رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

ظریف: هیچ کشوری به اندازه ایران سرمایه انسانی ندارد | کسانی که امیدوارند آمریکا، ایران را نجات‌ بدهد، یادشان نرود کجا بودند

  • کد خبر: ۲۱۲۰۲۲
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۵
  • ۱
ظریف: هیچ کشوری به اندازه ایران سرمایه انسانی ندارد | کسانی که امیدوارند آمریکا، ایران را نجات‌ بدهد، یادشان نرود کجا بودند
وزیر امور خارجه سابق کشورمان با اشاره به تحولات منطقه خاطرنشان کرد: دوستانی که امیدوارند آمریکا ایران را نجات‌ بدهد، یادشان نرود کجا بودند و کجا هستند. واقعیت امروز جهان این است که آمریکا از پس یمنی‌ها هم بر نمی‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز محمدجواد ظریف در بیست و دومین کنگره حزب مردم سالاری طی سخنانی اظهار داشت: مشکل اساسی این روز‌های زمامداران جهان این است که دچار اشتباهات ادراکی هستند در حالی که تصمیم گیری بر اساس فهم اشتباه به بحران‌های جبران ناپذیری منجر شده است.

ظریف گفت: ما هنوز توقع رابطه قطبی از جهان داریم و تصور می‌کنیم با چسبیدن به یک قطب می‌توانیم از حمایت آن برخوردار شویم. در حالی که دنیا دیگر این نیست؛ دنیا یک شبکه شده است.

وی ادامه داد: حتی در جنبش عدم تعهد که بر مبنای عدم تعهد بر دو قطبی بود بازهم شما در جنبش جناح شرقی داشتید و از آن طرف گروه غربی داشتید و تکلیف معلوم بود، اما یک جریانی اتفاق افتاد که اگر نخواهیم خیلی هم به خودمان تبریک بگوییم در آن جریان ایران پیشگام بود، من نمی‌گویم ایجاد آن جریان به خاطر ایران و آن برهم زدن نظام دو قطبی بود، یعنی اتفاقی که انقلاب اسلامی را برجسته می‌کند اتفاقی بود که خارج از عتاب اصلی قدرت شکل گرفت، هیچ حزب پیشگویی نداشت که وابسته به جناح غرب باشد یا شرق؛ مردم با رهبری فردی که معتقد بود به سیاست جدای از شرق و غرب انقلاب کردند به همان دلیل هم شرق و غرب در برابر انقلاب ایستادند.

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای در دولت گذشته خاطرنشان کرد: در مذاکرات روز اول با وزرا در پشت سالن شورای امنیت ملل متحد گفتم ما قطعنامه شما را قبول نداریم. به وزیر خارجه فرانسه بر خورد. گفت تو آمدی پشت اتاق شورای امنیت می‌گویی شورای امنیت را قبول نداری؟ گفتم شما روی‌تان را زیاد کنید باید به ما خسارت دهید، چرا؟ به خاطر این‌که ۸ سال می‌دیدیم هواپیمای "میگ" شما، با موشک سوپر استاندارد شما، با تانک چیفتن شما، با هواپیمای آواکس شما و با سلاح شیمیایی آلمانی شما به ما حمله می‌کرد. شما یک خاطره از جامعه بین المللی بگوید همچین وضعیتی داشت. چرا، چون ما علیه نظام مسلط بین المللی وارد شدیم و آن شروع فروپاشی نظام دو قطبی بود، وقتی امام نامه نوشت به گورباچف یک نگرش را نشان داد، در حالیکه هیچ کشوری به اندازه روسیه سلاح نداشت، هیچ کشوری به اندازه روسیه توان تخریب جهانی نداشت، اما منطق جهان در حال تغییر بود.

ظریف عنوان کرد: برای پایان جنگ هم همین بود؛ در اوج جنگ سرد ۵ عضو دائم شورای امنیت ملل متحد توافق کردند این جنگ به نفع ایران تمام نشود. می‌دانید اولین قطعنامه فصل هفتمی جنگ ایران و عراق قطعنامه ۵۹۸ بود، قطعنامه ۴۷۹ که اولین قطعنامه جنگ ایران و عراق بود و ۷ روز بعداز شروع جنگ صادر شد، چرا ۷ روز، چون معتقد بودند بعداز ۷ روز ما رفتنی هستیم و همه هم به آن رضایت داشتند.

