طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

ما هم حق داریم

  • کد خبر: ۲۱۳۸۷۵
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۸
ما هم حق داریم
نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران! میزبانان و شهروندان ایرانی رسم مهمانی و میزبانی را به‌خوبی انجام داده‌اند، اما گویا هیچ‌وقت این مهمانی تمام نمی‌شود.

محمدحسین جعفری، هنرمند و فعال فرهنگی جامعه مهاجر، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران! میزبانان و شهروندان ایرانی رسم مهمانی و میزبانی را به‌خوبی انجام داده‌اند، اما گویا هیچ‌وقت این مهمانی تمام نمی‌شود. ما عادت داریم که همیشه به سبب اتفاقاتی حرمت‌های مابین مهمان و میزبان شکسته شود و دلخوری، جای دوستی را بگیرد. علت این اتفاق به نظر من از تبلیغاتی نشئت می‌گیرد که محصول محتوای جهت‌دار بعضی رسانه‌هاست. آن‌ها تصویری تیره‌وتار از جامعه مهاجران به ضمیر ناخودآگاه مخاطب ایرانی القا می‌کنند و نتیجه آن، می‌شود کینه و کدورتی که جای همدلی خوب سال‌های گذشته را می‌گیرد.

حقیقت این است که نسل‌های گذشته مهاجران اصلا خبردار نمی‌شد که انتخاباتی بوده است و می‌توانستند در آن نقشی ایفا کنند، اما همین مهاجران در جنگ‌ها و تنش‌های این خاک به‌عنوان مدافع و عنصری اثرگذار حضور فعال داشتند. جالب این است که حالا پس‌ از گذشت چندین دهه این مهاجران آشنا، می‌توانند حقوق طبیعی‌شان را با پول کسب کنند. سؤال اینجاست که چه شده به‌یک‌باره امتیازاتی که تا چند روز قبل برای گروهی از مهاجران ممنوع و جرم بود، با سپردن ۱۰۰‌میلیون‌تومان به دست سازمانی جدید امکان‌پذیر می‌شود؟

با جمعیت چهار‌ونیم‌میلیون‌نفری مهاجران افغانستانی در ایران، شاید پیش‌ از این باید قانونی وضع می‌شد تا حداقل یک یا چند نماینده ازسوی این جمعیت در مجلس شورای اسلامی ایران حضور داشته باشد.

شاید این نماینده‌ها همراه دیگر نمایندگان ملت تا حالا چاره‌ای می‌اندیشیدند و شاید قانون تابعیت از خون به خاک تغییر پیدا می‌کرد تا بسیاری از این مشکلات دیگر وجود نداشته باشد. آیا نماینده‌ای هست که بتواند سطح مطالبات مهاجران را از گرفتن کارت‌بانکی، سیم‌کارت، کارت کارگری، کارت معلولیت و گواهی‌نامه رانندگی فراتر ببرد؟ آیا نماینده‌ای هست که بتواند نگاه امنیتی به مهاجران را به نگاه فرصت فرهنگی و اجتماعی تبدیل کند؟ آیا نماینده‌ای وجود دارد که برای ایجاد یک زیرساخت توسعه و ایجاد شبکه اجتماعی و فرهنگی با محور هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ایستادگی کند؟ آیا روزی می‌رسد که مهاجران هم برای سرنوشت اجتماعی خود و حقوق برابر شهروندی‌شان رأی و نظر بدهند؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->