دوره مدرسه دارالعلم در دانشگاه علوم اسلامی رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۳) ۱۴۰۰ مشهدی برای شرکت اردوی راهیان نور مناطق غرب ثبت نام کردند رونمایی از سه نسخه خطی نفیس «اللُهوف سید بن طاووس» در حرم رضوی ساختار‌های اجتماعی باید با فرهنگ رضوی همسو شوند تقدیر از برگزیدگان دومین دوره جایزه بین‌المللی خوش‌نویسی «یاس یاسین» احداث سایه‌بان‌های جدید در مسیر‌های پرتردد حرم‌ امام‌رضا(ع)
سرخط خبرها

سینما در مقام رساترین رسانه، می‌تواند در نشر فرهنگ رضوی، پویاتر عمل کند 

  • کد خبر: ۲۱۰۳۶۸
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۴
سینما در مقام رساترین رسانه، می‌تواند در نشر فرهنگ رضوی، پویاتر عمل کند 
مدیزکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سینما جامع‌ترین و رساترین رسانه است و بر این مبنا می‌تواند به نشر و ترویج فرهنگ رضوی و جامعه کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد حسین زاده در حاشیه اکران فیلم «آبی روشن» در سینما هویزه از سری فیلم‌های شرکت کننده در جشنواره فیلم فجر امسال که با تأثیر پذیری از فرهنگ رضوی با حمایت بنیاد فرهنگی امام رضا (ع) ساخته شده است گفت: سینما جامع‌ترین و رساترین رسانه است و بر این مبنا می‌تواند به نشر و ترویج فرهنگ جامعه کمک کند.

سینما در مقام رساترین رسانه، می‌تواند در نشر فرهنگ رضوی، پویاتر عمل کند 

پس از انقلاب اسلامی، باوجود میزان بالای دغدغه مندی علاقه‌مندان به فرهنگ دینی و مذهبی، سینما آنچنان که شایسته بود؛ نتوانست آثار تصویری و سینمایی ارزشمند و جان دار مرتبط با فرهنگ غنی رضوی را تهیه کند. اما مسلما وجود پربرکت حرم مطهر رضوی در کشور ایران و مشهد، توانسته است موجبات انتقال آداب و سنن زیارت و اخلاص وجودی به حضرت رضا (ع) را میان نسل‌ها فراهم آورد و البته که نشر و گسترش این آداب و سنن می‌تواند یکی از اساسی‌ترین کار‌های سینما باشد.

وی با بیان این که فرهنگ رضوی را می‌توان شاکله‌ای مدون و مرسوم از آداب، عادات، نگرش، نیاز، باور، شیوه‌های رفتاری فردی و اجتماعی، میراث علمی و فرهنگی امام رضا (ع) تعریف کرد؛ گفت: فرهنگ رضوی، فرهنگی است که ریشه در تاریخ و بنیان اندیشه اسلامی دارد و در مسیر تاریخ از نسل‌ها گذر کرده تا به ما رسیده است و آنچه که ما بر ضمه داریم؛ حفظ و انتقال این فرهنگ به نسل بعدی است.

حسین زاده افزود: بر این باور، سینما می‌توانست و می‌تواند به نشر فرهنگ رضوی کمک شایانی کند. چرا که امروزه فن در کنار هنر به کمک سینما آمده و رساترین رسانه می‌تواند در نشر و بلوغ اندیشه رضوی، وظیفه خویش را به انجام رساند. آداب و سگال نیاکان ما در ارتباط با امام رضا (ع) میراث معنوی این سرزمین است و ثبت این ذخایر معنوی باید در سینمای فرهنگ دینی در اولویت قرار گیرد.

وی در خصوص نقش سینما در حفظ و نشر فرهنگ و سنن رضوی گفت: بی‌شک رسانه سینما، نقش بسزایی در حفظ این سنت‌ها دارد. سیاست مدون و مشخص و مطالعات اساسی در حوزه فرهنگ رضوی و وجود پشتوانه علمی و فرهنگی می‌تواند به تولید فیلم‌های با مضمون فرهنگ رضوی و زیستن و دیدگاه‌های امام هشتم شیعیان (ع) منجر شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح شرایط فیلمنامه خوب و فیلم ارزشمند در این حوزه اظهار داشت: بی‌شک کسی که می‌خواهد در این وادی فیلم بسازد، باید از پشتوانه مطالعاتی عمیقی برخوردار باشد؛ مطالعه‌ای که به مدد محققان و کارشناسان خبره این حوزه می‌تواند راهگشای نگارش فیلم‌نامه و ساخت فیلم باشد.

وی اظهار امیدواری کرد تا با فراهم نمودن زمینه تحقیقی و کار کارشناسی، تولید محتوای رضوی برای ساخت فیلم با این مضمون محقق شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->