وی افزود: شما صحبت‌های برژینسکی را نگاه کنید، می‌گوید این حکومت ظرف ۲ هفته رفتنی است. در قطعنامه اولی هم که تصویب کردند حتی نخواستند عراق از خاک ایران خارج شود در صورتی که این یک کلیشه است در ملل متحد، نماینده وقت آمریکا در شورای امنیت در جلسه خصوصی در پاسخ به یک عضو غیر دائم که می‌گوید چرا عقب نشینی را نمی‌آورید گفت منطقه اشغالی منطقه مورد اختلاف است، دوستانی که امیدوارند آمریکا ایران را نجات دهد یادشان باشد که کجا بودند و کجا هستند. همین کشور وقتی که علیه ایران سلاح شیمیایی استفاده شد گفت سلاح شیمیایی یک روش کشتن آدم‌هاست.

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به این‌که دنیا عوض شده است، ادامه داد: امروز آمریکا از پس یمنی‌ها بر نمی‌آید، بزرگترین کشور دنیا است، امسال آمریکا ۷۸۰ میلیارد دلار هزینه نظامی کرده قدرت بعدی که چین باشد ۳۰۰ میلیارد هزینه کرده است، عربستان سعودی ۶۰ الی ۷۰ میلیارد کرده است، اما از پس یمنی‌ها بر نمی‌آید. اسرائیل حداقل ۲۰۰ بمب هسته‌ای دارد، اما امروز علی رغم این همه خسارت که به مردم وارد کرده نتوانسته است افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را محقق کند.

ظریف گفت: امروز نتواستند افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی را در برابر یک گروه محقق کنند، این گروه چیست؟ می‌خواهم قدرت جمهوری اسلامی را بیان کنم، در سال ۱۹۷۸ شارون آمد تا رودخانه لیتانی را گرفت و دید کافی نیست و سال ۱۹۸۲ آمد تا بیروت را گرفت. فاجعه صبرا و شتیلا و اخراج یاسر عرفات به تونس یادتان هست؟ اما با پیام انقلاب اسلامی حزب‌الله و حماس تشکیل شد.

وی یادآور شد: ببینید هر زمان اسراییل با اعراب جنگید پیروز شد، البته با کمک‌های آمریکا. کمک آمریکا از ۱۹۶۷ صورت گرفت و تا قبل از آن با کمک اروپایی‌ها بود. از ۱۹۶۸ کمک آمریکای‌ها قطع نشد. اما همان آمریکایی که به اسرائیل در ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ کمک کرد در برابر دولت‌های عربی پیروز شود در سال ۲۰۰۰ در برابر مقاومت مردمی که در اثر پیام انقلاب اسلامی شکل گرفته بود از لبنان مجبور شد خارج شود بدون این‌که امتیازی بگیرد.

وزیر سابق امور خارجه ادامه داد: سال ۲۰۰۵ مجبور شد از غزه خارج شود. می‌گفتند امید حاکمان اسرائیل این است که آب بیاید فلسطین را ببرد، در برابر چی؟ در برابر مقاومت مردم در برابر پیام مقاومت. آن وقت در نتیجه‌اش این همه کشتار می‌کند، امروز اگر نگاه کنید که دل ما آتش می‌گیرد از این همه زن و کودک فلسطینی که شهید می‌شوند، اما می‌بینید محبوبیت حماس در بین مردم فلسطین از قبل از هفتم اکتبر بیشتر شده است و نتیجه و تصمیم نهایی را مردم فلسطین باید بگیرد.

