ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است عرضه بنزین سوپر در این جایگاه‌های سوخت تهران و کرج (۴ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد
سرخط خبرها

وزیر جهادکشاورزی: بیش از ۹۵ درصد فعالیت‌های کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود

  • کد خبر: ۲۱۵۰۷۳
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸
وزیر جهادکشاورزی: بیش از ۹۵ درصد فعالیت‌های کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۹۵ درصد فعالیت‌های کشاورزی در کشور توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، لذا ثروت و سرمایه در دست مردم است و اگر بتوانیم این ثروت و سرمایه را مدیریت کنیم می‌توانیم در تولیدات محصولات کشاورزی به خوبی نقش‌آفرین باشیم.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدعلی نیکبخت با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب و رییس‌جمهور در معیشت و سفره مردم، یادآور شد: غذای مردم با تولید داخلی و بخش کوچکی از آن با واردات قابل تامین است، یعنی تا جای ممکن، نگاه مدیریت کلان کشاورزی معطوف به تولید داخل است، چرا که واردات، بنیان تولید را تضعیف می‌کند.
 
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه شعار ما حمایت از تولید و تولیدکننده داخلی با نگاه به صادرات است، تاکید کرد: صادرات تولید را توسعه و تولیدکننده را تقویت و حمایت می‌کند و ضمن ایجاد ثروت برای کشور، بازار داخل را هم تنظیم می کند، از نظر اقتصادی در دنیا بر همین اساس بازار را مدیریت می‌کنند که کشور چین نمونه بارز آن است. سرزمین ایران نسبت به کشورهای همسایه، وسیع است و با ۸۵ میلیون نفر جمعیت، مهمانان زیادی از کشورهای همسایه را میزبانی می‌کند، از این رو، تامین و امنیت غذایی داخل اهمیت دارد.
 
نیکبخت با بیان اینکه روزانه به ۹ هزار تن مرغ گرم در کشور نیاز داریم، گفت: تامین این میزان، بدون تولید امکان پذیر نخواهد بود زیرا علاوه بر محدودیت‌های لجستیک کشورهای همسایه توان تامین نیاز ایران را ندارند.
 
او ادامه داد: برای تولید نیاز به امکاناتی نظیر آب، خاک، اقلیم و منابع مالی داریم اما ما در آب و خاک اقلیم محدودیت داریم لذا نمی توانیم تولید را در واحد سطح و به صورت افقی توسعه دهیم و باید به سمت کشاورزی دانش بنیان برویم. باید با استفاده از دانشکده های کشاورزی و شرکت های دانش بنیان به سمت کشاورزی بهره ور با راندمان بالا پیش برویم.
 
نیکبخت با بیان اینکه دو سوم از باغات کشور درجه ۲ و درجه ۳ هستند، افزود: اگر بتوانیم در بازه زمانی ۱۰ ساله باغات درجه ۲ را به باغات درجه یک و باغات درجه ۳ را به درجه ۲ ارتقا دهیم راندمان در واحد سطح عملکرد بهتری خواهد داشت.
 
او با اشاره به اینکه ۲ میلیون هکتار کشت آبی گندم در کشور داریم که به صورت متوسط ۴.۵ میلیون تن برداشت محصول انجام می شود، گفت: اگر بهره وری را افزایش دهیم به بیش از ۷ میلیون تن خواهد رسید و در این صورت بدون نیاز به دیمزارها به خودکفایی خواهیم رسید.
 
وزیر جهاد با بیان اینکه اولویت ما در زیر ساخت ها، آبخیزداری و آبخوان داری است، افزود: در سال های اخیر بخش آبخیزداری و آبخوان داری مورد غفلت واقع شده و میزان جذب اعتبار در این بخش در سال ۱۴۰۲ از ۵ هزار میلیارد تومان به ۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
 
او ادامه داد: آبخیزداری به جلوگیری از فرسایش خاک و سیلاب کمک می کند که اکنون ۲۰ میلیون هکتار در حال مطالعه است و ظرفیت آبخیزداری تا ۹۰ میلیون هکتار در کشور وجود دارد و خوشبختانه دانش آن بومی سازی شده و مشارکت مردمی هم در این بخش بیشتر است؛ در هر هکتار اگر ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه شود می‌توان ۹ میلیون هکتار در سال آبخیزداری انجام دهیم و پس از ۱۰ سال به ۹۰ میلیون هکتار آبخیزداری برسیم.
 
