ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس صوت | دانلود آهنگ جدید بهرام پاییز با نام مادر + متن صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر چه گذشت؟

  • کد خبر: ۲۱۰۵۴۳
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۹
در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر چه گذشت؟
نشست رسانه‌ای دست اندرکاران سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در تالار رودکی تهران برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دست اندرکاران سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ظهر امروز(سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲) با برگزاری یک نشست خبری که در تالار رودکی تهران پیش روی اصحاب رسانه قرار گرفت، به تشریح برنامه‌های این رویداد ملی و بین المللی پرداختند.

امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در ابتدای این نشست رسانه‌ای ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری این رویداد موسیقایی بیان کرد: لازم است خسته نباشید ویژه‌ای به محمد الهیاری مدیرکل سابق دفتر موسیقی وزارت ارشاد بگویم که قبل از من پایه گذاری و مدیریت این دوره را به عهده گرفت و اکنون این سکان به عهده من سپرده شده است.

وی افزود: مهم‌ترین نکته‌ای که در حوزه تلاش دوستان بزرگوارم در دبیرخانه جشنواره مورد توجه قرار گرفته مساله عدالت فرهنگی در این دوره از جشنواره است. ما تلاش کردیم به این کلید واژه برسیم. اینکه عدالت فرهنگی با چه معیاری مقدور شده؟ ریشه در تعادل چینشی است که برای بخش‌های مختلف به نسبت وسعت جغرافیایی کشورمان در نظر گرفته شده است. شرایطی که در همه بخش‌ها و سالن‌های میزبان جشنواره مورد توجه بوده و می‌تواند معیاری برای تحقق عدالت فرهنگی باشد. نکته دیگری که مورد توجه بوده حضور بخش موسیقی کودک و نوجوان است که در این چارچوب علاوه بر چند اجرای ویژه این گروه سنی هنرستان‌های موسیقی نیز به ماجرا ورود پیدا کرده‌اند. این در حالی است که حضور موثر گروه‌های موسیقایی بانوان و ارکستر‌های مختلف نشان دهنده فضای پویایی است که ما در این دوره پیش بینی کردیم.

رضا مهدوی دبیر سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر هم در این نشست گفت: من به جشنواره موسیقی فجر یک نگاه کلان دارم و معتقدم این رویداد آینه تمام نمای فلات ایران است. این جشنواره می‌تواند دربرگیرنده همه انواع موسیقی سرزمین ما باشد. شرایطی که می‌تواند به جهات معنوی و مادی موجب توسعه اقتصادی و فرهنگی جامعه ایرانی شود. ما در این رویداد تلاش می‌کنیم تا فن موسیقی را به انواع مختلف به جامعه ارایه دهیم شرایطی که بی تردید حساسیت‌های موضوعی روی موسیقی را کم می‌کند.

وی افزود: تلاش برای مردمی کردن جشنواره یکی از نکات مهمی بود که ما در این دوره به شدت روی آن متمرکز بودیم. موضوعی که می‌بایست هم در این دوره و هم در دوره‌های بعد مورد توجه قرار گیرد. این جشنواره ریسمانی است که بستر آن می‌تواند ما را بالا بکشد و نهاد‌های آموزشی را بیشتر متوجه این موضوع کنیم که چه نقش مهمی را در این حوزه فرهنگی عهده دار هستند. این رویداد می‌تواند دربرگیرنده خروجی موثری برای تحقق اهداف فرهنگی موسیقی در عرصه بین المللی باشد. ما استادان برجسته‌ای در تمامی کشور داریم که می‌توانند به لحاظ سواد و دانش شرایط بسیار موثری را برای مرکزیت دادن جشنواره ایجاد کنند. پس اگر ما بتوانیم بستر‌های لازم را برای رقابتی شدن جشنواره در سطوح بین المللی فراهم کنیم شرایط بهتری را برای معرفی هنرمندان ایجاد خواهیم کرد.

وی ادامه داد: به اعتقاد من موسیقی فجر به دلیل مدیریت های درست بسیار سرحال است. فقط ما باید بتوانیم شان موسیقی ایران و موسیقی انقلاب را حفظ کنیم و با استفاده از بستر موسیقی فجر فضای مناسبی را ایجاد کنیم. من ایمان راسخ دارم این دوره از جشنواره باید تعداد روزهای بیشتری داشته باشد چون بضاعت موسیقی ما بیش از این است. البته که باید امکانات و مقدورات را هم در نظر بگیریم ولی تلاشمان این است که طی سال های آینده تعداد روزهای جشنواره از این پنج روز مانند جشنواره های فیلم و تئاتر به عدد ۱۰ برسد. من امیدوارم به واسطه حمایت های معاونت هنری، دفتر موسیقی و همه مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد برگزاری جشنواره خوبی در سال های بعد باشیم.