ظریف گفت: این که کدام کار غلط است و درست به من ربطی ندارد، من می‌توانم تحلیل کنم افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی تمام شد، می‌توانم تحلیل کنم افسانه مظلومیت اسرائیل تمام شد، اما آیا من حق دارم بگویم هزینه‌اش کافی بود یا نبود؟ خیر. این حق من نیست حق مردم فلسطین است. مردم با نظر سنجی‌های خودشان گفتند که این هزینه را قبول دارند، چرا؟ برای این‌که شما در سلسله‌بندی الویت امنیت ملی‌تان حیات و بقا الویت دارد و فلسطین داشت نابود می‌شد.

وی ادامه داد: شما نقشه‌ای که نتانیاهو در شورای ملل متحد نشان داد ببینید فلسطینی در نقشه وجود ندارد، با روند عادی که داشت پیدا می‌شد، گفت ما با ۹۸ درصد جهان عرب مشکلی نداریم با ۲ درصد مشکل داریم که بروند مشکل خودشان حل کنید؛ لذا مبنای قدرت تغییر کرد.

وزیر سابق امور خارجه خاطرنشان کرد: آن زمان یک نظام دوقطبی داشتیم همه چیز مشخص بود حالا کمتر اشتباه می‌توانست اتفاق بیافتد؛ گرچه صدام هم بر اساس این‌که من نیرو و قدرت دارم، ولی ایران بهم ریخته و انقلابی است و ارتشش نابود است، اشتباه کرد، چه چیز را به حساب نیاورد؟ مردم را به حساب نیاورد و خودمان یادمان نرود با چه چیزی در جنگ جلوی این‌ها ایستادیم. یادمان نرود با چه چیزی در جنگ جلوی شکست را گرفتیم. با چه چیزی مانع شدیم تحریم‌ها کشور را از پا نیاندازد. دولت این کار‌ها را نکرد، مردم این‌کار‌ها را کردند. صدام این عامل را ندید که ما یک نظامی برخواسته از خواست مردم بوده‌ایم.

وی یادآور شد: در سال ۲۰۰۲ وقتی که آمریکا ایران را محور شرارت اعلام کرد، ۷ فوریه شارون به آمریکا رفت گفت بیخود به عراق حمله نکنید به کشور دیگر حمله کنید. بغداد آدرس غلط است و آدرس درست تهران است، آمریکا چرا به بغداد حمله کرد؟ دو دلیل دارد؛ نخست اینکه بغداد ۱۲ سال تحت تحریم‌های ملل متحد است و اجماع امنیتی علیه عراق است و دلیل دیگر این‌که ایران سرزمین وسیعی دارد و مردمی که حامی حاکمیت هستند و نمی‌توانیم بر مردم نفوذ کنیم.

ظریف گفت: این سلاح نبود که مردم را حفظ کرد، این مردم بودند که سلاح را حفط کردند. سال ۲۰۰۸ بروید بولتن دانشمندان هسته‌ای امریکا را نگاه کنید فردو تازه لو رفته است. می‌گویند فردو خطرناک است، چون داخل کوه است و نمی‌توانیم بزنیم، تحلیل می‌دهند این فردو را می‌توانیم بزنیم دو روش علمی هم ارائه می‌دهند، اما آخرش می‌گویند نزنیم؛ چرا که اگر بزنیم مردم ایران مصمم‌تر می‌کنیم در پیگیری سلاح، لذا این اتم نبود که ما را نجات داد، مردم بودند که اتم ما را نجات دادند. این واقعیت بعداز جنگ سرد بود. تئوری‌های جنگ سرد می‌گوید قدرت دو پایه دارد انگیزشی و مادی. قدرت با اجازه همه دوستان نه فقط موشک است نه GDP، پیام و انگیزش هم هست. همانی که در برنامه ۱۴۰۴ الهام بخشی می‌گویم.

