۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی
سرخط خبرها

توصیه‌های جدید جهادکشاورزی به گندمکاران

  • کد خبر: ۲۲۲۸۷۳
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷
توصیه‌های جدید جهادکشاورزی به گندمکاران
براساس داده‌های رسمی وزارت جهادکشاورزی، در سال جاری سطح زیر کشت گندم آبی ۲میلیون هکتار و گندم دیم ۴ میلیون هکتار است.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق پیش بینی محمد علی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در اوایل فروردین ۱۴۰۳ هم امسال تولید گندم به ۱۳.۵ میلیون تن خواهد رسید. بدین ترتیب دولت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم را به صورت تضمینی از کشاورزان می‌خرد.

البته اواخر سال گذشته مقامات دولتی پیش‌بینی می‌کردند، در ۱۴۰۳، ایران ۱۲.۵ میلیون تن گندم تولید کند. تحلیلگران هم پیش‌بینی می‌کردند، میزان تولید کمتر از این ارقام باشد و ایران نیازمند وارات ۸ میلیون تن گندم باشد.

اما ظاهرا شرایط آب و هوایی مناسب‌تر شده و احتمال رشد تولید کماکان بالاست. اخیرا دوباره وزارت جهاد کشاورزی از برآورد تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری و حداقل خرید ۱۰.۵ میلیون تن گندم سخن به میان آورده است.

یعنی ۱۰۰ هزار تن بیشتر از سال زراعی گذشته دولت گندم خریداری خواهد کرد. نیاز سالانه کشور به گندم به گفته سهراب سهرابی، مجری طرح گندم ۱۲ میلیون تن است.

آغاز برداشت گندم

طبق اعلام جهادکشاورزی، برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم از روز‌های هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد. گذشته از این برداشت گندم در استان‌هایی مانند بوشهر، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت آن در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.

توصیه به گندمکاران

کشور سالانه نیاز به ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه کمباین دارد؛ این درحالی که به گفته کریم ذوالفقاری رییس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی، تولید کشور حداکثر ۸۰۰ تا هزار کمباین است. اخیرا هم مجری طرح گندم جهادکشاورزی اعلام کرد، بیش از ۲۱ هزار کمباین آماده ارائه خدمات به کشاورزان است. او به گندمکاران توصیه کرد که در برداشت محصول از کمباین‌هایی که معاینه فنی دارند و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند. درضمن محصولات را شامگاه برداشت نکنند.

او پیش‌تر هم از کشاورزان خواسته بود، با توجه به ادامه بارش‌ها و افزایش بیماری‌ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه و طبق دستورالعمل‌ها مبارزه را انجام دهند.

سهرابی گفته بود، آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل‌ها و در زمان‌های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود.

اخبرا هم به نقل مهر او سهرابی گفت: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت به ویژه در مناطق معتدل و اقلیم‌های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کود‌های پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی‌ها باید اجرا شود.

او ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلندمدت به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->