مهدوی در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: اگر ما به بخش موسیقی پاپ در این دوره جشنواره توجه بیشتری کردیم به واسطه همراهی همیشگی هنرمندان این عرصه است که واقعا کنار ما بودند. به هر حال این نوع موسیقی گونه مهمی از موسیقی است که باید به آن توجه بیشتری کرد. کما اینکه در این دوره از جشنواره شاهد اختصاص ۲ سالن به این بخش هستیم. البته اضافه کردن بخش پاپ برای فربه کردن جشنواره به لحاظ بودجه نیست چون بودجه جشنواره از محل دیگری تامین می شود و قطعا در این زمینه دنبال منافع اقتصادی نبودیم. کما اینکه من پیشنهاداتی را برای برگزاری یک جشنواره مستقل در حوزه موسیقی پاپ ارایه دادم و قول هایی هم را دریافت کردم و امیدوارم شرایط به گونه ای پیش بینی شود که شاهد اتفاقات خوبی باشیم. پاپ ایرانی یک واقعیت است که شکل درست آن می تواند بیشتری و موثرترین فرآورده های فرهنگی را به شرط سلامت همراه داشته باشد.

برگزاری جشنواره در تهران و ۱۵ استان کشور

امیرعباس ستایشگر مدیرعامل انجمن موسیقی ایران هم در بخش بعدی این برنامه ضمن ارایه گزارشی آماری از روند فعالیت های ستاد برگزاری جشنواره و جایزه باربد که پیش تر در اخبار قبلی مربوط به این دوره از جشنواره ارایه شده بود، گفت: جشنواره موسیقی با اجرای گروه بانوان نهال و ارکستر موسیقی ملی ایران کار خود را آغاز می کند. این در حالی است که ۱۵ استان در کنار تهران برگزارکننده جشنواره موسیقی فجر هستند. ضمن اینکه ماننده دوره های گذشته ما بخش بزرگداشت ها را هم داریم که طی روزهای آینده درباره آنها اطلاع رسانی می شود. ما در حوزه پژوهش هم فعالیت هایی را برنامه ریزی کردیم که در بستر رسانه رادیوگفت‌وگو پیش روی مخاطبان قرار می گیرد. شرایطی که امید می رود به واسطه حمایت های امیرحسین سمیعی و رضا مهدوی بتوانیم جشنواره خوبی را پیش روی مخاطبان قرار دهیم.

دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر درباره بخش بین الملل این دوره از جشنواره هم توضیح داد: جشنواره دارای هیات انتخاب آثار است که تمامی انتخاب ها از این مجرا به جشنواره معرفی می شوند و در روز اختتامیه اسامی آنها اعلام می شود. ما برای بخش بین المللی هم رایزنی های داشتیم که دربرگیرنده انتخاب از رویدادها و جشنواره های موسیقایی است که معیارهای آن با سیاست های جشنواره منطبق باشد.

راه اندازی کمیته مخاطبان

ستایشگر درباره تبلیغات شهری جشنواره موسیقی فجر گفت: شاید اگر جشنواره موسیقی فجر در روزهای اول بهمن برگزار می شد شاهد فعالیت پررنگ تری در حوزه تبایغات شهری بودیم. ما امسال کمیته ای را در ستاد جشنواره راه اندازی کردیم که کمیته مخاطبان نام دارد. بخشی از این موضوع به فعالیت ما و بخشی هم به خود مخاطبان باز می گردد. در این راستا برنامه‌هایی را تدارک دیدیم که امیدوارم بتوانیم به نتیجه درستی برسیم.

سمیعی درباره نحوه همکاری شهرداری تهران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تبلیغات شهری گفت: ما امسال به شهرداری زحمت زیادی دادیم و آنها در حوزه اختصاص سالن نهایت همکاری را با ما انجام دادند. اما در حوزه تبلیغات شهری باید بگویم در این زمینه رایزنی هایی با سازمان زیباسازی شهرداری تهران داشتیم و آنها قول هایی به ما دادند که امیدوارم شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه باشیم.

سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن امسال در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و استان‌های دیگر برگزار و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

تالار وحدت، تالار رودکی، فرهنگسرای ارسباران، فرهنگسرای بهمن، سالن سوره حوزه هنری، سالن کوشک باغ هنر و سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی میزبان اجرا‌های این دوره از جشنواره هستند.

همچنین فروش بلیت اجرا‌های سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از ساعت ۱۹ عصر دوشنبه، ۱۶ بهمن ماه در سامانه fajr ۳۹.com آغاز شده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->