دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟
سرخط خبرها

ارائه سازوکار مقابله با باکتری مقاوم در برابر دارو

  • کد خبر: ۲۱۵۵۴
  • ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۱
ارائه سازوکار مقابله با باکتری مقاوم در برابر دارو
یک تیم تحقیقاتی از NPL، دانشگاه کمبریج و دانشگاه کالج لندن این سازوکار را ارایه کردند. این ساختار با ایجاد نانوحفره‌هایی روی سطح باکتری موجب نفوذ به داخل باکتری شده و باکتری را نابود می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، ظهور ابرباکتری‌ها نگرانی جدی برای جامعه پزشکی است، باکتری‌هایی که در حال تکامل بوده و در برابر داروهایی نظیر آنتی‌بیوتیک مقاوم هستند، از این رو، دانشمندان به دنبال راهکارهایی به‌ منظور مقابله با این ابرباکتری‌ها هستند. در یکی از این پژوهش‌ها، محققان به جای این که به دنبال آنتی‌بیوتیک‌های موجود در طبیعت باشند، اقدام به طراحی نوع جدیدی از این داروها کردند که از ویروس الهام گرفته شده است.

ماکسیم ریادوف از محققان NPL در این خصوص گفت: ویروس‌ها اجسام هندسی هستند که همانند یک قفس محکم بوده و اجزا سازنده آن‌ها با چسب به هم چسبیده است؛ ما این اجسام را برداشتیم و پروتئین ویروسی آن را تخلیه کردیم و در نهایت یک الگو باقی ماند.

در واقع این گروه تحقیقاتی از معماری ساختاری ویروس برای تولید یک کپسید پروتئینی مصنوعی استفاده کردند که در آن اجزایی به کار رفته که در سلول‌های انسانی وجود دارد، این اجزا انسانی می‌تواند الگوهای مولکولی پاتوژن‌ها را روی سطح باکتری‌ها تشخیص دهد.

این گروه تحقیقاتی روی این قفسه ویروسی، مقدار زیادی ترکیب آنتی‌باکتریال قرار دادند، بررسی‌های تصویربرداری تک‌سلولی و نانومقیاس نشان داد که این کپسید می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به باکتری وارد کند به طوری که روی سطح باکتری حفره‌های نانومقیاسی ایجاد شده و دسترسی به داخل باکتری فراهم شود. این کپسیدها قابل تشخیص توسط سیستم ایمنی بدن نیستند، در نتیجه می‌توانند بدون این که اثرات سمی برای بدن به دنبال داشته باشند انواع مختلف پاتوژن‌ها را در بدن از بین ببرند.

این گروه نشان دادند که چگونه کپسیدها روی سطح اهداف خود فرود آمده، نانوحفره روی آن‌ها ایجاد کرده و در نهایت باکتری را از بین می‌برند، دانشمندان معتقدند که این فناوری می‌تواند نویدبخش روش مقابله با باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک باشد.

نتایج این پروژه در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->