آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاهش ۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به علت خشکسالی آغاز فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا + جدول (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) دامنه نوسان بورس تغییر می‌کند؟ (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو‌های وارداتی از هفته آینده در سامانه یکپارچه عرضه می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۲ آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد (١١ اردیبهشت ١۴٠٣) شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث حذف شد تک جمله‌هایی برای کسانی که همیشه پای کارند و دیده نمی‌شوند ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد | نیاز کشور به ۵۵۰ فروند هواپیما قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایان بورس امروز (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) با افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل + نمای پایانی بازار دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی: قوانین کارگری به درستی اجرا نمی‌شود پیاز ارزان می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار به مستاجران: مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند دفاع تمام‌قد مقام معظم رهبری از کارگران | حال جامعه کارگری خوب شود حداقل نیمی از مردم کشور حالشان خوب می‌شود ویدئو | دستمزد کارگران تاثیری بر تورم ندارد رهن و اجاره ملک در منطقه شهدای مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | کمبود فایل‌های اجاره (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) کدام بانک‌ها در ارائه تسهیلات نهضت ملی مسکن عملکردشان منفی بوده است؟ شرایط دریافت لاستیک دولتی رایگان خودرو چیست؟ + مدارک و لینک ثبت‌نام ورود دیوان عدالت اداری به ۳ پرونده شکایت برای ابطال مصوبه دستمزد ۱۴۰۳ حال خوش کارگر، برنامه خوب دولت را‌  می‌طلبد حباب و قیمت سکه بیشتر شد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پس‌لرزه‌های مصوبه جدید سازمان بورس| آیا بازارگردانان همچنان به رسمیت شناخته می‌شوند؟ تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها مالیات عجیب طلافروشان خبرساز شد | طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند
سرخط خبرها

آیا همه مردم باید مالیات بدهند؟

  • کد خبر: ۲۱۲۲۱۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۲
آیا همه مردم باید مالیات بدهند؟
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه باید فعالیت‌های مولد و دارای ارزش افزوده را با مکانیسم مالیاتی ترغیب کنیم، گفت: باید در مقابل، جلوی فعالیت‌های غیر مولد و دارای جنبه سفته بازی را بگیریم.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدهادی سبحانیان با بیان اینکه نباید هزینه‌های پایدار برای دولت ایجاد کنیم و آن را به درآمد‌های ناپایدار نفت متصل کنیم، گفت: به دلیل تحریم‌های بین المللی و چالش‌های فروش نفت، با جریان درآمدی ناپایدار مواجه هستیم. از منظر مبانی نظری نباید منابع بودجه دولت را به یک جریان درآمدی ناپایدار مثل نفت گره بزنیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: نفت دارایی و سرمایه این کشور است. صرفا برای ما نیست، سهم نسل‌های آینده هم هست و نباید صرف امور جاری شود بلکه باید صرف سرمایه گذاری و جریان درآمدی کشور شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: همکاران سازمان امور مالیاتی در سنگر اول تامین منابع مالی دولت و کشور قرار دارند. امروز زحمات این عزیزان به مراتب بیشتر از گذشته است.

وی با بیان اینکه مردم هم امروز بیش از آنکه از پرداخت مالیات گله داشته باشند، از بی عدالتی در پرداخت مالیات گلایه دارند، بیان داشت: رفع معضل بی عدالتی، سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی است.

سبحانیان گفت: اینکه آیا امروز سازوکار مالیات ستانی درست است؟ عادلانه است؟ متاسفانه پاسخش خیلی مثبت نیست. چون برخی از عوامل منجر به بی عدالتی می‌شوند. یکی از مظاهر بی عدالتی این است که برخورد یکسان با مودیان و فعالان اقتصادی صورت نمی‌گیرد، مردم در پاسخ به یک مساله مالیاتی با جواب‌های متفاوت روبرو می‌شوند؛ که با هوشمند شدن نظام مالیاتی از برخورد‌های سلیقه‌ای دور خواهیم شد.

سبحانیان افزود: نظام مالیاتی کشور از دهه‌های گذشته سنتی بوده و مشکلات زیادی داشته است. باید به سمت نظام مالیات ستانی مبتنی بر داده حرکت کنیم. وقتی همه چیز در فرایند سیستمی قرار گرفت آن وقت از نظام سنتی فاصله خواهیم گرفت و در یک نظام هوشمند و مدرن، مالیات عادلانه رسیدگی و اخذ خواهد شد.

رئیس کل سازمان امور مالیات کشور خطاب به دانشجویان بیان داشت: هر آنچه قانونگذار مصوب کرده سازمان امور مالیاتی مکلف به اجرای آن است از جمله مالیات بر خانه‌ای لوکس که در سنوات گذشته بر اساس قانون بودجه اجرا شده است.

وی ادامه داد: انتظار داریم در تبیین این موضوع به ما کمک کنید؛ اینکه سازمان مالیاتی مجری قانون است و نه می‌تواند یک ریال از چیزی که معاف هست مالیات بگیرد و بالعکس نه از چیزی که مشمول مالیات هست، می‌تواند مالیات نگیرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: مطالبه گری اجتماعی بویژه از سوی نخبگان و جامعه دانشگاهی در سرعت بخشیدن حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند نقش بسزایی دارد. هم اکنون بسیاری از فرایند‌های مالیاتی سیستمی و سامانه‌ای شده، تا مودیان اصلا نیازی به حضور در ادارات مالیاتی پیدا نکنند. ما معتقدیم مودیان حتی المقدور به ادارات مالیاتی مراجعه نکنند. تا نه زمانش هدر برود و نه خدای نکرده مفسده‌ای اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که برای ما بسیار حائز اهمیت هست این است که فشار مالیاتی بر تولید را کم کنیم. در بسیاری از نقاط دنیا بار اصلی پرداخت مالیات بر ثروتمندان، پردرآمد‌ها و کسانی است که مصرف بیشتری دارند.

سبحانیان بیان داشت: ما باید به سمت کاهش مالیات بر تولید برویم. باید فعالیت‌های تولیدی و مولد و دارای ارزش افزوده را با مکانیسم مالیاتی ترغیب بکنیم و در مقابل فعالیت‌های غیر مولد و دارای جنبه سفته بازی باید جلویش را بگیریم؛ لذا مالیات صرفا ابزار درآمدزایی نیست بلکه ابزار مهم سیاستگذاری اقتصادی هم هست.

سبحانیان یادآوری کرد: بیش از ۵۰ درصد اصناف و مشاغل مالیاتشان صفر مطلق است. حدود یک درصد اصناف و مشاغل ۵۰ درصد مالیات این حوزه را می‌پردازند. این آمار حاکی از این است که رویکرد ما مالیات ستانی از دانه درشت‌ها است.

وی در پایان تاکید کرد: معتقدیم نباید از همه مردم مالیات اخذ شود. باید از کسانی مالیات گرفت که دارای تمکن مالی هستند به همین دلیل در قوانین بودجه سنواتی، معافیت سالانه حقوق و ... افزایش می‌یابد. مثلا امسال که معافیت حقوق ۱۰ میلیون تومان بود، در سال آینده به ۱۲ میلون تومان افزایش یافت. در حوزه اصناف و مشاغل نیز که امسال درآمد مشمول تا ۴۷ میلیون تومان معاف بود به ۱۴۴ میلیون تومان افزایش یافت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->