ظریف ادامه داد: هزینه آمریکا برای تسخیر ذهن‌ها در بین نیرو‌های نظامی خود هزینه زیادی است تا سرباز او در کشوری که می‌رود بتواند با آن کشور سازگاری داشته باشد. از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ آمریکا یک عملیات بزرگ نظامی انجام داده است. آمریکا همیشه یا در جنگ بود یا در کودتا، چون فکر می‌کردند قدرتشان در همین مسائل است. در سال ۲۰۰۴ کنگره آمریکا به یک گروه مسئولیت می‌دهد که بررسی کند چرا آمریکا با لشکرکشی به اهدافش نرسیده است؟ این گزارش می‌گوید سیاست استفاده از نیروی نظامی برای پیشبرد اهداف آمریکا ناموفق بوده است و بنابراین آمریکا از سال ۲۰۰۴ آمریکا از کنش ذهنی استفاده می‌کند نه با کنش حضور حتی با روسیه و پوتین در دام امنیتی‌سازی آمریکا گرفتار شد. کنش آمریکا عوض شده و ما در جهان قطبی حضور نداریم. الان دنیا یک شبکه است و برخی کنشگران اصلا کشور نیستند. ایلان ماسک تصمیم می‌گیرد غزه یا اوکراین اینترنت داشته باشد یا نه. الان لایه‌های مختلف از قدرت شکل گرفته است از جمله لایه شبکه‌ای و مردم با مویابل خود دیگر مجبور نیستند فقط به گوگل متصل شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که نگویید ظریف مخالف توان موشکی است، گفت: من به دلیل حمایت از توان موشکی ایران سه بار تحریم شده‌ام. مزیت نسبی ما پیام انقلاب و قدرت مردم بوده است و این بوده که حرفی برای زدن داشتیم.

وی هم‌چنین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: نباید بگوییم روسیه آمادگی جان فشانی برای ایران را دارد اصلا نباید چنین انتظاری داشته باشیم. من معتقد به ارتباط با روسیه هستم، ولی با چشم باز. قرارداد ۲۵ ساله با چین را من امضا کردم، ولی باید با چشم باز این ارتباط را داشته باشیم.

وزیر خارجه خارجه سابق کشورمان با بیان این‌که ایرانیان خارج کشور هر کدام می‌توانند سفیر برای انقلاب، فرهنگ و خلیج فارس باشند، درباره کسانی که آرزوی مهاجرت برای حل مشکلات‌شان را دارند، گفت: دنیا براساس آرزو‌ها نمی‌چرخد بلکه براساس واقعیت می‌چرخد. چرا مردم ما مهاجرت می‌کنند؟ درست است مشکل زیاد داریم، ولی چون آرزو این است که با یک مهاجرت همه چیز درست شود، در حالیکه یک مرد و همسرش در خارج کشور برای زندگی در آپارتمان ۶۰ متری با قرض باید شب و روز کار کنند، اما خیال می‌کنند اگر مهاجرت کنند به آن‌ها کاخ بیل گیتس می‌دهند. این آرزو‌ها را باید پایان بدهیم. آرزو داریم یک شبه پولدار شویم. آرزو به شما برنامه نمی‌دهد. آلمان دو جنگ جهانی را تحمیل کرد بخاطر آرزوی خودبزرگ‌بینی، اما بعد به جای آلمان قوی، اروپای قوی را مطرح کرد.

وی افزود: وقتی می‌گفتیم منطقه قوی، آقای شریعتمداری میگفت این حواسش نیست ما می‌خواهیم ایران قوی باشد در حالی‌که منطقه قوی با ایران قوی فرق نمی‌کند. ایران قوی است و هیچ کشوری در این منطقه به اندازه ایران سرمایه سیاسی و انسانی ندارد و همه به ما رشک می‌برند. ما این همه امکانات و سرمایه انسانی داریم. واقعیات را مبنا قرار دهیم. سال گذشته یک گروه فکر می‌کرد با پافشاری حجاب درست می‌شود یک گروه فکر می‌کرد با این بازی‌ها حکومت سرنگون می‌شود. هر دو گروه آرزو داشتند و به کسانی که می‌گفتند واقعیات را ببینید، می‌گفتند وسط‌باز و ماله کش.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
تف به کمونیست
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
0
0
جواد
امثال تو که با پول مردم ایران در زمان شاه تحصیل در آمریکا کردی باید یادت نره قبل از بهمن 57 کی بودید ؟
همتون خائن هستید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->