به گزارش شهرآرانیوز؛ اختلال شب اداری در کودکان شایع است و در بیشتر مواقع نگرانکننده نیست. براساس نتایج بدست آمده در آمریکا ۵ میلیون کودک دچار این مشکل هستند. کودکان در سنین ۲ تا ۴ سالگی یاد میگیرند که از سرویس بهداشتی استفادهکنند. اما تا سن ۳ سالگی ۴٠ درصد از کودکان رختخواب خود را خیس میکنند.
در سن ۵ یا ۶ سالگی ۸۵ درصد از کودکان مشکل شب ادراری ندارند، اما ممکن است این عارضه در برخی کودکان تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی هم ادامه داشته باشد.اگر کودک شما مشکل شب ادراری نداشته و ناگهانی این اختلال شد باید به پزشک مراجعهکنید. گاهی ممکن است استرس یا مشکلات خاصی باعث بروز شب ادراری شوند.
برخی از علائمی که ممکن است در کودک مبتلا به شب ادراری مشاهده شود شامل دو زانو نشستن، زانوها و پاها را در خود پیچیدن، بر روی پاشنه پا نشستن و چمباتمه زدن است.
علت دقیق شب ادراری در کودکان مشخص نیست. اما برخی عوامل میتوانند در این مشکل تاثیر داشتهباشند. از جمله کوچک بودن مثانه، ناتوانی در تشخیص پر بودن مثانه، عدم تعادل هورمونی و مشکل ساختاری در دستگاه ادراری یا سیستم عصبی است.
از دیگر علتهای شب ادراری میتوان به عفونت مجاری ادراری، آپنه خواب، دیابت و یبوست در کودکان اشاره کرد.
هر کودکی ممکن است دچار شب ادراری شود. اما برخی فاکتورها احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش میدهند. از مهمترین آنها میتوان به جنسیت،استرس و اضطراب
سابقه خانوادگی ،اختلال نقص توجه و بیشفعالی اشاره کرد.
شایان ذکر است پسران حدود ۲ برابر دختران دچار شبادراری میشوند.
چه زمانی در مواجهه با شب ادراری در کودکان به دکتر مراجعه کنیم؟
شب ادراری در کودکان یک اختلال است و بسیاری از کودکان تا سن ۳ سالگی به شب ادراری مواجه میشوند. اما اینکه این مشکل تا چه زمانی ادامه پیدا میکند، اهمیت بیشتری برای مراجعه به دکتر دارد. توجه داشته باشید زمانیکه این اختلال از ۷ سالگی به بعد هم ادامه پیدا کند، باید به دکتر مراجعه کنید. همچنین اگر فرزند شما قبل این عادت را نداشتهاست و به طور ناگهانی به شب ادراری مواجه میشود، باید به دکتر مراجعه کنید و برای ریشهیابی علت آن اقدام کنید.