او با بیان اینکه اولویت دیگر ما طرح‌های زیربنایی آب و خاک است، گفت: پوشش قنوات، کانال ها، شبکه های آبیاری و زهکشی و آبرسانی به باغات و مزارع طرح های اولویت دار آب و خاک است.
 
نیکبخت در رابطه با سرمایه گذاری در بخش کشاورزی عنوان کرد: اولویت اول ما در زمینه سرمایه گذاری باید شیلات، آبزی پروری، صید و صیادی به خصوص پرورش ماهی در قفس باشد.
 
او ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد قفس های پرورش ماهی در دریا از ۱۳۳ عدد به ۳۵۰ عدد رسیده است، ما فرصت های زیاد و ظرفیت بزرگی برای سرمایه گذاری در این حوزه داریم. سواحل شمالی و جنوبی کشور استعداد بالایی برای احداث مزارع پرورش ماهی و میگو دارند همچنین ۵۵۰ هزار حلقه چاه قانونی داریم که می توانیم استخرهای پرورش ماهی گرمابی و سردابی را در کنار این چاه ها احداث کنیم.
 
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: این حوزه بسیار برای کشور ارزآوری دارد اما در آبزی‌پروری تاکنون کمتر از ۱۵ درصد ظرفیت استفاده شده است.
 
او با بیان اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از بخش های ارزآور برای کشور است، گفت: یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گوجه در کشور برداشت می شود که بیش از نیمی از آن توسط صنایع تبدیلی و تکمیلی جذب و فرآوری می شود. ما همچنین صادرکننده لبنیات هستیم و هر چه صنایع را گسترش دهیم برای کشور ارزآوری بیشتری خواهد داشت.
 
وزیر جهاد گلخانه ها را اولویت دیگر وزارت جهادکشاورزی عنوان کرده و گفت: با توجه به شرایط آبی در کشور باید به سمت توسعه گلخانه ها برویم تا در مصرف آب صرفه جویی شده و محصول بیشتر و با کیفیت برداشت شود.
 
او ادامه داد: برای تامین منابع نگاه ما نباید به دولت و بانک ها باشد، بیش از ۹۵ درصد از فعالیت های کشاورزی در کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود، لذا ثروت و سرمایه در دست مردم است و اگر بتوانیم این ثروت و سرمایه را مدیریت کنیم می توانیم در تولیدات محصولات کشاورزی به خوبی نقش آفرین باشیم.
 
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: ما باید برای صادرات تولید کنیم‌، توقف در تولید درست نیست در بخش طیور،جوجه ریزی برای اسفند به اندازه بهمن انجام می شود و اگر مازادی در تولید وجود داشته باشد صادر خواهد شد.
 
او ادامه داد: روزانه ۱۰ هزار تن سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی از کشور صادر می شود و محدودیت های استانی برای تولید این محصولات برداشته شده است اما در هیچ سالی بازار به اندازه امسال در آرامش نبوده است.
 
نیکبخت افزود: تجارت و بازرگانی باید با تولید داخل گره بخورد تا کشاورز دغدغه تولید نداشته باشد.
 
او در رابطه با توقف کشتار دام مولد در سال ۱۴۰۲ گفت: امسال حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی مدت‌دار بین عشایر توزیع شد تا دام مولد تغذیه شود و به کشتارگاه فرستاده نشود؛ در سال ۱۴۰۰، بالغ بر ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دام در کشور کشتار شد که عواقب آن در تامین گوشت قرمز دامن‌گیر کشور است.
 
وزیر جهادکشاورزی گفت: تلاش می کنیم سیاست ها در حوزه واردات، صادرات، زیرساخت‌ها و... به گونه ای باشد که به تولید آسیب وارد نشود، در روزهای ماه رمضان و عید نوروز هم تلاش می‌کنیم آرامش بازار برهم نخورد و فراوانی برای مردم و جامعه رقم بخورد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->