وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در مشهد | دلیل اختلاف در آمار برخی شاخص‌ها مثل تورم چیست؟ + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

قیمت واقعی دلار مشخص شد (۷ اسفند ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۱۳۷۷۳
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۴
قیمت واقعی دلار مشخص شد (۷ اسفند ۱۴۰۲)
در حالی دلار در بازار ارز در کانال ۵۷ هزار تومان قرار دارد که تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند که با توجه به این‌که بازار در روز‌های پایانی سال قرار دارد و فشار تقاضا به دلیل افزایش سفر‌ها بیشتر می‌شود، احتمال نوسان قیمت‌ها همچنان وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی فعالان اقتصادی عنوان می‌کنند که قیمت واقعی دلار، عددی میان ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان است. اما نکته‌ای که در این میان وجود دارد، این است که مقامات دولت سیزدهم، وجود بازار ارز را نفی می‌کنند. این در حالی است که فعالان اقتصادی تاکید دارند: ما چه بخواهیم قبول کنیم و چه بخواهیم قبول نکنیم، ارز بخشی از واردات ما از بازار غیررسمی است و از بازار آزاد حواله می‌زنند که تسویه حساب داشته باشند و بر همین اساس، تقاضا بالا می‌رود.

اما سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد روز جمعه هفته گذشته در هشتاد و نهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد عنوان کرد: نرخ ارز موضوع مهمی است و قطعا نرخ ارز بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسیم.

بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت نیز در تازه‌ترین اظهارنظر در یک برنامه تلویزیونی گفت: ما دو نرخ دلار دولتی داریم که فروش نفت حاصل می‌شود که یکی می‌رود برای خرید کالا‌های اساسی که قیمت آن ۲۸ هزار ۵۰۰ تومان است و در لایحه بودجه سال بعد هم همین نرخ مصوب شده است، چون نمی‌خواهیم کالا‌های اساسی زندگی مردم گران‌تر شود.

وی افزود: دو، نرخ مرکز مبادلات بانک مرکزی که می‌شود ارز‌های حاصل از محصولات نفتی مثل پتروشیمی که حدود ۴۰ هزار تومان است.

سخنگوی دولت متذکر شد: نرخ دلار بازار غیر رسمی که بالا می‌رود هیچ آورده‌ای برای دولت ندارد و فقط برای دولت ضرر دارد. تورمی که روی مردم اثر می‌گذارد روی دولت هم اثر می‌گذارد.

در مقابل، اما کامران ندری، اقتصاددان اعتقاد دارد: روسای قبلی بانک مرکزی هم این حرف می‌زدند، اما واقعیت این است که ممکن است هر چند که ارز مورد نیاز با دلار ۴۲ هزار تومانی تامین شده باشد، اما اگر کنترلی وجود نداشته باشد، در زمان فروش همان کالا نرخ نهایی با دلار ۵۵ هزار تومان محاسبه شود بنابراین نرخ ارز بازار آزاد بسیار بسیار مهم است.

در حالی که بانک مرکزی ادعا دارد نرخ ارز در کشور به صورت شناور مدیریت شده است، اما بازار با مدیریت رشد پلکانی اداره می‌شود و این شیوه سبب شده که نهاد پولی کشور از اهداف اصلی خود که کنترل حجم پایه پولی و کنترل نرخ بهره است، دور شود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->